Medische marihuana boerderij bloeit op in het conservatieve Chili

Admin   april 28, 2015   Geen reacties

De eerste Latijns-Amerika medische marihuana boerderij is ontstaan in een stoffige binnenplaats op een geheime locatie in de hoofdstad van Chili, met de zegen van een prominente rechtse vleugel, hoopt men dat het idee elders zou kunnen ontkiemen in de sociaal conservatieve natie.

Een debuut oogst van zo’n 100 kilo (221 lbs) van de beste cannabistoppen  – met een straatwaarde van $ 2.000.000  – werd deze maand geoogst op de boerderij in La Florida, een middle-class omgeving in Santiago, en naar een laboratorium gestuurd voor verwerking.

Het project is het geesteskind van een merkwaardige alliantie tussen Rodolfo Carter, een rechtse gemeentelijke burgemeester met progressieve neigingen, en een particulier gefinancierde stichting gerund door Ana Maria Gazmuri, een tv-soap-ster  uit 1980 die nu een pleitster is voor alternatieve “holistische” geneeskunde.

Wetenschappers plannen om de actieve bestanddelen van cannabis te extraheren voor gebruik bij de behandeling van 200 kankerpatiënten, die zich via de lokale gezondheidszorg of via de stichting in kunnen schrijven.

“Als er een therapeutische eigenschap is dat cannabis pijn verlicht,   zou het een criminele onverantwoordelijkheid zijn, als leiders dit niet geven aan burgers die het nodig hebben,” zei Carter op de boerderij, waar de sterke geur van marihuana blijft hangen en veiligheidspersoneel  een toeziend oog houdt .

Hoewel Chili de leiding van Uruguay in het legaliseren van marihuana niet heeft gevolgd, is de teelt en het gebruik van de plant voor medicinale doeleinden mogelijk .

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>