Ook PvdA reageert op CU/SGP over de legalisering van wietteelt (Vlaardingen 24)

Admin   januari 13, 2015   Geen reacties

VLAARDINGEN – Na ONS heeft ook de PvdA gereageerd op de open brief van de CU/SGP aan burgemeester Bert Blase over de legalisering van wietteelt. ,,De wijze van opstellen en de aannames in de brief wekken bij ons verbazing”, schrijft de PvdA-fractie. ,,De motie van GroenLinks, mede ingediend namens de PvdA, gaat niet over de legalisering van softdrugs en ook niet over de risico’s voor de volksgezondheid. De motie ging wel in op de tegenstrijdigheden in het nu heersende beleid rondom softdrugs, waarmee Vlaardingen overigens nog steeds het landelijke beleid volgt: coffeeshops mogen wiet wel verkopen, maar niet inkopen.”

De PvdA geeft aan dit een vreemde gang van zaken te vinden. ,,het is feitelijk niet uitvoerbaar en één en ander bevordert de illegaliteit en dikwijls criminaliteit rondom de teelt van wiet. De PvdA is van mening dat hier een oplossing voor gezocht moet worden. De burgemeester heeft ingestemd met een oriënterend onderzoek naar de ontwikkelingen hoe hiermee in andere gemeentes wordt omgegaan. Niet meer en niet minder.”

De partij wijst erop dat de burgemeester nadat de motie was aangenomen de raad ten overvloede er ook nog eens van verzekerd heeft dat bij elke mogelijke volgende stap in dit proces de raad eerst geïnformeerd zal worden, en hierin niet zelfstandig en onafhankelijk van het oordeel van de raad te zullen handelen.

,,Wij respecteren ieders mening en zeker ook de principiële standpunten van onze coalitiepartner, maar de CU/SGP suggereert dat het preventieve beleid op scholen vaarwel kan worden gezegd, omdat het overgrote deel van de raad denkt dat softdrugs in het algemeen niet schadelijk zijn. Deze mening delen wij echter niet en dat is ook niet waar de PvdA zich hard voor maakt: natuurlijk moeten kinderen en jongeren op de gevaren gewezen worden, niet alleen voor softdrugs maar ook voor tabak en alcohol.”

,,In de open brief wordt in zijn algemeenheid de indruk gewekt dat de raad het allemaal prima vindt, niets is minder waar vandaar dat wij deze brief van CU/SGP buiten proportie vinden. De Burgemeester zal vast een goed gefundeerd antwoord gaan geven. We willen daar niet op wachten en ons eigen standpunt nog eens verduidelijken”, aldus de PvdA.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>