Oncologen uit India willen dat cannabis legaal wordt voor het bestrijden van kanker

Admin   september 24, 2015   1 reactie

 

Begin dit jaar stond dit stuk in de Rollingstoned:


 

Oncologen India willen ook mediwiet

 

In India is cannabis streng verboden. Zelfs voor medicinaal onderzoek, en laat staan gebruik als medicijn, geldt een absoluut nee. Maar aangemoedigd door de VS eisen oncologen nu van de overheid dat ze mogen experimenteren met cannabis!

Het is tot op heden niet best gesteld met de positie van cannabis in India, qua inwoners het op 1 na grootste land ter wereld. De ruim 1,2 miljard inwoners mogen officieel niet blowen en wiet kweken. Dat gebeurt natuurlijk wel, zeker in de berggebieden trekt men zich weinig aan van het centrale gezag. Ook voor religieus gebruik (dan heet cannabis vaak bhang ) wordt een oogje toegeknepen. Maar voor artsen en medici die officieel onderzoek willen doen of ziekten willen behandelen met cannabis als medicijn, zit de deur potdicht.

De VS als leidend voorbeeld

De kankerspecialisten kwamen in actie als gevolg van een recent debat over het verbouwen van tabak. Rao: “Wij moedigen de cultivatie van tabak dus aan, een plant die verschillende vormen van kanker veroorzaakt. Aan de andere kant negeren wij de medicinale eigenschappen van een plant die kankerpatiënten kan helpen. We kunnen zelfs niet aan onderzoek beginnen omdat het bezit van de cannabisplant illegaal is in India, terwijl oncologen in 21 staten in de VS cannabisderivaten voorschrijven als kankerbehandeling.”Daar wil de oncologen in het land – en met name die in miljoenstad Bangalore – zo snel mogelijk een einde aan maken. In het openbaar pleiten zij nu namelijk voor het opheffen van het verbod op (medi)wiet. Onder aanvoering van oncoloog Dr Vishal Rao gaan ze bij de centrale overheid lobbyen voor toestemming om met cannabis te werken in de ziekenhuizen en zo de medicinale mogelijkheden te ontdekken. Daarbij wijzen ze expliciet op de Verenigde Staten, waar marihuana inmiddels in bijna de helft van de staten gelegaliseerd is als medicijn.

Oncologen: legalisering mediwiet

Deze cannabisextracten verhinderen de bloedtoevoer naar kankertumoren. “Kankercellen zijn hongerige cellen”, zegt Dr Vishal Rao tegenover The Times Of India. “Maar zodra er eenmaal een onderbreking van de bloedaanvoer is, beginnen ze te krimpen door een tekort aan glucose. En cannabis is ook nuttig om misselijkheid en overgeven te verminderen bij kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan.” Ook de baas van de keten HCG Enterprises – het ziekenhuis van Roa valt daaronder – steunt de oproep aan de overheid om het cannabisverbod op te heffen. Dr B S Ajai Kumar stelt dat India daardoor mijlenver achterloopt op andere landen wat betreft cannabis research: “Wij willen het onderzoek oppikken naar de medicinale voordelen van cannabisextracten. Maar om dat te kunnen doen hebben we de planten nodig, en die is niet beschikbaar in India. Wij zullen daarom de regering benaderen met een voorstel om het medicinaal gebruik van cannabis te legaliseren.”

De oncologen maken het ook volstrekt helder dat ze het recreatieve gebruik van marihuana niet aanmoedigen. Maar in een land waar tot nu toe niet eens een openlijke discussie was over het medicinale gebruik van cannabis, is de nu genomen stap van de kankerspecialisten al een enorme stap voorwaarts… Bron

olie119


Nog een artikel: Medicinaal gebruik van cannabis veel gevraagd voor kanker (newindianexpress)


En dezeOncologen uit India willen dat cannabis legaal wordt voor het bestrijden van kanker (mintpressnews)


India: Oprichting van een stichting met betrekking tot medicinale cannabis
In India is onlangs een Medicinale Cannabis Stichting (Medical Cannabis Foundation India) opgericht. Hier vindt u een Persbericht.. (9/8/15)


 

In Nederland wordt er nagenoeg niets van dit alles ondersteund door oncologen, daarom zijn we inmiddels patiënten stichtingen aan het benaderen en websites met betrekking tot kanker.  Een van de websites die onze artikelen deelt http://www.info-over-kanker.nl/medicinale-cannabis-bij-kanker/ waarvoor onze dank. Tevens wordt er steeds meer info geplaatst op http://medicinale-cannabis.startpagina.nl/.


In de US is het reeds erkend door de overheid, lees hier

Israel doet reeds een tijdje onderzoek


 

Lees hier meer artikelen over medicinale cannabis en kanker

declaration

 

Één reactie op “Oncologen uit India willen dat cannabis legaal wordt voor het bestrijden van kanker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>