Wetenschappers ontdekken waarom cannabis je een vreetkick geeft

Admin   februari 19, 2015   Geen reacties

Waarom geeft het roken van marihuana  mensen een vreetkick? Onderzoekers aan de Yale University maakte tientallen lab muizen stoned, om dit uit te vinden.

Uit vorige wetenschappelijke studies (en anekdotisch bewijs) blijkt dat wanneer mensen en dieren worden blootgesteld aan de werkzame ingrediënten van marihuana, zij extra  lang eten, ook nadat ze zich verzadigd hadden moeten voelen.

“Iedereen weet dat als je cannabis rookt  na het Thanksgiving diner, dat je nog steeds terug kunt gaan en meer eten, soms veel meer,” zei Tamas Horvath, een professor in de neurobiologie aan de Yale. “We waren geïnteresseerd om uit te vinden waarom.”

Groep Horvath’s bestudeert de hersenen circuits die honger en verzadiging  beheersen. In 2011, is de Duitse onderzoeker Marco Koch toegetreden tot het lab, om te bestuderen hoe marihuana interfereert met het vermogen van het lichaam, om zich verzadigd te voelen.

(origineel bericht)

Waarom je van cannabis zoveel honger krijgt

Het is al lang geen geheim meer dat je van cannabis roken ongelooflijk veel zin krijgt in fast food. Nu hebben wetenschappers eindelijk ook ontdekt hoe dat juist komt.

Research naar hoe de drug onze hersencellen beïnvloedt heeft uitgewezen dat cannabis de neuronen die onze eetlust onderdrukken (en er dus voor zorgen dat we ons voldaan voelen na een stevige maaltijd) uitschakelt. Om die reden geloven wetenschappers nu ook dat de zogenaamde munchies (een vreetbui na het roken van een joint, nvdr.) iets is dat veroorzaakt wordt door dat deel van onze hersenen dat ervoor zorgt dat we niet te veel eten. Lees meer

 

Twee Nederlandse chefs beantwoorden al je culinaire wietvragen

Aangebrande spacecake, wietboter die smaakt naar compost, pastasaus waar je niet stoned van wordt: op wietfora komen we allerlei kookproblemen tegen. Koken met wiet is helemaal niet zo makkelijk, dus vroeg ik twee koks naar tips waar je echt wat aan hebt. Souschef Ruben Tillart vertelde me hoe je ervoor zorgt dat je echt stoned wordt, en met televisiekok Pierre Wind sprak ik over hoe je een wietgerecht het lekkerst kan klaarmaken. Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>