Positive Doompie: MS versus Doompie – curing from an uncureable disease with Cannabis / Deel III

Admin   september 30, 2015   Geen reacties

Mijn naam is Positive Doompie (Multiple Sclerose Secundair progressief met relapses) en hier mijn verhaal:

Deel III


oli3/6/2015

CBD na gelang behoefte,

De afgelopen periode heeft in het teken gestaan van veel inspanning. Werken aan de spierkracht.
Toen kwam mijn vrouw met een groepslessen planning aan.: is dat niks om te proberen?
Dat ga ik proberen! Yoga..

Gisteren ochtend meegedaan voor wat het ging. Moet zeggen dat het mij erg goed is bevallen. Vooral de strek- en ontspanningsoefening. Natuurlijk kan ik niet ver strekken, maar de houdingen voelde goed.
Balans daarentegen is nog, uhm, veel oefenen..
Wel trots dat ik het heb volgehouden.
Nog een vriendelijke man ontmoet, die me, gezien de regen, zelfs naar huis heeft gebracht. Goede mensen bestaan, echt waar.

Gisteren dus CBD naar behoefte genomen, eindstand, 6 druppels. Dus kan net zo goed, of beter misschien nog wel, tijdig nemen.

De interval staat hiermee wel vast voor mij voor dit moment:
Wakker worden, slapen en daar tussen om de +/- 4 uur.
Het volgende wat ik wil gaan proberen is de hoeveelheid. Zou het uitmaken als ik meerdere druppels neem?


4/6/2015

Fitness week Dag 3

De ochtenden zijn de momenten waar ik over de dag gezien nog altijd de meeste energie heb. Om daarvan extra te profiteren, ga ik in de ochtenden naar de sportschool.
Gisteren was dag 3 van mijn 5 days of fitness voornemen.
Na de wandeling erheen, 20min gefietst op laagste stand, is echt al voldoende , gezien het tijdsbestek zeker.
Nog 3 kracht oefeningen gedaan en rustig aan terug naar huis.

Leuk, want naast dat ik eindelijk een beetje aan het aankomen ben, merk ik ook m’n conditie stappen nemen in de juiste richting. Had, tegen de avond, wel wat spierpijn hier en daar (letterlijk) maar blij dat ik was..heb al best lang niet eens meer gevoel in been en arm spieren, lauter naar en in pezen. Daarom dat ik blij ben.. Blij met spierpijn..

Opvallende is dat CBD ook daar tegen werkt. Letterlijk het gevoel alsof je spieren, waar dus spierpijn in heb, volstromen met ontspanning.. Wel rekening mee houden. Overbelasting voel je dan dus ook niet op dat moment..

Direct voor het sporten dus zeker niet nemen, maar voor erna ben ik er toch erg blij mee.

Deze dag heb ik geprobeerd wat het is om 2 druppels per dosering te nemen.

Kort gezegd had ik nog minder last van m’n lichaam en een hele scherpe focus van aandacht.
Echter wel meer stoned van het blowen.

Waarvan ik ook wel baal dat ik niet eerder gewoon meer heb genomen. Maar nu heb ik misschien wel beter kunnen ervaren wat het doet, denk ik dan maar.
De bewuste werking nu vergeleken met het begin, toen ik nog reguliere medicijnen nam ook, is onvergelijkbaar.

Echt vreemd maar het effect lijkt steeds sterker en exacter te definiëren. Dit is af en toe enorm onwerkelijk..

Weet nu: als het werkt, werkt het.

Vandaag dag 4, heb er alweer zin in.


5/6/2015

Fitness week..dag 4..

Donderdag, de vierde dag oprij naar de sportschool gegaan. De wandeling, welke bijna met de dag soepeler gaat, ernaartoe is een mooie warming up voor mij, de zit/ligfiets is de oefening waar ik mijn benen mee probeer te trainen.
Is niet hoog opstappen en de voorwaartse trap-beweging gaat voor mij makkelijker. Vandaar af opbouwen dus. Vooral m’n rechterbeen is erg zwak nog en gisteren was het ook voor het eerst dat ik een beetje kracht kon zetten op de pedalen. Na 10min. de weerstand dus iets verhoogd..
Echt een heerlijk gevoel.. Tintelingen door spieren van het gebruiken.. Beetje een extra geluksmomentje

Heb gisteren CBD gebruikt per 2 druppels. Tot op heden voel ik me er beter onder. Meer en het is voor mij niet prettig icm blowen, minder en heb wat meer last.

3 Voordelen:
– temperatuur huishouding stukken beter..
– bewegen gaat soepeler, valt op voor de buurtbewoners ook. Krijg veel leuke reacties en men wil direct weten hoe dit mogelijk is..
– praten en focus gaat stukken beter. Voorheen was het na 15min een gesprek voeren best gewoon op. Kan nu makkelijk een uur of meer buurten..

3 Nadelen:
– ben veel aan het plannen om te eten.
– even iets doen, kan nog steeds even net teveel zijn. Rust daarom nog veel uit maar slaap ‘smiddags niet meer zoals voorheen.
– tot en met woensdag een thermobroek aan gehad, koude benen = meer problemen

Door de dag heen gebruik ik in huis mijn trippelstoel om in de keuken iets te maken, niet meer om even iets te pakken. Stilstaan is nog steeds geen hobby.

Het grootste voordeel:
De wending…van achter- naar vooruit.. Perspectief..


regenboogwiet6/6/2015

Ontknoping…fitness week dag 5 met onverwacht einde..

Vrijdag, gisteren, was het de vijfde dag oprij dat ik naar de sportschool ben geweest.
Heerlijk Yoga gedaan. Na de ervaring van dinsdag leek me dat een mooie om het weekend mee in te gaan.

De wandeling er naar toe ging snel..17 min gedaan over 1.5km…
Gemiddeld dus zo’n 5 km/h

De eerste wandeling erheen kostte me nog 45 min… 2 weken geleden…

Ook yoga was heerlijk. Was de enige in de les, tot de helft, toen nog een nieuwsgierige kerel kwam kijken, weg ging, maar terug kwam en meedeed..
Even met hem gebuurt na de les en ook hij was positief verrast.
Voor mij is het moment yoga echt zwaar, maar het gevoel achteraf is echt prettig. Balans is nog echt een groter probleem, al gingen sommige oefeningen “beter”.. Met de bewegingen rek je even alle spieren in je lichaam waardoor ze wat langer worden. Door kracht training korten ze, afwisselen voel ik me goed bij.

Weer een mijlpaaltje bereikt dus, de 5 dagen vol gemaakt.

Toen laat op de middag, op ‘aandringen’ van mijn vrouw, maar op intitiatief van de beste man, bij de neuroloog geweest.
Een totaal, volledig onverwachtse wending.. In positieve zin..Daarover in de toekomst meer. Enige wat ik kan zeggen voor nu is dat het nog serieuzer gaat worden..

Wens iedereen een heerlijk weekend toe, ga er zelf met een heel goed gevoel van genieten in elk geval!


7/6/2015

Zaterdag, day after..

Ergens denk je in je achterhoofd, dit kan wel eens een zwaar weekend gaan worden… 5 dagen oprij gesport na zo lang stilzitten.. Ga niet ontkennen dat ik het zaterdag ochtend zwaar heb gehad. Maar vergeleken vorig weekend minder..
Vooral rustig aan gedaan, maar niet stil gaan zitten.. Onderuit gaan liggen op de bank heeft nu eerder averechts effect. Met een goede houding, portie extra CBD en door in beweging te blijven is het goed vol te houden.

Voor het eerst sinds lange tijd zonder hulpmiddel naar de markt geweest..

Meest opvallende veranderingen voor mij:
– ik had het niet koud met 21 graden. Zeker na de 34 van vrijdag had ik dat wel verwacht. Maar kon gewoon zonder jas of vest buiten zijn.
– jeuk op m’n hoofd.. Als de wind hard blies, kietelde mijn hoofdhuid.. Ofwel gevoel in de huid daar begint zich te melden. Opvallend alleen aan de achterkant van m’n schedel, tot het kruintje.. Bovenop is dat onveranderd minder, evenals het gezicht. Oren daarentegen registreren aanraking ook beter/gevoeliger..

Om de theorie verder en beter te onderbouwen zocht ik een alternatief voor blowen. Voor de shag daarin.
Zal een vaporizer gaan worden. Dan is ook de laatste gifstof inname geschiedenis en zijn de bevindingen mogelijk nog anders.. Dus de zoektocht naar een (digitale) volcano is on..

Geniet van deze mooie zondag, het zonnetje heeft zich al gemeld.


8/6/2015

Merkbaar..

Het belang van voeding word me steeds meer duidelijk. De laatste tijd worden goed/minder goed steeds duidelijker merkbaar. Logischerwijs zijn vooral niet-zo-goed-voor-me dingen het meest direct merkbaar.. Bijvoorbeeld dacht ik zondag laat ik een blokje witte chocolade pakken, was ik altijd gek op. De afgelopen tijd echter, als ik al chocolade neem, is het een blokje puur. Dus ik dacht Hmm een keertje ‘zondigen’ moet wel kunnen, 1 blokje van 1x1cm. Lekker was het zeker op dat moment, een klein half uurtje later echter iets minder.. Zwaar en onrustig gevoel in de leden-maten, begon onrustig te draaien, kon gewoon niet meer lekker zitten, gevoel van krampen. Dat de onrust ook m’n vrouw op viel. Naar gevoel. Half uur erna nam ik een stuk fruit en zakte het weg.
Of dat gerelateerd is kan ik niet stellen natuurlijk, kan ook zijn dat de soort van rush ‘op’ was.

Voor mij is dit een les uit de serie lichaam leren kennen 2.0 ..misschien omdat mijn lichaam ziek is dat ik dat direct zo merk, misschien door het structurele eten, maar hoe dan ook: elke dag is een les..

Een bevestiging van een, voor mij, foute keuze..

Een stralende dag toegewenst!


lavendel

9/6/2015

Even kort over maandag.

Ondanks de snijdende koude wind, toch veel eruit geweest. Merkte wel dat ik wat stijver was. Denk het weekend te weinig gedaan, te slecht gegeten, of te koud. hoe dan ook.. Moest maandag even los komen..

Nog even doorbijten maar het mooie weer komt eraan naar het schijnt..

en dinsdag

Een van de meest aanwezige klacht was chronische vermoeidheid.
Dat is een van de grote verschillen die ik toch wel constant bemerk. Dat is eigenlijk verleden tijd.. Fit opstaan en klaar voor de dag is de norm geworden.

Vermoeidheid komt als ik gewoon veel heb gedaan of het laat op de dag is..
Ben hier in elk geval enorm blij mee.. wat meer ruimte om te leven. Vermoeidheid komt nog altijd met meer klachten. Dus veel uitproberen en trachten een betere conditie op te bouwen houd ik er voorlopig zeker in.


12/6/2015

Een dagje overgeslagen?

De reden erachter is, goed nieuws.. Naast het formele onderzoek op woensdag, zijn we vandaag 8 jaar samen en 1 jaar getrouwd.. Daarom dat we een nachtje in zuid Limburg zijn geweest. Valkenburg.

Voeding is wel hetgeen ik tegenaan liep. Dacht met de lunch, ach laten we maar gewoon een broodje nemen met een muntthee. Wat goed werkt voor mij bij warm weer. Goed broodje op, maag blies eigelijk gelijk wat op. Ok, ff laten zakken..dat gebeurde helaas niet echt.

Toen toch een rondje rodelen. Eens kijken hoe dat gaat. Balans oefening kan ik wel zeggen. Zelfs op 2 wielen gegaan..oeps.. Maar m’n maag die blies maar verder op..oei.. Een klein halfuurtje later, ondertussen met de lift naar benden gegaan, echt een heftige reactie gehad.. Nog nooit zo heftig achteruit gegeten, echt pijnlijk gewoon. Wat vooral vervelend was voor m’n vrouw die dat leed moest aanzien. Na een half uurtje was het gelukkig over, maar echt nog wel paar uur last van gehad. Gelukkig was het tegen avondetenstijd gezakt. Zijn toen naar Maastricht gegaan. Heerlijk op z’n Italiaans gedineerd en een gezellige avond gehad. Al met al dus weer een lesje voeding.
Een, wat naar begin, maar dat heeft de pret echt niet gedrukt.. Even weer ‘gewoon’ genoten.. Heb af en toe echt moeten rusten, maar al met al grootste gedeelte van de dag gewoon gewandeld..

Vandaag vooral genieten! Wat een weertje..

Dominique


 

To be continued……

doompiemedicijnDeel I     Deel II

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>