Twee verhalen van patiënten die cannabis medicinaal gebruiken voor copd en chronische pijn

Admin   januari 24, 2015   3 reacties

 

Een donateur van Stichting PGMC had  twee draagbare verdampers ter beschikking gesteld om uit te testen, de Nova en Super Nova,  zelf heb ik al een draagbare verdamper en gebruik het al jaren voor o.a. mijn COPD (lees hier), dus wij hebben deze aan twee patiënten geschonken, zodat zij deze konden testen. Meer over verdampen op onze site. Het verhaal van Claudia en Angelina. 

 

Mijn ervaring met een kleine vaporizer en cannabis aangaande pijnbestrijding en COPD gold IV. (Nova)
Sinds 1998 ongeveer heb ik COPD door de jaren heen is dit van gold I naar gold IV gegaan.
Ik heb altijd gerookt als een stoomtrein tegen dat ik ging stoppen met roken zo’n 10 jaar geleden ongeveer rookte ik een pakje shag per dag.
Zoals ik al zei ik ben ongeveer 10 jaar geleden gestopt met roken nadat ik 2 verschrikkelijk erge benauwde aanvallen gehad had waarin ik dacht dat ik zou stikken en dat ik mijn kinderen niet zou zien opgroeien als ik  niet zou stoppen met roken.
Ik ben gestopt en jarenlang is mijn COPD stabiel gebleven.
In 2010 vond mijn longarts bet een goed idee om eens intern te gaan revalideren om mijn conditie te boosten en dat heb ik toen ook gedaan gedurende 3 maanden in Breda.
Ik ben daar verschrikkelijkgoed uitgekomen mijn conditie was zeer goed en mijn spiermassa was met 100% toegenomen ik was flink afgevallen alleen had ik daar voor het eerst in jaren weer wel een luchtweginfectie opgelopen.
Deze werd bestreden met prednison en antibiotica de antibiotica die ik al jaren kreeg als ik een infectie had.
Op een of andere manier bleef de infectie maar sluimeren maar met de medicatie werd hij wel steeds gestopt.
In juni 2011 was mijn revalidatie afgerond en we zijn daarna op vakantie gegaan alwaar ik nergens last van had.
In augustus kwam de infectie weer terug en besloot ik de pred ison en antibiotica die ik had liggen in te gaan nemen.
Na inname werd ik binnen 15 minuten zo ziek als een hond hoofdpijn buikpijn benauwd van de pijn trillen enz enz.
Het was zo erg dat ik mijn zoon een ambulance heb laten bellen.
Na van top tot teen onderzocht te zijn kon men in het zieke huis niets vinden waar ik zo ziek van geworden was en werd ik naar huis gestuurd.
Ik voelde me nog steeds niet echt goed maar ik was allang blij dat het niet mijn blinde darm was.
Het weekeind wat erop volgde werd ik steeds maar zieker ondanks de medicatie die ik slikte dus ben ik op maandag terug naar de huisarts gegaan.
Toen hij mijn bloeddruk, hartslag en saturatie wilde meten schrok hij zich wezenloos mijn bloeddruk was veeeeeel te hoog zo ook mijn hartslag die zat tegen de 200 aan en mijn saturatie dat is zuurstof inje bloed wasonder de 60.
Ik  moest toen met spoed naar het ziekenhuis.
Daar aangekomen en alles nagemeten werd ik uiteraard meteen opgenomen en ik lag dan ook binnen een half uur op de longafdeling.
Ik werd verneveld kreeg zuurstof en een infuus met antibiotica.
Toen de eerste druppel antibiotica amper in mijn lichaam was werd ik weer zo ziek als voor het weekeind en mijn vriend riep dan ook meteen een verpleegster.
Tegen dat zij er was liep ik blauw aan had ik uitpuilende ogen schuim op mijn mond een dikke tong hartslag bloeddruk enz niet meer te meten en ik zat te happen naar lucht.
Dit alles heb ik van horen zeggen want ikzelf heb dit totaal niet meegekregen omdat ik op het randje van de dood balanceerde.
Het bleek dat ik in een anafylactische shock verkeerde veroorzaakt door de antibiotica die ik al jaren kreeg.
Nu blijkt dus dat deze antibiotica zich door de jaren heen kan gaan stapelen en op een gegeven kan daardoor dus een allergische reactie ontstaan.
Dit alles was eigenlijk het begin van het einde.
Door deze shock hebben mijn longen en hart zo’n optater gehad dat ik in een keer van gold II in IV belandde en mijn hartslag bleef zelfs in rust tussen de 100 en 120 slaan constant.
Sindsdien ga ik ziekenhuis in en uit en tot overmaat van ramp werd er ruim een jaar geleden een hernia geconstateerd die  niet geopereerd kan worden vanwege mijn COPD en kan ik sinds enkele maanden ineens heel veel minder en dan bedoel ik dat ik bijna  niets meer kan in het huishouden kan steeds minder lopen  en binnen de kortste keren buiten adem val om de haverklap in slaap enz enz.
Voor mijn hernia heb ik alle pijnbestrijding gehad die er is maar niets helpt dus is mij oxycodon voorgeschreven ditis morfine.
Bovendien werd ik afgelopen jaar in juni opgenomen weer kortademig zeer veel vocht in de voeten die waren zo dik dat ik er  niet meer mee kon lopen viel te pas en te onpas in slaap.
Na allerlei onderzoeken bleek ik bovenop mijn COPD ook pulmonale hypertensie te hebben ditis een verhoogde bloeddruk in de longslagader deze is ongeneeselijk en levensbedreigend.
Hierdoor moest ik voortaan 24uur per dag aan het zuurstof bovendien was dit een rede voor longtransplantatie.
Er werd mij vlakaf verteld dat dit het einde van de reis was voor mij dat men niets meer voor mij kon doen.
Ik ben hierop weer gaan revalideren dit keer in limburg gedurende 10 weken omdat je als je voor een transplantatie in aanmerking wilt komen in optimale conditie dient te zijn.
Iedereen was erg sceptisch over het revalideren men dacht dat het niets zou uithalen dat ik er niet meer bove op zou komen maar niets was minder waar ook nu weer kwam ik er goed uit enmet goed bedoel ik niet dat ik nu alles weer kan maar dat ik me weer een beetje zelfstandig kan redden.
Maar ik ben wel op een punt i mijn leven beland dat ik alles wil uitproberen om mijn leven een  beetje dragelijk temaken en zoveel mogelijk pijnloos.
 
Heel toevallig kwam mij een artikel over medicinale wiet onder ogen en toen ik dat gelezen had dacht ik misschienis dat wel iets voormij om van de morfine af te komen want als ik op de transplantatielijst wil komen hebben ze liever dat je geen morfine slikt omdat dit op de lange duur je luchtwegen vernauwd.
Ik heb toen online cbd olie besteld dit was net voor de kerst en ben het meteen gaan gebruiken en bijna meteen boekte ik al resultaat.
Binnen 2 dagen kon ik al 1 kleine dosis van de 6 per dag weglaten en binnen een week had ik per dag nog maar 2 kleine en 2 grote dosissen nodig en 3 keer per dag 4 druppels cbd olie.
Net na nieuwjaar kwam ik in contact met Marian via een vriend van mijn zoon.
Ik had gehoord dat zij al jaren cannabis als medicijn voor van alles gebruikte en ik wilde wel eens weten hoe of wat.
Ik ben op een zaterdag naar haar toe gegaan en zij heeft mij veel informatie gegeven en laten zien hoe je tinctuur en olie maakt, hoe je cannabis kunt gebruiken op verschillende manieren enz enz.
Ik hebvan haar een kleine vaporizer gekregen en ik moest het maareens proberen wat ik ervan vond.
Zij gebruikt de vaporizer dagelijks en heeft voor haar COPD geen puffers meer nodig.
Dit klonk voor mij uiteraard als muziek in de oren want buiten dat ik veel pillen slik heb ik ooknog eens 5 puffers waarvan ik so mige 6 tot 8 keer per dag moet gebruiken.
Na mijn bezoek aan haar stond een opname in het Erasmus gepland voor een hartkatheterisatie en een kleine screening om op de transplantatielijst te komen.
Daarna zou ik de vaporizer gaan uit proberen.
Op 9 januari was het dan zover ik heb de vaporizer gevult en ben hem gaan gebruiken enkele keren per dag en na een paar dagen liet ik een inhalatie van een puffer staan en nam daarvoor in de plaats de vaporizer.
En het werkte ik voelde zelfs dat ik van binnen relaxter werd ook als ik een stukje gelopen had en ging bij zitten komen op de bank was ik eerder hersteld dan wanneer ik een puffer gebruikte.
Intussen zitten we op 21 januari en kan ik zeggen……………..dat ik van morfine de 6x per dag een kleine dosis weg kan laten en de 2 grote dosissen s morgens en s avonds kan ik bijna iedere dag halveren soms heb ik dagen met extreem veel pijndanheb ik ze wel beide nodig.
En de puffers…….ook die zijn gehalveerd 4 ervan gebruik ik 4x per dag en nu maar 2x per dag en 2 gebruik ik 6 tot 8x per dag en die gebruik ik nu 3x per dag.
Ik ben dusnog aan het afbouwen maar ik kan nu al  zeggen dat ik super tevreden en superblij ben dat ik toevallig dat artikel onder ogen kreeg dat ik Marian heb leren kennen en dat ik open heb gestaan om het uit te gaan proberen want tot nu toe slaat alles aan en heb ik er baat bij en daar doe je het tenslotte toch voor.
Ik hoop zo spoedig mogelijk van de morfine af te zijn en van de puffers maar dan komt het volgende probleem.
Als ik getransplanteerd word zal ik 6 maanden in het ziekenhuis verblijven als ze daar niet open staan voor cannabis zal ik weer aan de morfine en de puffers moeten maar dat is van latere zorg voor nu ben ik superblij.
Mvg Claudia van der Heijden
 

 

Mijn ervaring met een kleine verdamper voor COPD (SuperNova)

Hallo lieve Marian
 
Bij deze wil ik je graag  een bericht sturen ,
Mijn ervaring met de Super Nova is geweldig
gebruik het meerdere malen per dag  en
ik moet zeggen ,,mijn klachten COPD  ,, neemt af
vooral als ik last heb met ademen( Zwaar) , neemt een puff met de
verdamper, de erge prikkel weg , zodat ik wederom  gewoon kan ademen
vooral voor mn copd is dit apparaat geweldige uitkomst
Tevens , komen mn longen tot rust ,
Ook het gebruik met het apparaat is ,, Simpel,,
Snel opgewarmt en  gemakkelijk in gebruik
ook voor onderweg , Toppie
 
Bedankt  Lieve Marian
Liefs Angelina Martens
 
Heb jij ook een verhaal wat je kwijt wilt, laat het ons weten.

3 reacties op “Twee verhalen van patiënten die cannabis medicinaal gebruiken voor copd en chronische pijn

 1. Dolly

  Hey hallo
  Ik heb net jou verhaal gelezen .en dat was behoorlijk ,ik ben geinterreseerd in die weed olie ..omdat ik ook copd gold iv hebt en met zuurstof 24 uur per dag op 3 liter p min .ik ga ook een gesprek krijgen voor transplantatie ..maar ik lees steeds vaker succes verhalen ..dat ik eigenlijk het wel wilt proberen ,,,kan je mij vertellen waar ik het beste kan bestellen .
  Vriendelijke gr Dolly

 2. Marianne

  Zoals Jij ook cops, en heeeeel veel pijn door een verkeerde Nek-hernia operatie, later nog eens een Herstel-operatie, maar steeds meer pijnen gekregen, Slaap ook bijna niet meer. Maar er Komt zoveel inf. Voorbij, graag meer advies van je? En uitproberen graag! Vriendelijke groet, Marianne.

 3. Ingrid

  Hallo.
  Ik zou ook graag willen weten welke ik moet nemen. Ik zit ook met zuurstof.
  En wat je hiervoor allemaal nodig hebt.
  Vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>