Stoned Immaculate on Medicinal Marijuana for a Better Life/Onbevlekt stoned van medicinale cannabis voor een beter leven

Admin   juli 5, 2015   Geen reacties

Het begon allemaal toen Yali  slechts vier maanden oud was. De kleine jongen kronkelde van de pijn als zijn spieren spasme kregen.

Hij had afgelopen jaren veel epileptische aanvallen, soms meerdere keren per dag en werd gedwongen om een ​​helm te dragen, om hem te weerhouden zichzelf te verwonden.

Zijn ouders waren in een constante staat van zorg en zijn twee broers voelde zich verwaarloosd.

“De ziekte nam ons hele leven in beslag”,

zegt zijn moeder, Yael Bracha.

Vandaag,  is Yali zeven jaar oud en lijdt niet meer aan de epileptische aanvallen die hem voor zo lang hebben gemarteld. Zijn familie zegt dat het dankzij een medicijn is,  dat illegaal is in vele delen van de wereld: cannabis of marihuana.

Sinds Yali begon met drie keer daags te druppelen met de actieve ingrediënten tetrahydrocannabinol (THC) en cannabidiol (CBD), zijn zijn aanvallen gestopt, zegt zijn moeder.

Er zijn veel mythes over de medische eigenschappen van cannabis zo ook de invloed ervan op patiënten. Er zijn veel zorgen over de mogelijke economische gevolgen die het legaal gebruik en de verkoop zou kunnen hebben.

In de juiste dosering, is cannabis bekend om pijn en ontsteking te verminderen, het verhoogd de eetlust en fungeerd als een stemming booster. Maar critici zeggen dat er niet genoeg onderzoek is gedaan naar de gevolgen ervan en dat de risico’s te groot zijn.

In Duitsland, bijvoorbeeld, zijn er zeer weinig patiënten die toestemming hebben om cannabis te gebruiken. Ernstig zieke mensen vereisen speciale toestemming van het Federale Instituut voor drugs en medische hulpmiddelen (BfArM) cannabis bloemen of cannabis extract te kopen bij de apotheek. Slechts 403 Duitse patiënten maken momenteel landelijk gebruik van de drug – sinds 2005, zijn er 740 aanvragen voor een vergunning, waarvan er slechts 449 werden goedgekeurd, zegt BfArM woordvoerder Maik Pommer.

In Israël, echter, waar de Yali woont met zijn familie, is cannabis erkend als een geneesmiddel met geneeskrachtige eigenschappen. Meer dan 20.000 patiënten hebben een vergunning om cannabis gebaseerde medicijnen te kopen, volgens het ministerie van Volksgezondheid.

Voor veel mensen, waaronder Yali, is het een vervanger voor de reguliere medicatie.

Voordat hij begon met cannabis, moest hij zes verschillende soorten medicijnen innemen. Ze maakten hem onrustig en hij had moeilijkheden met communiceren. Evenmin heeft het de epileptische aanvallen gestopt.

In het najaar van 2014, leed hij twee hele dagen aan spasme en de aanvallen stopte alleen toen hij in een coma werd gebracht.

De familie was gek van bezorgdheid, totdat een van Yali’s oudere broers een artikel zagen op het internet die zei dat Amerikaanse kinderen met epilepsie werden geholpen door cannabis.

“Natuurlijk had ik mijn twijfels”, zegt Bracha. “Wat als mijn zoon High wordt?” Maar toen ze haar kind in coma zag en besefte dat er “geen andere manier” is, vroeg ze een arts om cannabis voor te schrijven.

Degenen die voor het eerst cannabis voorgeschreven krijgen in Israël,  eindigen vaak bij Tikun Olam in het centrum van Tel Aviv.

De organisatie, waarvan de naam vertaalt is “Healing the World,” is de grootste leverancier van cannabis in het land.

Het overleg bevind zich op de begane grond in de kamers van een woonblok naast een Pilates studio. Foto’s van cannabis bloemen hangen aan de muren, naast de brieven bedankjes van patiënten “.:

Cannabis heeft mijn leven veranderd”

 

Tikun Olan behandelt enkele duizenden mensen, waaronder ongeveer 70 kinderen.Ze pleiten voor cannabis, dat het een wonder drug is met relatief weinig bijwerkingen: het kan helpen bij neurologische ziektes, chronische pijn en post-traumatische stress.

“Wij geloven dat cannabis veel eerder moet worden voorgeschreven”, aldus een woordvoerster.

Maar ondanks dat de Israëlische een meer ontspannen houding hebben ten opzichte van het geneesmiddel,  kunnen artsen alleen cannabis voorschrijven wanneer patiënten kunnen bewijzen dat de conventionele medicijnen niet hebben gewerkt – al is er veel anekdotisch bewijs, er zijn niet genoeg studies die de voordelen van cannabis zeker hebben bewezen.

“Veel mensen zeggen dat ze zich door cannabis beter voelen”, zegt Boaz Lev, directeur van de gezondheid afdeling van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid. “Maar het is moeilijk om van het gebruik een ​​objectieve maatstaf te krijgen.”

Tegelijkertijd bestaat er bezorgdheid dat de patiënten die cannabis zouden kunnen gebruiken om high te worden in het openbaar, of het delen met gezonde mensen. Sommige patiënten kunnen zelfs besluiten om het te verkopen, zeggen de critici.

Maar uit een Amerikaanse studie gepubliceerd in The Lancet een medisch tijdschrift is gebleken dat het gebruik van marihuana als geneesmiddel , geen invloed had op het gebruik van het middel voor niet-medische redenen.

De onderzoekers baseren hun bevindingen op de data van meer dan een miljoen jongeren uit 48 staten van de VS tussen 1991 en 2014. Ze vonden geen bewijs dat mensen meer wiet rookte  wanneer deze beschikbaar is op voorschrift van een arts.

Terwijl Israël heeft besloten om cannabis beschikbaar te maken voor zieke mensen, is de positie duidelijk volgens Lev: “Cannabis is een drug en geen medicijn.”

Bracha, echter, heeft geen spijt van haar beslissing om Yali cannabis te geven, ook al kost het het gezin 370 shekels (US $ 98) per maand en de angst dat hij verslaafd kan worden als hij ouder wordt.

Maar de keerzijde is dat sinds hij met behulp van cannabis, de zeven jaige niet langer meer zijn helm hoeft te dragen uit vrees voor instorten en zichzelf kwetsen. “We zijn zo opgelucht”, zegt Bracha.

En zijn er geen bijwerkingen? “Yali giechelt veel, ‘zegt ze na een beetje nadenken, maar het is een neveneffect dat ze graag accepteert.

 

Source (English)

Meer over Israel leest u hier

Dit artikel is ook gedeeld op NUJIJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>