Stichting PGMCG bestaat 1 jaar een korte terugblik

Admin   juni 12, 2015   Geen reacties

Op 12 juni 2014 is onze Stichting officieel opgericht en ANBI erkend vanaf dat moment.

De voormalige stichting NCSM heeft in juni vorig jaar de eerste donatie van € 500 geschonken. 

Wij willen bij deze dan ook iedereen bedanken voor jullie support en steun!

In juni 2014 hebben we onze eerste afspraak gehad met het Ministerie van VWS.

De Nederlandse vertalingen voor de IACM-Website worden ook verzorgd door Stiching PGMCG, om zo iedereen in Nederland op de hoogte te houden van het laatste nieuws op medicinaal cannabis gebied. Uiteraard staan ze ook op onze website. Hiervoor heeft onze stichting in januari van dit jaar een donatie van € 500 euro geschonken gekregen. 

Bijna dagelijks wordt het laatste nieuws op cannabis gebied over de hele wereld op onze website geplaatst en zo ook op facebook,  twitter en google+

We hebben twee bijeenkomsten georganiseerd bij het CannabisCollege te Amsterdam.

open

 

 

Ook hebben we een open inloopdag  georganiseerd in Tilburg, waar men o.a. kennis kon maken met verschillende soorten verdampers.

Op 18 mei jl. hebben we een bezoek gebracht aan het Ministerie van VWS, CIBG , die vervolgd gaat worden op 22 juni a.s. 

Tevens hebben we een aantal patiënten bezocht en geholpen, zoals je o.a. kan lezen in de patiëntenverhalen.

Telefonisch en per mail, hebben we veel patienten (ook uit andere landen Europa), artsen en specialisten proberen te helpen. De patiënten hadden de meeste vragen over hoe men hun arts/specialist kon overtuigen dat medicinale cannabis voor hun het meest geschikte medicijn is, ook zijn er veel vragen geweest omtrent cannabisolie, cbdolie, hennepolie, thcolie en cannabistinctuur. De artsen en specialisten hadden vragen omtrent hun patiënten en aandoeningen, hierbij zijn ze geholpen door ervaringsdeskundigen en doorverwijzingen naar collega artsen.

Ook hebben we de zorgverzekeraars gecontacteerd eind 2014, over de vergoedingen van medicinale cannabis, om zo een zo duidelijk mogelijk overzicht te geven, hoe de situatie in Nederland is momenteel. Uit onze lopende enquete blijkt tot nog toe dat maar 1/5 deel het vergoed krijgt met een maximum bedrag per maand. We hebben dit ook reeds meerdere malen doorgegeven aan het Ministerie! Omdat medicinale cannabis niet staat in het Geneesmiddelen Vergoedings Systeem, komen de meeste zorgverzekeraars hier onderuit!

Het Cannabis Beleid in Nederland wordt momenteel overheerst door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Door de criminalisering zal de criminaliteit rondom cannabis alleen maar toenemen. Door legalisatie, zal de criminaliteit juist afnemen en zelfs verdwijnen na een bepaalde periode, net als de vrijgave van alcohol en tabak, waar men nog economisch belang bij heeft ook!

Het is de hoogste tijd dat de gezondheid voorop gesteld gaat worden hier in Nederland en rest van Europa. 

Dus hierbij vraagt Stichting PGMCG aan het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, om het gezondheidsaspect van alle cannabis gebruikers, zowel medicinaal als recreatief als prioriteit te gaan behandelen in de Tweede Kamer, zodat er nieuwe wetten gaan komen, omtrent o.a. het etiket en gecontroleerde kweek, zodat iedereen weet wat men tot zich neemt. Zodat er geen pesticides, voeding, zware metalen, schimmels etc aanwezig zijn in/op het product, dit komt de volksgezondheid zeker niet ten goede! 

Legalisatie begint bij goede voorlichting en informatie!

 

Wij hebben dan ook jullie steun hard nodig op vele vlakken, zoals patiënten, onderzoekers, wetenschappers, artsen, specialisten en juristen die zich bij ons aan willen sluiten. Ook donaties zijn van harte welkom, om zo ons werk voort te kunnen zetten.  We kunnen als patïenten niet alle kosten zelf dragen. 

Samen staan we sterk!

 

Het Bestuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>