Petitie: Erken cannabis als medicijn/Maak de productie, verkoop en het gebruik van cannabis legaal voor medicinale doeleinden.

Admin   februari 16, 2016   51 reacties
Erken cannabis als medicijn

10859629_10205623629094844_1722241714_n

Maak de productie, verkoop en het gebruik van cannabis legaal voor medicinale doeleinden.

PETITIE (Tweede Kamer)

Wij,

Stichting PGMCG en alle Medicinale Cannabis Gebruikers / Liefhebbers

Constateren

Dat legalisatie van cannabis per jaar een bijdrage van € 900 miljoen aan belastingen zou kunnen opbrengen, het bespaart ca. € 800 miljoen op de politie- en ziektekosten en het creëert meer dan 10.000 nieuwe banen.

Cannabis is veiliger dan alcohol en heeft vele toepassingen. Er wordt verondersteld dat de mens het al meer dan 4000 jaar gebruikt, mede om zijn medicinale eigenschappen. Het is in de 19de eeuw illegaal geworden in onder andere Nederland

Als het gelegaliseerd wordt kan iedereen die dit nodig heeft er gebruik van kan maken, waaronder ook kinderen met o.a. epilepsie, ADHD, ADD, autisme/Ouderen met artrose, dementie, botontkalking, parkinson/Voor iedereen die aandoeningen heeft waar het een therapeutische ondersteuning kan zijn zoals chronische pijn, kanker, MS, glaucoom, Gilles de la Tourette, reuma, fibromyalgie, AIDS en zo veel meer.

En verzoeken:

Wij verzoeken derhalve dat het gebruik van cannabis, haar componenten, applicaties en extracten worden genormaliseerd voor medicinaal gebruik of therapeutisch ondersteunend hulpmiddel. Ook dat dit erkend wordt door de ziektekostenverzekeraars!

Teken hier


17/8/2015 De petitie is 2 weken geleden gestart en vandaag is de eerste mijlpaal van 1.000 ondertekeningen gehaald. Bedankt allemaal voor het ondertekenen van deze petitie, namens het Bestuur van Stichting PGMCG en alle medicinaal cannabis gebruikers. Echter is dit bij lange na niet genoeg om iets te kunnen veranderen in Nederland, dus mensen teken ook als u het er mee eens bent en zelf geen patiënt bent!. 

petiti


Welk land in Europa zal het eerste legaliseren? Italie of United Kingdom?

De situatie in Duitsland momenteel, Spanje, Denemarken en Polen

5/8/15 Duitsland

Tijd dat het in Nederland ook zover is

16/2/2016 de petitie heeft 2300 handtekeningen bereikt!

lady

51 reacties op “Petitie: Erken cannabis als medicijn/Maak de productie, verkoop en het gebruik van cannabis legaal voor medicinale doeleinden.

 1. A Joppe

  Ik heb fibromyalgie en de kwaliteit van leven is heel erg veel beter sinds ik CBD olie ben gaan gebruiken en als het heel erg is wat Indica vape voor ik naar bed ga. Ik hoef geen medicatie te gebruiken zolang ik kannabis kan gebruiken. Geen bijwerkingen want ik stop geen gif in mijn lichaam! Waarom lopen we zo achter hier? Het is tijd dat hier verandering in komt.

 2. baul

  Medicinale Cannabis wordt toch al vergoed door verschillende zorgverzekeraars …volledig volgens de wet..

 3. Admin Auteur bericht

  Bij lange niet door allemaal, maar het gaat om: Maak de productie, verkoop en het gebruik van cannabis legaal voor medicinale doeleinden. En de voordelen daarvan zoals vernoemd in de petitie

 4. Henk van der Waarden

  Als ik zie dat mensen er baat bij hebben bij dit middel ben ik van mening dat het legaal moet worden. Mensen waarbij pijnstillers niet meer helpen, hebben hier wel baad bij. De ziektekostenverzekeringen zouden ook van hun kant hier aan mee moeten werken. Goed dat het er is.

 5. Renske Schuurman

  ze gaven me hooguit 6 tot 8 maanden!!! Nu bijna 18 maanden later ben ik er nog steeds!!! Dankzij Cannabis! Hou op met liegen tegen patienten en geef cannabis vrij voor medicinale doeleinden.

  Ik voel me door de medische wereld belazerd!. Ga maar naar huis over 3 maanden zit je er zo niet meer bij!!! Schande dat onze regering legalisering alsmaar tegen houdt. De prijs voor de cannabis wordt hierdoor voor mensen zoals is onbetaalbaar. De verzekeringen weigeren te betalen………jaaaa voor chemo (puur gif) daar betalen ze wel voor. En voor bijvoeding overvol met suikers (voeding niet voor mij maar voor mijn kanker) daar betalen ze ook wel voor!

  Ik ga nog een stapje verder………..ze hebben me bijna vermoord met hun chemo’s!!!!

  Big Pharma………….de moordenaar van de huidige maatschappij………ik durf het te zeggen, waar anderen zwijgen. Leef er maar mee!

 6. Renske Schuurman

  ze gaven me hooguit 6 tot 8 maanden!!! Nu bijna 18 maanden later ben ik er nog steeds!!! Dankzij Cannabis! Hou op met liegen tegen patienten en geef cannabis vrij voor medicinale doeleinden.

  Ik voel me door de medische wereld belazerd!. Ga maar naar huis over 3 maanden zit je er zo niet meer bij!!! Schande dat onze regering legalisering alsmaar tegen houdt. De prijs voor de cannabis wordt hierdoor voor mensen zoals is onbetaalbaar. De verzekeringen weigeren te betalen………jaaaa voor chemo (puur gif) daar betalen ze wel voor. En voor bijvoeding overvol met suikers (voeding niet voor mij maar voor mijn kanker) daar betalen ze ook wel voor!

  Ik ga nog een stapje verder………..ze hebben me bijna vermoord met hun chemo’s!!!!

  Big Pharma………….de moordenaar van de huidige maatschappij………ik durf het te zeggen, waar anderen zwijgen. Leef er maar mee!

 7. Ad

  Helemaal mee eens Bart! En het meest absurde is de houding van zorgverzekeraars, roepen dat de zorg onbetaalbaar is? Terwijl zij kapitalen laten lopen aan voordeel als ze de cannabis zouden vergoeden! Nee beter de Big of pig pharma spekken, en bonussen incasseren?

 8. Ronald Kamps

  Een goede vriend even als degene die het wou verstrekken zijn niet meer in mijn vriendenkring maar aan gene zijde, 1 stierf veel te jong 27, de ander ook zeer jong 53, die van 27 deed het niet uit geloofsovertuiging en van uit zijn familie.
  heel wat narigheid verder, het meest dat ik er zelf ook in geloof, vind ik dat het gelegaliseerd moet worden, dat de ondertekening even als de vele andere mag helpen.

 9. Judith Rumokoy

  Ik teken daar ik alles doe voor mijn neefje Romayo die zware epilepsie heeft. Wellicht helpt hem dit om enigzins aanvalvrij te worden en te mogen opgroeien als ieder ander kind van 7.

 10. Ilona Peeters

  Ben met goede vrienden naar lezing er over geweest,
  moet gewoon meer bekendheid naar komen,
  terug naar de natuur, deze heeft zoveel te bieden.

 11. Wenselaers Marie-jeanne

  Erken de cannabis als medicijn , dat ik eindelijk mijn morfine na 13 jaar gebruik kan afbouwen en weer zonder gifstoffen ken verder leven . Moeder natuur heeft het ons geschonken en het was niet de bedoeling het af te nemen , maar te gebruiken op verstandelijke manier .

 12. Kitty Olearnik

  Het wordt tijd dat Nederland Cannabis legaliseert voor de mensen die het voor een aandoening gebruiken.
  Het is zo dubbel, in een koffieshop kan ik gewoon wiet kopen, 2 planten in mijn tuin worden door 2 agenten in grote politiebus opgehaald. De jeugd rookt het toch en de zieke mens wordt gestraft ( soms door huisuitzetting ) als ze een paar planten voor eigen gebruik hebben.

 13. Elly Christen

  Wordt tijd dat het legaal wordt. Wel een blow halen in de koffie shop, maar niet voor medicinale doeleinde. Wat klopt hier niet????????

 14. Ingrid

  Met de reguliere geneeskunde met lege handen staan en u ziet maar hoe u zich staande houdt.

  Nee geen medicinale cannabis hoor foei.

  Schande heren en dames in de tweede kamer!

  Ik mag niet eens mijn moeder haar huidkanker verzachten en haar alzheimer milder maken met medicinale cannabis. Voor u dames en heren van de tweede kamer, hoop ik dat u nooit voor dit duivelse dilemma komt te staan omdat u zo sterk bent de medicinale cannabis vrijgeeft.

 15. henric marc kips

  ik was er niet meer geweest zonder dit wondermiddel,heeft mijn leven wat verlengd
  en veraangenaamd
  ik ben altijd genegen voor geinteresseerde lotgenoten info te geven

 16. Paula van Gestel

  Ik heb fybromialgie en lag alleen maar te slapen in bed suf van de tramadol en alle andere rotzooi. Nu rook ik bij heftige pijn voor het slapen gaan een beetje wiet in een pijpje en ik kan medicijnloos door het leven. Legaliseren die hap en snel!!!!

 17. Chantal

  Ik zou niet weten hoe ik zonder moet.
  Het is het enige wat help bij de pijn die ik altijd heb van de fibro en het enige waardoor mijn lichaam kan ontspannen.
  En bij spastische darm krijg je bv al geen medicijnen.
  Dus heb ik soms weken achter elkaar wakker gelegen s nachts het eten wou daardoor ook niet.
  Ik heb mega last van vermoeidheid en heb veel klachten dubbel op.
  Toen een jointje draaide en 2trekjes nam voelde in halleluja eindelijk de pijn wat afzakken.
  Met me hiv remmers heb ik ook veel bijwerkingen oa veel misselijkheid en ontstekingen dan werk het ook perfect.
  Voor de ontstekingen heb ik in 10 jaar tijd 9 X voor in het ziekenhuis gelegen.
  En met de ADHD krijg je er rust van.

 18. Gertie Werner-Bäumer

  Het is belachelijk dat verzekeraars het opgepotte geld van vele miljarden niet gebruiken aan prefentieve behandeling van de bevolking die daar recht op heeft. Ze stellen zich op als God, alleen voor het gewin.

  Erken cannabis als medicijn!

 19. Lilian Flanderijn

  zou deze petitie nog een keer kunnen, ivm het stopzetten van alle Vergoedingen van alle Cannabis producten voor alle gebruikers, per 1 januari 2017. Misschien zou deze petitie voor het min. WVS kunnen zijn, om de nu genomen beslissing, nog een keer te bekijken en daarbij meerdere wetenschappelijke onderzoeken, mee te nemen, alvorens zo’n levensbepalende beslissing te nemen.
  Het is noch goedkoper, nog beter voor de gezondheid, alternatieven zijn er niet en gebruikers, worden dus nu in illegaliteit gedwongen, thuiskweken mag niet, kopen, bij shop, is voor mij, als Bedrocam gebruiker, niet constant genoeg en voor mij, zelf ook, financieel niet op te brengen.
  Misschien als er genoeg mensen laten zien, dat ze het er niet mee eens zijn, dat het voor hen net zo dramatisch is als voor mij, dat dit slechte idee niet wordt doorgezet.
  met vriendelijke groet,
  Lilian Flanderijn

 20. Sonja Pools

  Belachelijk dat de olie niet meer vergoed wordt !!!!
  IK heb een ingewikkelde invaliditeit. Ongeveer 25 jaar geleden kreeg ik de diagnose Fybro.
  In 1986 heb ik een ongeval gehad die grote gevolgen had voor mijn beweging apparaat .
  In 2003 3 tia’s in 1 week gehad en in 2014 getroffen door een beroerte, met hulp van Heliomare ben ik na heel hard werken er weer bovenop gekomen. Niet alles gaat zoals het moet, maar ik kan wel weer meedoen in de maatschappij.
  Toen ik bijna van de revalidatie af was kreeg ik de diagnose huidkanker wat zich doorzette in mijn mond.
  Tussendoor nog van alles gehad, maar als ik dit allemaal moet opschrijven wordt het een boek denk ik.
  Gisteren te horen gekregen dat mijn ogen met grote sprongen achteruit gaan door glaucoom en nog iets wat ik even ben vergeten.
  Door alle pijnstilling van de afgelopen 30 jaar heb moeten slikken om de pijn een beetje af te vlakken heb ik 1 van mijn nieren bijna verspeeld. Nu heb ik morfine pleisters en nog een hele rij medicatie.
  Waarom die olie niet meer vergoeden, ziek zijn in Nederland is al bijna onbetaalbaar.
  Laat die mensen die in een vergadering beslissen eens een weekje mijn lijf voelen, de pijn en alles wat erbij komt kijken. Ik hoop echt dat deze petitie er iets aan kan doen zodat er weer een vergoeding komt.

 21. Els Telder

  Ben het hier helemaal mee eens ik lijdt al jaren aan een gruwelijke pijn van alles wat ik mankeer spierreuma artrose me/cvs en nog een lange lijst ik spuit morfine probeer 5x per dag maar dat haal ik niet dus wordt het 6x per dag, heb fenthalyl pleisters gehad hielpen niet zelfs niet tot 100ug toen weer teug naar morfine en tramadol mag ook 6 x per dag 50 mg helpt ook niet dan diazepam 4x 5 mg helpt ook niet, ik kan er niet meer tegen ,wil \o niet meer leven,altijd maar due rotpijn ze zeggen dat het went ,maar wie zeggen dat juist degene die niet weten hoe die pijn voelt,het is allesoverheersend,het beneend mij om naar buiten te gaan om te fietsen ,boodschappen doen lig je de rest van de week in je bed,leef alleen ben eenzaam, man is er vandoor gegaan met een ander laat me achter met 3 katten waar ik alleen voor moet zorgen.

 22. Cas

  Beste ,
  Zorginstituut en ex-minister Schippers zijn ter kwader trouw !!
  het gehanteerde rapport om cannabis uit de vergoeding te schrappen is schijnbaar door niemand gelezen.
  onderzoeks journalistiek is nergens te vinden meer in Nederland , in het gewraakte meta data rapport staat duidelijk te lezen dat het
  hoge kwaliteit bewijzen levert voor de werking tegen neuropathische pijnen en chronische pijn , spasmen bij ms .
  Onbegrijpelijk dat dit verder in elkaar geflanste meta data rapport ten grondslag kan liggen bij de afschaffing van vergoeding door verzekeraars.
  honderden deugdelijke wetenschappelijke rapporten zijn beschikbaar waarin wel degelijk de werking wordt aangetoond bij deze en meerdere indicaties waarbij het medicijn verlichting en genezing geeft .

  Oplossing ….net als in Duitsland de verzekeraars verplichten het vanuit de basis te vergoeden en uitbreiding van indicaties , doorbreken van kweek monopolie van bedrocan, meer soorten , lagere prijzen en huidige cannabis patiënten betrekken in verder onderzoek.

  Het betreft hier een samenzwering van de pharma lobbies , een minister ( schippers ) die ter kwader trouw is gebleken en haar verantwoordelijkheid voor de patienten willens en wetens niet heeft genomen .
  En verzekeraars die met deze schandalige werkwijze de kans grepen een kwetsbare groep van vergoeding van hun medicatie te beroven .

  Ook schandalig dat als je eenmaal in de mist die ontstond een verzekeraar hebt gevonden die het vergoed in de aanvullende je niet mag overstappen ? !!!
  Ook dat moet snel worden veranderd.
  Wachten is nu op hoelang er wordt gerekt om nieuw onderzoek ?! uit te voeren die de medicatie weer in de vergoeding brengt.
  Voor de meeste patienten wiens levenskwaliteit afhankelijk zijn van de beschikbaarheid en vergoeding van het medicijn waarschijnlijk te laat .
  Om grote persoonlijke , maatschappelijke , financiële en sociale schade te voorkomen zal de politiek in deze moeten ingrijpen .
  Om op ultra korte termijn een en ander recht te zetten.
  Ik raad een ieder aan om hun grieven te richten naar de 51 Kamerleden die de verantwoordelijkheid hebben om het zorginstituut te controleren , aan te schrijven !!!!!!!
  Het email adres is te vinden op de site zorginstituut , met 1 brief bereik je 51 Kamerleden tegelijk.
  Laat uw stem horen !!
  Met zijn allen en gezond verstand , de huidige wetenschappelijke perceptie over de aangetoonde werking van med. cannabis ervoor zorgen dat het dit jaar nog verplicht vergoed gaat worden door alle verzekeraars in de basis.
  Nederland liep ooit voorop inzake de acceptatie van cannabis als medicijn maar door lobbyisten , valse incompetentie politici en ministers ,in slaap gesuste geestelijke dwerg journalistiek ,het grootkapitaal is de klok nu terug gezet naar de donkere middeleeuwen.
  Overal op de wereld wordt en is het legaal, wordt het vergoed en is de werking ten overvloede aangetoond.
  Gelukkig is de graai minister schippers met kwaadaardige oplichtpraktijken ( zie arjan lubeck – echtgenoot van schippers grote oplichter en graaier ) opgesodemieterd.
  En verdienen de ratten in pak een genadeslag om voor eens en voor altijd af te rekenen met een ieder die de acceptatie en vergoeding van het natuurlijke heilzame medicijn tegenwerkt .
  Wees strijdbaar , wees hoorbaar .

  CAS.
  vi veri veniversum vivus vici

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>