Wanneer kom je in aanmerking voor medicinale cannabis?

Admin   februari 5, 2015   Geen reacties

Wanneer kom je in aanmerking voor medicinale cannabis?

Om überhaupt cannabis als medicijn voorgeschreven te krijgen hier in Nederland, moet je vaak alle reguliere medicatie al geprobeerd hebben. Of dan je behandelend arts gaat voorschrijven kan ook nogal wat moeite vergen. Tevens wordt het vaak niet vergoed door de zorgverzekeraar. hiervoor heb je een aanbevelingsbrief of machtiging nodig van je specialist. Ook al heb je die, wil dit nog niet zeggen dat de verzekeraars overgaan tot vergoeding. Dit terwijl je het ziekenfonds geld bespaard. De meeste weigeren het omdat het geen erkend medicijn is. Tijd voor verandering dus.

De varianten die in de apotheek verkrijgbaar zijn op recept zijn, Bedrocan, Bedrobinol. (bloemtoppen) en de granulaat versies Bediol, Bedica en Bedrolite.  Een zeer beperkte keuze voor patiënten.

Sativex en Cannador zijn beiden cannabis extracten.Deze zijn gebaseerd op de hele plant. Sativex wordt momenteel getest door patiënten met MS.

Gebaseerd op zuivere stoffen zijn de volgende: Namisol (plantaardige THC) Marinol (synthetische THC) en Nabilone (synthetische afgeleide van THC). Ook CBD capsules zijn verkrijgbaar, vaak zijn deze uit de hennepplant gemaakt.

Ook wordt er Hash, cannabisolie en cannabistinctuur medicinaal gebruikt, echter deze zijn in Nederland niet in de apothekers verkrijgbaar ! Hash kan momenteel nog gekocht worden in de Coffeeshops, als de 15% THC regel er doorheen komt, zitten dus veel patiënten zonder medicijn, dus moeten ze het gaan betrekken uit het criminele circuit. Olie en Tinctuur kun je alleen bestellen via internet of zelf maken momenteel. Aangezien er geen certificaten bij zitten en kwaliteitsgarantie, ben je bijna genoodzaakt je eigen medicijn te maken.

Let wel, niet al deze producten worden hier in Nederland geleverd! Omdat ze niet zijn goedgekeurd door de Nederlandse overheid. Cannabis, wat tot in de 19de eeuw het meest gebruikte medicijn was, is in diezelfde eeuw verbannen en gecriminaliseerd. Het wordt tijd dat er beter naar de patiënten geluisterd wordt en het overal verkrijgbaar is en toegankelijk voor iedereen die het nodig heeft

Apotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>