Begrijp het verschil tussen hennep en cannabis

Admin   december 11, 2016   Geen reacties

Het verbod op cannabis heeft een gebrek aan onderwijs rond deze plant aangespoord. Dit heeft geleid tot talloze geruchten over wat hennep verschillend maakt ten opzichte van cannabis. Zoals ” hennep planten zijn mannelijk en cannabis planten zijn vrouw ” tot ” cannabis is een drug en de andere niet ” onjuist verkondigd als gemeenschappelijke kennis van onwetende omstanders.

In een studie  gepubliceerd in 1976 door de International Association of Plantentaxonomie werd geconcludeerd dat  ” er zowel hennep en cannabis rassen zijn van hetzelfde geslacht, Cannabis en dezelfde soort , Cannabis Sativa. Verder zijn er talloze soorten die in verdere classificaties binnen de soort Cannabis Sativa vallen. “

cloAfhankelijk van hoe de plant wordt gekweekt en aangewend wordt, zal duidelijk worden welke term correct is. Zo wordt de term cannabis (of wiet) gebruikt bij het beschrijven van een Cannabis Sativa plant die wordt gekweekt voor zijn krachtige, harsachtige klieren (bekend als trichomen ). Deze trichomen bevatten grote hoeveelheden tetrahydrocannabinol (THC), deze cannabinoïde is bekend om o.a. zijn psychoactieve eigenschappen.

 

Hennep, aan de andere kant, bevat slechts sporen van THC. Hennep is een hoog- groeiende plant , meestal gekweekt voor industriële toepassingen zoals oliën en zalven, evenals vezels voor kleding, de bouw en nog veel meer .
Alleen producten gemaakt van industriële hennep ( minder dan 0,3 % THC ) zijn legaal te verkopen, te kopen , te consumeren , en versturen. Deze factor  0,3 %  THC is de manier waarop de meeste mensen onderscheid maken tussen wat is geclassificeerd als ” hennep ” en wat is geclassificeerd als ” cannabis . ” Deze limiet heeft geleid tot massale controversie .

Wat zijn de verschillen tussen hennep en cannabis?

1. Genetica

Hennep. Lange, stevige planten zijn geteeld door vroege beschavingen om een verscheidenheid van voedingsmiddelen, oliën en textiel, zoals touw en stoffen te maken. Deze planten werden gekweekt met andere planten met dezelfde kenmerken, leiden tot het soort cannabis die we nu als hennep kennen.

Cannabis. Andere planten werden erkend door de psychoactieve werking en werden selectief gekweekt voor medische en religieuze doeleinden. Dit leidde tot unieke variëteiten van cannabis die we nu als wiet kennen.

De genetische afkomst en kweek omgeving bepalen de verschillen.

2. THC gehalte

Hennep (industrie/vezel) bevat max 0,3% THC , hennep planten bevatten veel CBD een ander zeer bekende cannabinoïde.

Cannabis (bloem/wiet) bevat 5 – 30% THC en amper CBD 

3. Cultivatie

Hennep en cannabis worden gekweekt voor verschillende toepassingen en daarom vereisen ze verschillende groeiomstandigheden.

4. Legale status

Zoals je weet is het kweken van cannabis illegaal in Nederland, tot 5 planten wordt gedoogd.   Het kweken van hennep voor industriële toepassingen daarentegen is wel legaal.

5. Onderzoek

De strenge wetten omtrent cannabis heeft onderzoeken met betrekking tot dit medicijn erg tegen gehouden.


 

Industriële hennep Bestedingen

Van hennep kleding en accessoires, tot diëten en hennepzaadolie cosmetica , overal wordt de plant schijnbaar gevonden, waar je ook kijkt. Hennep kan worden gemaakt in was, hars , touw , doek papier en brandstof en nog vele andere dingen

Hennep voor Papier

Een van de redenen dat hennep zo kostbaar is. is vanwege de vezellengte en sterkte. Deze lange bastvezels zijn gebruikt om papier te maken al bijna 2 millennia. Thomas Jefferson heeft zowel de Verklaring van Onafhankelijkheid en de Amerikaanse grondwet op hennep papier vastgelegd.

Hennep voor voeding

Studies laten zien dat consumptie van rauwe hennepzaden  kunnen helpen om de bloeddruk te verlagen en ook het cholesterolgehalte, het bevorderd gewichtsverlies, bevorderd het imuumsysteem, en houdt het bloedsuikerniveau op peil en kan zelfs ontstekingen remmen. Dit maakt hennepzaad extreem voedzaam. Ze bevatten een bundel van essentiele amino zuren en vetzuren. Dit mag de uitleg zijn voor de explosieve groei van maar liefst meer als 300% voor de Hennep Voeding Industrie  Tot ongeveer 25.000 producten, in de afgelopen paar jaar.

en nog veel meer….

 

(bron) en Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>