Ontmoet jonge mensen, die zeggen dat cannabis hun leven redt

Admin   september 18, 2016   Geen reacties

Ze vechten tegen het systeem en hopen dat ze andere zieke kinderen kunnen helpen in het proces, om cannabis toegankelijk te maken voor iedereen.

In 2015 is medische cannabis gelegaliseerd in 23 staten en het District of Columbia. Tegenstanders hebben altijd betoogd dat het legaliseren van medische cannabis ongedwongen wiet gebruik onder tieners zou aanmoedigen – die een negatieve invloed op de ontwikkeling van de hersenen zou kunnen hebben. Maar uit een studie die vrijgegeven is, bleek dat de nieuwe wetten niet hebben geleid tot een groter cannabis gebruik bij jongeren.

Tegelijkertijd spreken zieke tieners en kinderen uit het hele land (en hun ouders) zich uit, over de positieve invloed die medische cannabis op hun leven heeft gehad.

Hier zijn een aantal van hun verhalen:

“Ik ben liever illegaal levend dan wettelijk dood.” – 15-jarige Coltyn Turner

Vijftien-jarige Coltyn Turner lijdt aan de ziekte van Crohn. “Ik heb heel de farmacy geprobeerd, tot ik eindigde in een rolstoel,” vertelde hij CBS Denver. Zijn familie verhuisde van de Midwest naar Colorado in 2014, om cannabis olie te proberen als een laatste redmiddel.

Nu, dankzij vier doses van cannabisolie per dag, doet hij het veel, veel beter, en zijn familie is aan het vechten om medischecannabis beschikbaar te maken voor meer zieke kinderen en jongeren.


“Ik denk dat het legaal zou moeten zijn in Texas, want elk kind moet een normaal leven leven.” – 9-jarige Alexis Bortell

Alexis Bortell heeft epilepsie, en ze gebruikt cannabis omdat ze last had van meerdere aanvallen per dag.

Haar familie vocht lang en hard om medische marihuana in Texas te legaliseren, maar na een bijzonder verschrikkelijke aanval, verhuisde het gezin naar Colorado om daar een behandeling te krijgen. Op de Team Alexis Facebook-pagina, schreef de familie, “Sinds de eerste dosis, heeft ze niet had een enkel symptoom of aanval meer gehad en we zijn op dag 22 nu.” Alexis wil terug naar Texas  gaan, zodat zij en haar familie blijven vechten voor legalisering van medische marihuana in hun land van herkomst.


 

“De enige reden dat hij naar school kan gaan en genieten van school, is het gevolg van dit geneesmiddel.” – Stacey Linn, moeder van de 14-jarige Jack Splitt

Dankzij Jack Splitt, is Colorado nu de eerste staat in de VS die mediwiet toelaat (in de vorm van patches, pillen, oliën, of injecties) op school.

Jack heeft hersenverlamming en lijdt aan ernstige epileptische aanvallen en spierspasmen. Nadat de school zijn cannabisolie in beslag had genomen, vocht zijn moeder om de wet te veranderen.

Helaas is Jack Splitt eind augustus dit jaar overleden, dat hij mag rusten in vrede,

RIP Jack, fly high.

Jack Splitt, the teenager who changed Colorado medical pot law, dies

15-year-old who inspired “Jack’s Law” had started at high school last week


 

Ik heb haar 6 maanden niet horen lachen. Ik heb haar stem helemaal niet gehoord, alleen haar huilen…..Ik neem niks als vanzelfsprekend aan. Elke dag is een zegen.  – Paige Figi, moeder van 8-jarige Charlotte Figi

Volgens RYOT, vanwege een zeldzame en ernstige vorm van epilepsie bij Charlotte Figi vanaf haar vijf jaar, waarbij ze om de 30 minuten aanvallen ondervond. De familie had elke drug geprobeerd en deze hadden gefaald. Op vijf jarige leeftijd, werd Charlotte beperkt tot een rolstoel en kon niet spreken of zich bezighouden met de buitenwereld.

 “Als laatste redmiddel, probeerde de familie medische cannabis -.

En de aanvallen kwamen bijna volledig tot stilstand. Charlotte is uitgegroeid tot een poster-kind, voor het krijgen van bepaalde vormen van medische marihuana, voor kinderen die het nodig hebben.


 

Meer verhalen leest u hier


ontmoet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>