Cannabis en kokosolie, toepassing, voordelen en een recept
Waarom is kokosolie populair voor cannabis gerelateerde producten?
Kokosolie is erin geslaagd de markt te veroveren in een aantal van de meest gewilde producten in de cannabis industrie, met inbegrip van eetwaren en zalf, maar waarom? De reden kan worden toegeschreven aan een aantal belangrijke factoren.
Ten eerste, kokosolie heeft een hoge concentratie van vetzuren (verzadigde vetzuren). Het overschot van deze vetzuren in de kokosolie heeft een sterker bindmiddel met cannabinoïden. Vergeleken met olijfolie dat een verzadigd vetgehalte van minder dan 20% bevat, bevat kokosolie meer dan 80% verzadigde vetten en heeft dus de mogelijkheid om veel cannabinoïden te behouden gedurende extracties, waardoor je een veel efficiënter medicinaal product terug krijgt. Kokosolie is daarom een bijna perfect medium voor cannabis.
Kokosolie bevat ook andere sets van heilzame zuren die bekend zijn om een lijst van potentiële voordelen voor de gezondheid. Kokosolie bestaat voor ongeveer 50% uit het verzadigd vetzuur laurinezuur. Laurinezuur is een verzadigd vetzuur met de chemische notatie C12:0. Het behoort tot de middellange keten vetzuren. In het Engels heet dat een MCFA (medium chain fatty acid) of MCSFA (medium chain saturated fatty acid). Laurinezuur wordt in het lichaam omgezet in een molecuul genaamd monolaurine. Moedermelk bestaat voor zo’n 30% uit laurinezuur, waar het antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft. Andere middellange keten vetzuren die in kokosolie zitten zijn caprylzuur (acht koolstofatomen, C8:0), caprinezuur (tien koolstofatomen, C10:0).
Hoe maak je Cannabis-Infused Kokosolie
Recept voor 400 gram
Neem een hittebestendige glazen schaal die je in een iets grotere pan kan hangen en een roestvrijstalen filter/kaasdoek.
400 gram organische kokosolie
40 gram cannabis
De hoeveelheid cannabis die je erin verwerkt is afhankelijk per persoon.
We gaan nu deze 400 gram kokosolie au bain-marie (tussen 70 en 80 C) verwarmen om hierna, indien op temperatuur, de cannabis toe te voegen. Dit laat men in het geheel 2 tot 4 uur trekken en je roert dit geregeld.
Hierna ga je het filteren, met eventueel een kaasdoek of cafetière.
Af laten koelen en je product is klaar.
Bewaar het in de koelkast of op een koele donkere plaats.
Je kan dit eindproduct dus zowel inwendig als uitwendig gebruiken.
Bij orale inname kan het ook enige tijd duren (1-2 uur) voor je effect voelt, het effect duurt ook langer als bij het verdampen of roken van cannabis, dus begin altijd met een kleine hoeveelheid (rijstkorrel), die je langzaam opbouwt.
Bij uitwendig gebruik als zalf, zal pijn direct minder voelbaar zijn op de plek waar je het gesmeerd hebt, gebruik je het voor huidaandoeningen, smeer het dan meermaals per dag in.