Medicinale Marijuana Wet gaat naar het hooggerechtshof in Canada

Admin   maart 20, 2015   Geen reacties

Het Canadees Hooggerechtshof zal op vrijdag  overwegen of er een grondwettelijk recht is voor het eten van koekjes, brownies en oliën doordrenkt met medische marihuana.

De federale wetgeving beperkt bevoegde gebruikers, alleen gedroogde marihuana planten van een door de arts voorgeschreven cannabis, te consumeren . Een pot thee zetten, het bakken van een brownie of enige vorm van consumptie, anders dan het roken van de gedroogde plant toppen, kan leiden tot beschuldigingen van criminele drugshandel en drugsbezit onder de Controlled Drugsand Substances Act.

De vraag voor het Hooggerechtshof van Canada, is het  eerste stapje in het medische marihuana debat, of de Health Canada regelgeving het grondwettelijke recht overtreedt van medische marihuana gebruikers ‘op leven, vrijheid en veiligheid.

 

 

 

Bron

Tousaw Law Corporation ruzie in Hooggerechtshof van Canada

Op vrijdag 20 maart zal het Hooggerechtshof van Canada het eerste geval ooit in de medische cannabis (marihuana) te horen. Owen Smith, een producent van cannabis-based medicine voor een Victoria, BC gebaseerd compassie club bekend als de Cannabis Buyers Club van Canada (CBC van C), werd strafrechtelijk belast met het bezitten THC voor het doel van de handel nadat hij gearresteerd voor het bereiden van een verscheidenheid van eetbare cannabisproducten voor de leden van de compassie club, die allen  aan ernstige en invaliderende aandoeningen lijden.

Deze zaak gaat over het al dan niet kritisch en chronisch zieke Canadezen die vereisen, met de arts-ondersteuning, toegang tot cannabis (marihuana) voor medische doeleinden kunnen hun rechtmatig bezeten medische cannabis in eetbare of plaatselijke producten te maken zonder het risico van strafrechtelijke vervolging. Momenteel is de crimineel vrijstelling gecreëerd door Canada’s medische cannabis regeling geldt alleen voor “gedroogde marihuana”, ondanks het onbetwiste feit dat de therapeutisch werkzame stoffen in cannabis zijn te vinden in de trichomen: de hars klieren die vooral groeien op het oppervlak van de plant. De plant materie zelf is inert en heeft geen medische nut.

Bron

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>