Woensdag 30 december om 15.00 uur Rechtbank te Amsterdam. StrafZaak: De staat tegen Hillebrand (HIV patiënt)

Admin   december 28, 2015   Reageren uitgeschakeld

politiewiedwoensdag 30 december om 15.00 uur Rechtbank, Parnassusweg 220, 1076 AV te Amsterdam.

StrafZaak: De staat tegen Hillebrand (HIV patiënt)

 

Wij roepen hierbij alle patiënten, artsen en medestanders op (die het belangrijk vinden dat het huidige beleid ten opzichte van medicinale cannabis drastisch moet veranderen), om naar deze strafzaak van R. Hillebrand te komen en hem te steunen, zodat  het voor iedere patiënt beter gaat worden. En er meer duidelijkheid komt omtrent eigen kweek.

Voor meer info over deze zaak lees je alles hier

Wat ging hier aan vooraf?

Logo van de rechtspraak

ECLI:NL:RBAMS:2015:6615

Rudolf:

Overmorgen, woensdag 30 december 2015 om 15.00 uur is het zo ver, dan moet ik voor de strafrechter verschijnen omdat ik mijn eigen cannabis voor medicinaal gebruik kweek.
Plaats; Rechtbank . Parnassusweg 220 te Amsterdam
Die cannabis voor medicinaal gebruik heb ik nodig om de bijwerkingen van mijn hiv medicatie, ; misselijkheid, braken, polyneuropatie, eetlustgebrek en slaapstoornissen afdoende te bestrijden. Mijn anti-hiv medicatie moet ik twee keer per dag op stipte tijden innemen, als ik misselijk ben en moet braken kan ik dat niet en slechts èèn dosis medicatie overslaan kan resistentie veroorzaken. Zoals door de Centrale Raad van Beroep is bevestigd vòòrkomt cannabis dat bij mij een acute levensbedreigende situatie ontstaat.
Het gaat om het zelfbeschikkingsrecht. Het recht op een dragelijk en menswaardig bestaan vrij van onnodige pijn en lijden.
Ik weet dat ik niet de enige patiënt in deze paradoxale positie ben en ik hoop dat een positieve uitspraak er voor kan zorgen dat ik wel de laatste patiënt ben die voor het redden van zijn eigen leven voor de strafrechter moet verschijnen.
Na het artikel over het politiebezoek in de Volkskrant in februari heb ik tientallen e-mails gehad van patiënten die zelf cannabis kweekten of wilden kweken , die net als ik met de rug tegen de muur staan en strafvervolging, criminalisering en huisuitzetting boven het hoofd hangt als zij proberen een zo dragelijk mogelijk menswaardig bestaan, zonder onnodig lijden en pijn proberen te leiden.
Dit is slechts het topje van de ijsberg. De rechter gaat aanstaande woensdag de wet niet veranderen, dat moet de politiek doen. Inmiddels heeft het BSEMC contact gelegd met de politiek en zou er, indien zich voldoende patiënten melden (er voldoende politiek draagvlak is) , een hoorzitting georganiseerd kunnen worden om het probleem van medicinale cannabisgebruikers uit te leggen, namelijk de politiek duidelijk te maken dat wij geen verdachten zijn die bij de strafrechter thuis horen.
In Den Haag bestaat het beeld dat alles goed geregeld is , niets is minder waar en die onduidelijkheid moeten we ontmaskeren. Daarvoor heb ik verklaringen van patiënten nodig die ook hun eigen cannabis zelf moeten kweken, die kunnen we dan aan de politiek voorleggen als bewijs dat er een substantiële groep patiënten is voor wie een uitzonderingspositie in de Opiumwet gemaakt moet worden.
Om je discretie en privacy te waarborgen kun je je verklaring opsturen naar mijn advocaat die de verklaringen zonder privé gegevens (Naam adres en woonplaats) bij de politiek zal aanbieden. Zo loop je geen kans op evt. vervelende vervolgacties door justitie en dergelijke. Mijn advocaat staat daar garant voor. Hoe meer verklaringen des te meer duidelijkheid we kunnen verschaffen.
Wat moet er in zo een verklaring staan;
Je naam, adres, geboortedatum en geslacht.
De ziekte die de dokter heeft vastgesteld en voor welke klachten je cannabis gebruikt.
Heb je reguliere of alternatieve medicijnen geprobeerd ?
Waarom je de officiële apothekerscannabis niet gebruikt ( werkt niet en of te duur ? )
Hoeveel gram je per dag gebruikt en op welke wijze.
Kweek je het zelf en/of kweken anderen het voor je en/of haal je het uit de coffeeshop?
Als je kweekt heb je problemen met de politie en/of huisbaas gehad? Kort aangeven welk probleem.
Voorbeeld verklaring;
P.A. Tient Laatste Redmiddelplantsoen 13 te Amsterdam 21-4-1957. man, hiv- patiënt gebruikt 5 gram cannabis per dag tegen de bijwerkingen van de hiv-medicatie; misselijkheid, braken, gebrek aan eetlust,polyneuropathie en slaapstoornissen . Ik gebruik de verdamper of ik rook de cannabis.
Reguliere anti misselijkheid medicatie ( primperan , domperidon, ondansetron ) hielpen mij niet of onvoldoende, of geven teveel interacties met de medicatie waaronder allergie,het enige wat wel helpt is cannabis . Ik heb alle varianten van de Bedrocan producten uitgeprobeerd maar deze werken voor mij niet. Jaren haalde ik de cannabis uit de coffeeshop maar deze kan ik niet meer betalen en bovendien is de kwaliteit van de coffeeshopwiet slecht en mogelijk vervuild. Noodgedwongen ben ik mijn cannabis zelf gaan kweken en heb de soorten cannabis gevonden die mijn klachten wel afdoende bestrijden. Helaas bracht mij dit in botsing met justitie wat resulteerde in twee inbeslagnames en een strafzaak.
Stuur je verhaal, casus kort en bondig naar B.G.M.C. Peters strafrechtadvocaat te Amsterdam email: info@bgmcpeters.nl


 

Ook Stichting PGMCG heeft bij de Nationale Ombudsman duidelijkheid aangevraagd omtrent eigen kweek bij patiënten.

Het betreft hier o.a. de zaak van Serge die te lezen is in het zwartboek

Hij kreeg hiervoor in januari 2014 een 9a  (schuldig zonder strafoplegging) en hierop volgde nog meer patiënten.

De rechters zijn het ook beu en willen ook duidelijkheid.

Dat is ook de reden waarom wij vorig jaar de enquete hebben uitgezet.

 

Het is dan ook van groot belang om zo veel mogelijk verklaringen te hebben van patiënten. Ook voor de Nationale Ombudsman. Tevens kan je mailen naar stichtingpgmcg@pgmcg.nl