Wiet voor dieren. De nieuwste klanten in de cannabis-industrie zijn zieke en oudere honden

Admin   september 13, 2015   Geen reacties

Een dag voor een geplande afspraak bij de dierenarts om haar hond in te laten inslapen, besloot Wendy Mansfield om een laatste redmiddel te proberen om de chronische pijn van haar 15-jarige labrador mix te verlichten: cookies van een marijuana-apotheek speciaal gemaakt voor zieke honden.

Kali, een zachtaardige reddingshond van 40 kilo, was nooit  een klager. Maar ze likte vaak aan haar poten – een duidelijk teken van pijn, volgens haar dierenarts, die meestal gepaard ging met aanvallen van hoesten vanwege het afstoten van de huid  dat ze in haar keel kreeg. Een cookie en 20 minuten later, was het likken plotseling gestopt.

Het zien van dit, Mansfield, woonachtig in Fort Bragg, Californië, gaf haar hond een tweede koekje en nadien een derde. Kali, die lusteloos en depressief was geweest, stond op om wat water te drinken en liep naar buiten, iets wat ze onlangs niet had kunnen  doen zonder zuchten of duidelijke tekenen van pijn.

Mansfield  belde daarna de dierenarts om haar afspraak te annuleren. Dat was drie weken geleden. “Nooit in mijn wildste dromen had ik dit verwacht,” vertelt ze Quartz. “Het bracht mijn hond terug.”

 

Met marihuana bloeit een grote industrie in de VS, men heeft een nieuw segment in de markt aangaande oudere en noodlijdende huisdieren, dit is gegroeid onder de radar. De legale  wiet markt heeft zo n  $ 2,7biljoen omzet in 2014 en een schatting van de ArcView Group, een netwerk dat beleggers verbindt met cannabis startups, projecteert de industrie naar boven de 10 biljoen dollar omzet in 2018.

Bron


dog

 

 

 

Is cannabis giftig voor huisdieren?

Een ander artikel hierover

Cannabidiol supplementen zouden een hogere kwaliteit van leven geven aan huisdieren.


 

Legale wiet: nu ook voor stervensbegeleiding hond en kat

Marihuana begint uit te groeien tot een serieuze industrie, sinds de softdrug in sommige delen van de Verenigde Staten is gelegaliseerd. beginnen Legale wiettelers  een nieuwe markt te ontdekken: zieke huisdieren.

 
 

Spuitje of wietkoekje?

Naast geestverruimende en ontspannende koekjes en hapjes voor mensen, beginnen wietverwerkers een andere doelgroep in zicht te krijgen: baasjes van pijnlijdende huisdieren. Breng je je wegkwijnende hond naar de dierenarts voor een spuitje, of geef je hem een wietkoekje dat de pijn verlicht? Quartz sprak met Wendy Mansfield, die al een afspraak had gemaakt met haar dierenarts om haar 15 jaar oude labrador Kali te laten inslapen. Toch probeerde ze een laatste redmiddel: wietkoekjes voor honden.

Lees meer


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>