Patiënte Arja: Mijn verhaal over medicinale cannabis (Dystrofie, kanaalstenose,myelopathie)

Admin   juli 9, 2016   4 reacties

Mijn verhaal over medicinale cannabis

Sinds 2010 heb ik een simpele operatie gehad waardoor ik Dystrofie kreeg, daarna kreeg ik een kanaalstenose daar aan ben ik geopereerd in 2011 en goed gelukt, alleen heb ik myelopathie. Vanwege hevige pijnen heb ik van meerdere artsen het advies gekregen om cannabis te gebruiken in plaats van die 18 pillen, waaronder 6 verschillende die je reactie vermogen kan verminderen. 

In 2012 heb ik een onderbeen amputatie gekregen omdat ik rolstoel gebonden was en de pijn niet te harden.

Na de amputatie heb ik heel veel medicatie afgebouwd, waardoor ik ongeveer 1 a 2 gram cannabis   per dag gebruik. 

Sinds ik nu alleen wat cannabis gebruik krijg ik weer de kennis waar ik goed in ben. 

In 2011, 2012 en 2014 heb ik iedere keer een paar maanden gerevalideerd in een revalidatiekliniek.

Er word heel moeilijk gedaan over het roken van cannabis terwijl je vanaf 16:30 in de kliniek sterke drank kan krijgen.

Ik heb veel gezien door alcohol misbruik, door CVA patiënten, maar ook door andere patiënten. 

De wachttijden worden langer, omdat alcohol je revalidatie belemmert.

Mensen die van de een op de dag invalide worden hun partner kwijt raken en dan kan je daar aan de drank en het gebeurt helaas ook nog.

Ik heb mijn verhaal uitgelegd aan de kliniek, en ze zeggen dat sterke drank door de overheid daar geschonken mag worden, omdat het een huiselijke sfeer is.

Huiselijke sfeer is het er niet want je zit er met een grote groep en de een geeft een rondje en daarna de ander, dus je drinkt meer dan dat je thuis gewend bent. 

Waarom mag er sterke drank geschonken worden in Revalidatie klinieken, terwijl het schadelijk is voor nieuwe spieraanmaak?

De wachttijden worden langer, alcoholisten die opgenomen worden en geen vooruit gang mogelijk is.

Alcoholisten die mede cliënten lastig valt door ongepast gedrag van de drank.

Overlast door alcohol misbruik is er zeker, door medicatie reageer je anders op alcohol, waardoor er mensen ook ziek kunnen worden of er gebeuren ongelukken doordat je uit je rolstoel valt met gevolgen van dien. 

Ze doen moeilijk over cannabis terwijl je wel een dubbele Whisky kan nemen met morfine, diazepam of andere verdovende middelen, in welke tijd leven we.

Er zou een rechte lijn getrokken moeten worden.

Er staat op de doosjes van de medicatie pas op met alcohol en het is verstandig om er niet bij te drinken voornamelijk de eerste weken.

Hoe is het dan mogelijk dat je het daar kan kopen terwijl we met zijn allen weten wat alcohol met je spieren doet en ook met je hersenen en helemaal als je opiaten gebruikt.

Negen van de tien cliënten gebruiken opiaten waardoor sterke drank juist extra gevaarlijk is. 

Het  verhaal  van het alcohol gebruik ken ik al over de huiselijke sfeer wat je thuis gewend bent, dat is onzin je zit daar in een groep en in een groep drink je meer dan thuis. 

Cannabis voor medische redenen, mag niet in en om terreinen van bepaalde revalidatieklinieken is verboden ook al heb je het door een huisarts of specialist gekregen. 

Zonder cannabis is mijn leven somber vol met pijn en verdriet en verdoofd door Lexapro, oxicodon en neurontin. 

Nu ben ik een levendig persoon, pijn is onder controle, mijn spierkracht komt terug en voel me gelukkig ondanks mijn handicap.

 arjaa

Groetjes Arja

 

 

 

Op 17 mei i2015 ben ik naar de biomarkt in Utopia sbs6 geweest.
Mijn been wilde ik mooi afgewerkt hebben voor die tijd zodat ik reclame kan maken voor mijn groene vriend.
Gelukkig was er een handige kunstschilder/schilderes die met mij deze uitdaging aandurfde. Uiteraard moet het een mooi kunstbeen worden over onze groene vriend in de vorm van een blad.
been

De prothese is gemaakt door Angelina Martens

Angelina bedankt voor alles!

 

 

 Arja bij de Utopia Markt

arjabeen

En heeft haar beste beentje voor gezet, voor het legaliseren van cannabis! 

 


Arja heeft het reuze naar haar zin gehad bij Utopia en weer een aantal mensen bewust gemaakt.arjautopia


Update 2 juni 2016

Hier even een update over mij.

Een jaar geleden ben ik bezig geweest om sterke drank bij de revalidatiekliniek in Wijk aan Zee te kunnen verbieden door meerdere organisaties die er aan mee kunnen helpen.

Zoals je ziet niets heeft geholpen er worden nog steeds drank ingeschonken aan de mensen die moeten revalideren en daardoor in de problemen komen vanwege hun sterke reguliere medicatie.

Ik ben zelf 3 keer opgenomen geweest in een revalidatie kliniek en heb hele schandalige erge dingen gezien zoals dat mensen uit hun rolstoel vallen.
Zelf als je plots invalide word zijn er mensen die het liefst naar de fles grijpen en hun verdriet weg zuipen.
Hoe in Gods naam kan de overheid dit toelaten huiselijke sferen zijn het niet meer, het is een groep.

In 2015 ging het heel goed met me mede door de medicinale cannabis, het haalt behoorlijk de scherpe pijn randjes weg of je het gelooft of niet veel beter dan morfine. Geen darm problemen meer.
Van reguliere medicatie krijg je bijwerkingen en daar krijg je dan ook een pilletje en oeps weer een bijwerking dus hier weer een pilletje en ga zo maar door.

Afgelopen jl. in mei ben ik gezien weer door de neuroloog en na een nieuwe scan heb ik 4 uitstulpingen in mijn nek en het ging weer slecht.
Mijn neuroloog zei verhoog de cannabis maar toch een pluspunt, maar wie gaat dat betalen geen vergoeding terwijl het een goed medicijn is.

De overheid vergoed het niet terwijl er een kroontje van de overheid er op staat en zegt het is geen geregistreerd medicijn.

Gelukkig kan ik het betalen maar hou er niet aan over.

Binnenkort zal ik weer een revalidatietraject in gaan, als ze me verbieden medicinale cannabis te gebruiken ga ik er weer opnieuw werk van maken.

Straks door al mijn ziektes ga ik ook aan de drank maar dan doe ik het goed een dubbele whisky met alleen maar opiaten.
Dat hebben ze liever dan je jointje die je van je pijn afhaalt en je gelukkiger maakt.

Jammer Ard van de Steur en de rest van de overheid denkt als het gaat om Accijnzen zuip en rook je naar de klote, maar blijf met je poten van de cannabis af want dat is drugs en daar krijgen we geen geld voor.

Tot mijn dood zal ik blijven strijden en reclame maken voor cannabis en ja er zijn nu al mensen die het gebruiken in verband met slaapproblemen of pijn en die hebben er baat bij.

4 reacties op “Patiënte Arja: Mijn verhaal over medicinale cannabis (Dystrofie, kanaalstenose,myelopathie)

 1. Liane

  Trots op mijn mede-revalidante Arja Lokker ❤️
  Ik was ook verbaasd, tijdens mijn opname, dat er alcohol werd geschonken in een revalidatiecentrum! Tevens had ik ook last (opdringerig ongepast gedrag en nog een aantal ongepaste gedragingen) van dronken revalidanten, terwijl ik nooit last heb gehad van revalidanten die cannabis rookten!
  Het bevreemdt mij dan ook dat er vorige week een brief aan Arja is gestuurd (wij komen nog steeds naar het revalidatiecentrum voor dagbehandeling) dat er niet op het terrein cannabis mag worden gerookt ondanks haar medische verklaring ervoor, MAAR alcohol wordt er nog steeds geschonken in het café van het revalidatiecentrum!
  Hopelijk wordt het binnenkort verboden om alcohol te drinken in het revalidatiecentrum en mag er cannabis gerookt worden door diegene die er een medische verklaring voor hebben! Verblijft iemand in een tehuis voor de rest van zijn leven, dan kan ik het begrijpen dat er alcohol geschonken wordt. MAAR als je aan het revalideren bent, vind ik het zeer ongepast en het kost de maatschappij ook nog eens een hoop geld ivm de redenen die Arja in haar verhaal beschrijft.
  Succes Arja met jouw strijd om alcohol te verbannen uit een revalidatiecentrum en dat het medicinaal cannabis gebruik wordt toegestaan!

 2. Liane

  Een reactie van ook een mede-revalidante op het verhaal van Arja wat ik gedeeld heb op mijn Facebook:
  Toch raar dat ze dat niet mag. Ik kan mij goed herinneren dat er tijdens mijn revalidatie twee waren die het wel mochten ….. Deze gingen dan ook in de nacht als ze te veel pijn hadden buiten roken en werd er open gedaan door de nacht wacht… Ik snao het niet waarom zij niet mag… En inderdaad ik vind het zeer ongepast dat er wel alcohol geschonken word , hier zijn ze ook al jaren mee bezig… Heel veel succes

 3. Sandra

  Onderbeen amputatie vanwege hebige pijn? Ik heb diverse neuropathieen, ernstige kanaal stenose, artrose, en diverse hernia’s. Heb mijn neuroloog gesmeekt mijn benen te amputeren omdat de pijn niet vol te houden is,echter,kreeg van meerdere neurologen hetzelfde antwoord, benen amputeren heeft geen zin,omdat het merendeel van de mensen dan dezelfde pijn blijft houden als met benen. Fantoompijn. Dus ik sta echt te kijken van dit verhaal. Helaas kan ik geen THC gebruiken omdat door mijn autonome neuropathie mijn bloeddruk al extreem laag is, THC zou nogmaals de bloeddruk verlagen. Jammer,nu heb ik hoge dosisen morfine injecties per dag, voor de hernia pijnen, de morfine helpt echter niet tegen de pijn van de neuropathieen.

 4. Angelina Martens

  Lieve Arja … Ik ben heel trots op jou ,hoe jij je er door heen slaat lieverd . je bent en blijft in mn gedachten .. wens je veel kracht en sterkte .
  Liefs je vriendinneke uit het zuiden van het land <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>