Zwartboek: Medicinale Cannabis Patiënten

Admin   november 12, 2017   3 reacties

 zwartboek

Het Zwartboek voor Medicinale Cannabis Patiënten.

Hier kunnen patiënten hun verhalen delen, nadat ze bijvoorbeeld een inval hebben gehad door justitie, aangehouden zijn in het verkeer met verlies van o.a. rijbewijs, discriminatie (werk, familie, kennissen), artsen en specialisten die niet mee wil werken aan het voorschrijven van medicinale cannabis of een zorgverzekeraar die weigert het te vergoeden.

justic


 

Als eerste het verhaal van Serge. Geregistreerd medicinaal cannabis gebruiker die reeds twee invallen achter de rug heeft, zonder strafoplegging.

Uitspraak rechter:

Toestemming voor het kweken van 5 cannabisplanten binnen of buiten (Echter gemeente Helmond en de politie werken hier niet aan mee! )

Steeds vaker ‘schuldig zonder straf’ in softdrugszaken

Het aantal rechtszaken waarbij een rechter een overtreder van de softdrugswet wel schuldig verklaart maar geen straf oplegt, is gestegen van 15 in 2011, naar 25 in 2012 en naar 45 in 2013. Dat blijkt uit cijfers van de Raad voor de Rechtspraak, die Nieuwsuur heeft opgevraagd.


 

Opstand aan de achterdeur

Over de hele wereld zijn softdrugs bezig aan een gestage opmars naar een legale status. Van Uruguay tot de Verenigde Staten, overal zijn initiatieven om softdrugs te decriminaliseren. Maar juist in het ooit zo tolerante Nederland, waait de laatste jaren een andere wind. De verkoop van wiet wordt nog gedoogd, maar de weg van teler naar coffeeshop wordt keihard aangepakt. Aart Zeeman over de kronkels in de Nederlandse wet en de problemen waar gemeenten mee worden geconfronteerd.

Kijk het filmpje hier

 

Persdienst

Je begrijpt dat een inval een grote impact heeft op je leven, je voordeur wordt eruit getrapt, alles in je huis wordt overhoop gehaald, alles wordt neergesmeten, het kabaal, de intimidatie, het kleineren, het onmenselijk behandelen (mishandelen) van een patiënt. Dat kan PTSS veroorzaken.  Als je dan ook nog ADHD hebt en Hooggevoelig bent, tel dat maar eens bij elkaar op, wat voor een impact dat heeft op je leven, met alle gevolgen van dien…….onzekerheid – angst – slaapproblemen – PTSS – woedeaanvallen van onbegrip.

Begin vorig jaar heeft hij contact opgenomen met de Ombudsman, die er voor gezorgd heeft dat er vanaf begin dit jaar een gesprek is geweest met politie Noord Brabant om het geschil met de politie en andere overheidsinstanties op te kunnen lossen, betreffende de medicinale eigen kweek van 5 plantjes, waarvoor hij voor de rechter, de uitspraak heeft gekregen schuldig zonder strafoplegging en door de rechter dus toestemming is gegeven om zijn medicijn zelf te mogen kweken.

Echter werd dit al een hele tijd gerekt met als resultaat, geen stap verder, terug bij af. Dus hebben we de Nationale Ombudsman weer ingeschakeld, waar we in eerste instantie onze klacht hadden neergelegd. Aangezien de politie in juli niet correcte gegevens heeft toegezonden naar de Ombudsman, waar drie feitelijke onwaarheden in staan en de essentie totaal wordt vergeten. Kan de Ombudsman ons zogenaamd ook niet verder helpen. Dit terwijl de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen ons telefonisch toegezegd heeft in april vorig jaar, om een keer rond de tafel te gaan zitten en dit ter sprake te brengen, nu moeten er meer verklaringen komen en wordt het opnieuw bekeken anders moet ook hier kamervragen over worden gesteld. Ook het bergingsbedrijf Kusters uit Eindhoven is gecontacteerd geweest om een keer rond de tafel te gaan zitten en het verhaal van patienten en de impact die het heeft op hun leven, een keer als mensen onder elkaar te bespreken. Zo worden er ook vaak dingen ontvreemd, die niks met de kweek te maken hebben, ook bij Serge werden er o.a. collectie-items ontvreemd van Disney en twee kostbare horloges meegenomen, zonder vermelding in het proces verbaal.

Vanaf september 2016 is Serge woonachtig te Tilburg en heeft burgemeester Noordanus aan de patiënten van gemeente Tilburg toestemming gegeven om thuis te mogen kweken, voor eigen gebruik , zie

Patiënten in Tilburg mogen thuis cannabis kweken voor medicinaal gebruik

Dit ging er aan vooraf

Patiënten willen legaal medicinale cannabis kweken in Tilburg (BD)

bd

Inmiddels zijn er in vele andere steden ook aanvragen

Overige steden in NL aanvragen Eigen Kweek Medicinale Cannabis


 

30/7/2016

Agent klapt uit de school over inbeslagnames

Na advocaten en criminelen die een boekje open deden over het verdwijnen van door politie en justitie inbeslaggenomen goederen, doet nu een agent zijn verhaal. Hoe komt het dat spullen verdwijnen bij inbeslagname, en wat is de cultuur bij de politie?

Twee maanden geleden vertelden diverse strafrechtadvocaten in EenVandaag dat er bij inbeslagnames, arrestaties en huiszoekingen geld, drugs en dure spullen verdwijnen.

Enkele dagen later maakte minster Van der Steur bekend dat de Nationale Politie onderzoek doet naar de misstanden. Na de uitzending kreeg de redactie ook reacties binnen van (oud)agenten zelf, die het verhaal bevestigden.

In EenVandaag het verhaal van een oud-rechercheur, die vertelt over een cultuur waarbij het normaal was dat spullen werden ontvreemd en iedereen er vanaf wist.

Naar aanleiding van dit item reageert de politie als volgt:

De politie roept gedupeerden, maar ook agenten en andere betrokkenen op melding te maken van misstanden en daarvan aangifte te doen. Pas dan heeft de politie de wettelijke middelen in handen om een onderzoek in te stellen. De politie kan niet ingaan op de voorbeelden die in de uitzending worden genoemd, omdat de politie niet bekend is met deze voorbeelden.

lees meer

sergehl1 sergehl2 sergehl3sergehl4


 

We willen als stichting ook steun kunnen geven aan patiënten die door het huidig beleid de dupe zijn.

Samen staan we sterk! 

Ook zijn we blij met de ondersteuning van de advocaat van Stichting PGMCG

 

Focus advocaten Mw. Mr. R.C. van der Weele (juridisch advies: strafrecht, sociale zekerheidsrecht en huurrecht)


Geen vergoeding zorgverzekeraars (vanuit basis) medicinale cannabis anno 2017

Medicinale cannabis onbetaalbaar voor mensen met hiv-gerelateerde zenuwpijn

Noodkreet patiënte uit Breda eigen kweek medicinale cannabis als mensenrecht

Zwartboek: Inval politie 1 wietplant en inbeslagname

 


 

12/10/2016

Huurders hebben na hennepteelt recht op wonen

Groningen

Een ‘hennepgezin’ staat sinds december op straat in Groningen. Ze krijgen geen huurhuis meer in de stad.

Overleven op acht vierkante meter

Thuistelers krijgen in de stad Groningen geen sociale huurwoning meer, ook niet als hun minderjarige kinderen eronder lijden. De andere kant van een streng hennepconvenant.


Wet openbaarheid van bestuur


 

20/8/2016

Jean-Paul heeft MS, maar wordt misschien uit huis gezet door de gemeente

Bij de 45-jarige Middelburger Jean-Paul ‘t Gilde werd door de politie ruim 300 gram wiet in huis gevonden. Zelf zegt hij dat hij het nodig heeft om de symptomen van zijn ziekte MS te verminderen, maar de politie en gemeente geloven hem niet en willen hem uit huis zetten.

lees meerHet verhaal van James Burton

Krom , is recht wat gebogen is

Justitie, steunt de criminele kweek organisaties en geeft deze bestaansrecht door verkeerd en achterhaald  niet te hanteren achterdeur beleid .

Criminaliseert patiënten en recreatieve gebruikers erboven op, brengt patiënten en gebruikers die zelf voor eigen gebruik zijn gaan kweken aan de bedelstaf, en zet mensen hun huis uit bij paar plantjes.

 


 

Voorbeelden van hoe een Zwartboek een Groenboek wordt, lees je hier

Het verhaal van Micky; Geen vergoeding medicinale cannabis door verhuizing? Vanaf 16/4/15 weer vergoed door zorgverzekeraar

 

Dossier Gerard Meijer: Eindelijk erkenning huisarts medicinale cannabis voor ADHD/PDD-NOS

 

Kort geding. Inbeslagname van 24 cannabisplanten van hiv-patiënt is aan te merken als onrechtmatige daad van de Staat en politie hiervan volgt het strafproces nog.

10 februari 2016 Uitspraak Geen straf Hillebrand HIV patiënt (Eigen kweek)tweede Moorlag!

Met Rudolf gaat het niet goed, hij kan nog steeds niet kweken en de burgemeester van Amsterdam laat hem danig in de steek, hij zou met een oplossing komen, omdat Rudolf verboden wordt door de woningbouwvereniging om in huis te kweken. Hij is hierdoor enorm in de financiële problemen gekomen, met alle gevolgen van dien.

 

00

 

Van wietstraaljager tot de landmacht – hoe het leger helpt bij het vinden van wietplanten (VICE) Lees meer


Ook Mitsz van der Kamp heeft 2 politie-invallen meegemaakt en ook een 9a gekregen.

Hij was in het bezit van meer als 5 wietplanten in huurwoning! En wordt nog steeds in de gaten gehouden door de woningbouw. Inmiddels heeft hij van de politie ook toestemming gekregen.


In de RollingStoned

Politie Zeeland terroriseert wietpatiënte

n-op

Het relaas van Nanda uit Zeeland verdient aandacht. Na een mislukte herniaoperatie belandt ze in ‘de pijnhoek’ en inmiddels lijdt ze aan een scala aan ziekten en is ze uitbehandeld pijnpatiënt. Ze zoekt – met toestemming van medici – steun bij cannabis. Kweekt 4 buitenplantjes met instemming van de politie. Na een tip wordt ze hardhandig door dezelfde politie beroofd van de planten, met blauwe plekken en extra trauma’s als gevolg. Een dag later volgt nóg een inval van een zwaarbewapend arrestatieteam. Cannabiswaanzin in Nederland ten top!

Een medisch horrorverhaal

Het levensverhaal dat Nanda (39 jaar) aan RollingStoned vertelt leest als een soort horrorboek. Ooit was ze een gelukkige en succesvolle jonge vrouw die werkte als ambtenaar en ook als bedrijfsleidster in een coffeeshop. Maar tien jaar geleden sloeg het noodlot genadeloos toe. Ze kreeg last van een hernia. Lees meer


Verklaringen

Zwartboek: Patiënte Diana wietolie en wietthee bij Astma, COPD, LCH, fibromyalgie, artrose en glaucoom

politiewied

 Zwartboek: Patiënt 5 wietplanten op zolder en gepakt!

 


5 februari 2016

Van der Goot over hennepconvenant: spierballen ten koste van verdachte

Het vandaag door het openbaar ministerie Noord-Nederland gesloten hennepconvenant stelt spierballen boven de rechten van een verdachte. Dat zegt raadsman Tjalling van der Goot. Volgens hem ‘batst’ het OM al in een vroegtijdig stadium in het strafproces zonder het oordeel van de onafhankelijke rechter af te wachten. Hij bepleit terughoudendheid in plaats van een krachtige aanpak van verdachten in hennepzaken.

Het OM Noord-Nederland werkt vanaf nu samen met de Politie Noord Nederland, het UWV, woningbouwcoöperaties, nutsbedrijven en gemeenten. Volgens een publicatie van het OM kan “door een brede samenwerking van gemeenten, politie en Openbaar Ministerie met partijen zoals woningbouwcorporaties, netbeheerders, waterbedrijven en uitkeringsinstanties (..) effectiever worden opgetreden tegen de hennepteelt. Met deze gezamenlijke aanpak kan een breed scala aan sancties en maatregelen worden opgelegd in Noord-Nederland.” In de praktijk betekent dit dat naast een strafrechtelijke vervolging beslag kan worden gelegd op vermogensbestandedelen van de verdachte, een woning tijdelijk door de burgemeester kan worden gesloten, sancties in de uitkeringssfeer kunnen worden toegepast en energieleveranties kunnen worden stopgezet. lees meer


27/9/2016

Hoe de maatschappij Marco kapot maakt om 13 wietplanten

Marco is 38 en woont in een caravan in Amsterdam. Na een serie persoonlijke drama’s wordt hij uit huis gezet voor 13 (!) wietplanten. Voor medicinaal gebruik, omdat Marco er geestelijk en lichamelijk doorheen zit. Inmiddels krijgt hij wel de officiële medicinale cannabis van Bedrocan: 20 gram wiet elke 2 weken! Vergoed door de zorgverzekering, mét toestemming van de overheid. De overheid die hem veroordeelt, waardoor niemand hem wil of zelfs mag helpen. ‘De gemiddelde moordenaar of verkrachter krijgt minder straf en een asielzoeker heeft meer rechten, zegt Marco. Hij vertelt zijn verhaal, omdat dit eigenlijk iedereen kan overkomen, in Nederland anno 2016…

lees meer


 

Injustice & Dissatisfaction Medicinal Cannabis as a Human Right Part 2 4

 

3 reacties op “Zwartboek: Medicinale Cannabis Patiënten

 1. Gré van der Hammen

  Wij kweken ook 5 balkonplanten. Ton heeft uitgezaaide darmkanker: 2010. Ton gebruikt zeer hoge dosis wietolie. Dus eigen kweek helpt hierbij. Wij zijn wel bang om gepakt te worden met een huurflat. Mediwiet formulier is getekend door huisarts. Onze wijkagent is geïnformeerd door ons. Hij zei: ik doe net of ik niets gehoord heb. Alle kanker patiënten, met een bewijs van de huisarts, moeten, zonder angst, wiet kunnen kweken.

 2. Eelze-Harm de Vries-Doornbos

  Mijn zorgverzekeraar vergoedt niet de 222,– euro p/mnd hetgeen neerkomt op een bedrag van 2.660,– euro op jaarbasis, echter bij het invullen van mijn belastingaangifte mocht ik alles boven de 297,– euro opvoeren alszijnde ziektekosten, Elk jaar betaalde ik zo’n 200,– euro belasting en nu krijg ik dus 1.631,– euro terug van de fiscus. Als dat niet het geval zou zijn zou ik ook zeker in de problemen komen…met mijn Rechtvaardigheidsgevoel.

 3. Hansz Pint.

  Wiens brood men eet diens woord men spreekt… maar hoe voelt de politieman zich als hij zoals hierboven beschreven de boel kort en klein moet slaan, of in elk geval eens flink verbouwen….. zhij… is toch ook maar een gewoon mens, of ben je tijdens en nàdat je je pet hebt afgezet die vertegenwoordiger van DE WET…? recht of krom, als politieagent ga je dr voor… of niet, want het aantal ziek thuiszittende agenten schijnt schrikbarend hoog te zijn.
  En of dat komt omdat die gewone politiebeambte gewetensbezwaren ontwikkelt tijdens de onzinnige acties die hij op BEVEL uit moet voeren… weet ik natuurlijk niet, maar elk normaal mens, met of zonder pet, voelt natuurlijk op z`n klompen aan dat er iets heel erg FOUT is in het huidige beleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>