De biologische beschikbaarheid van CBD is aanzienlijk hoger wanneer het wordt ingenomen na voedselinname

09 maart 2021

Wetenschap/Mens: De biologische beschikbaarheid van CBD is aanzienlijk hoger wanneer het wordt ingenomen na voedselinname dan in een nuchtere toestand.

De biologische beschikbaarheid van CBD (cannabidiol) en daarmee de werkzaamheid van de behandeling wordt beïnvloed door de voedselinname. Dit is het resultaat van een analyse van gegevens uit 44 klinische studies. CBD vertoonde een significant hogere biologische beschikbaarheid bij gevoede patiënten. Bovendien leidde toediening in de gevoede toestand tot kleinere verschillen in biologische beschikbaarheid tussen verschillende patiënten.

Department of Pharmaceutical Sciences, University of Michigan College of Pharmacy, Ann Arbor, Michigan, Verenigde Staten.

Science/Human: The bioavailability of CBD is significantly higher when taken after food intake than in a sober state.

The bioavailability of CBD (cannabidiol) and thus its treatment efficacy is influenced by food intake. This is the result of an analysis of data from 44 clinical trials. CBD showed significantly higher bioavailability in fed patients. In addition, administration in the fed state resulted in smaller differences in bioavailability between different patients.

Department of Pharmaceutical Sciences, University of Michigan College of Pharmacy, Ann Arbor, Michigan, United States.

Silmore LH, et al. Pharmacotherapy, 14. Feb 2021. [in press]

Partnerorganisatie van PGMCG

Marian Hutten, voorzitter en oprichtster PGMCG

Genomineerd als Patiënt Ambassadeur van de IACM 2018-2020

Nederlands Patiënt afgevaardigde en vertaler van de IACM
De International Association for Cannabinoid Medicines
CannabisMedOrg
Bonn, Germany

Lees ook