Nederlander voor gecontroleerde hennepteelt (NOS)

Admin   juni 10, 2015   3 reacties

Een meerderheid van 70 procent van Nederlanders wil dat de hennepteelt wordt gereguleerd of volledig wordt vrijgegeven. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Motivaction. Het onderzoek was in opdracht van de Stichting Epicurus Foundation, die strijdt voor het legaliseren van wietteelt door de overheid.

61 procent van de ondervraagden is voor het toestaan van gecontroleerde teelt en 9 procent wil dat de teelt volledig wordt vrijgegeven. Nu is het telen van hennep verboden, terwijl de verkoop onder voorwaarden wel is toegestaan.

Geen prioriteit voor politie

Opvallend is dat een ruime meerderheid van de kiezers van partijen die kritisch zijn over vrijere regels daar wel voorstander van is. Bij de VVD is dat 77 procent, bij het CDA 65 procent, bij de PVV 62 procent en de ChristenUnie 51 procent. Voor alle partijen met meer dan vijf zetels geldt dat een meerderheid van de kiezers voor gecontroleerde teelt is.

De meeste Nederlanders vinden ook dat de politie niet veel prioriteit moet geven aan de aanpak van hennepteelt. Slechts 5 procent vindt dat de belangrijkste taak van de politie. Morgen wordt in de Tweede Kamer gedebatteerd over regulering van de hennepteelt.

Bron

3 reacties op “Nederlander voor gecontroleerde hennepteelt (NOS)

 1. margriet de groot

  Als zoveel procent van de bevolking voor gereguleerde teelt is. Dan treedt de politie toch heel vaak op tegen hun gevoel
  Of hoort de politie niet bij de bevolking.

 2. Admin Auteur bericht

  Niet alleen de politie wat denk je van de ruimingsbedrijven, die nonchalant met jouw eigendommen omgaan of zelfs onteigenen, zelfs al ben je patient en heb je dat aangetoond. Als de politie na zou denken waar ze mee bezig zijn als mens, zo ook de ruimingsbedrijven, zelfs de vernietingsbedrijven, zou de wereld er een stuk anders uit gaan zien. Dat ze criminele organisaties ruimen en onveilige grote hokken in woonwijken, zijn we het helemaal mee eens.

 3. Ad

  Wiens brood men eet, diens woord men spreekt! En zo is het maar net, een tegen beter weten gedrag waaraan helaas heel veel mensen lijden er aan. Ja sta maar eens op als de overheid hen ballen stevig vasthoud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>