Research Shows Aggression Reduced by Cannabinoids/Onderzoek toont aan dat cannabinoiden agressie verminderen

Admin   september 3, 2015   Geen reacties

Het shockt weinige, terwijl het velen verheugd, in april van dit jaar is een onderzoek gepubliceerd door NCBI (PubMed.gov) waarin wetenschappelijk wordt aangetoond, dat de cannabinoïden in  marijuana, aanzienlijk agressie verminderen – althans bij de testmuizen in het onderzoek.

Wetenschappers van de Universiteit van Valencia in Spanje ontdekte dat receptoren in hun dierlijke modellen, een cruciale rol speelde in het beheer van de sociale interacties en antagonistisch gedrag. Er wordt aangenomen dat de CB2R cannabinoïde receptoren aanzienlijk agressie verminderen in de diermodellen.

Het uiteindelijke doel van deze Spaanse studie was eenvoudig en duidelijk: “Om de rol van de cannabinoïde CB2R in sociaal en agressief gedrag te onderzoeken.”

De nieuwsgierige wetenschappers ontdekten dat CB2R deficiënte muizen in hun lab:  “in hun sociale interactie testen,  hogere niveaus van agressie zijn vastgesteld en geven meer agressie weer, dan de resident wilde muizen van de studie.” Opmerking, “Acute toediening van het CB2R agonist,  verminderd het niveau van agressie aanzienlijk bij vijandige muizen. “

Toen de sociale interactie werd uitgevoerd op muizen met het type 2 cannabinoid receptoren (CB2R) en vergeleken werd met de “wild-type nestgenoten,” bleken de effecten van de selectieve agonist CB2R, een aanzienlijke vermindering van agressie in de geteste laboratoriummuizen.

De conclusie van de studie was bemoedigend; “Onze resultaten suggereren dat CB2R betrokken is bij de sociale interactie en agressief gedrag en verdient nadere beschouwing als een potentiële nieuwe doelstelling, voor het beheer van agressie.”

Studies zoals deze, blijven het waardevolle karakter van medische marijuana benadrukken, de hoop blijft hoog, dat op een dag deze plant en zijn gewaardeerde cannabinoïden, zal worden verplaatst naar reguliere stoffen in plaats van illegaal.

Normaliseer Cannabis

Bron (English)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>