Medicinale cannabis legaal in alle vormen in Canada/Vanaf vandaag ook Eigen Kweek

Admin   februari 24, 2016   Geen reacties

24/2/2016

Vandaag is in Canada een historisch moment aangebroken voor Eigen Kweek

Federal Court strikes down ban on medical marijuana patients growing own pot

4 B.C. residents challenged legislation introduced by the previous Conservative government

 

PDF federal court

vlagcanadawiet

 

 

Canadese patiënten mogen marihuanaplanten kweken

Canadezen die medicinale marihuana gebruiken, mogen binnenkort toch weer hun eigen plantjes kweken. De rechter in Vancouver heeft een streep gezet door een verbod op het kweken van marihuana die de vorige conservatieve regering had ingesteld.

De rechter heft het verbod pas over een half jaar op. Zo heeft de Canadese regering tijd om te reageren en nieuwe regels te maken.

Patiënten uit British Columbia waren naar de rechter gestapt omdat ze de officieel gekweekte marihuana te duur vinden en weer hun eigen plantjes willen hebben. Ze argumenteerden dat het verbod tegen de grondwet ingaat. De rechter ziet inderdaad geen reden om de eigen kweek op basis van de grondwet te verbieden.

Bron NOS

 

 

 


 

12 juni 2015

Medische cannabis patiënten zullen nu in staat zijn om marihuana te consumeren – en niet alleen roken – nu ook het gebruik van cannabis extracten en derivaten, heeft het Hooggerechtshof van Canada  vandaag beslist.

De unanieme uitspraak tegen de federale overheid breidt de definitie van medische marihuana verder uit, dan alleen de “droge” vorm.

In de hoogste rechtbank van het land vond de huidige beperking tot gedroogde marihuana plaats, dit is in strijd met het recht op vrijheid en veiligheid “op een willekeurige manier en dus niet in overeenstemming is met de principes van onze fundamentele rechten.”

Het beperken van de toegang tot medische marihuana alleen in gedroogde vorm is nu “nietig” verklaard” – afdelingen 4 en 5 van de Controlled Drug en Substances Act, die het bezit van en handel in niet-gedroogde vormen van cannabis verbiedt, is niet langer van kracht .

De verweerder in dit geval, Owen Smith, noemde het “een zeer emotionele dag.”

“Ik ben er trots op en echt blij vandaag voor al die mensen die gaan profiteren van deze uitspraak”, zei hij op een persconferentie in Victoria, BC

De beslissing bevestigt eerdere uitspraken van lagere rechters in British Columbia, deze zeiden dat ze

Het recht van een persoon om medische marihuana te consumeren hebben, in de vorm die ze zelf kiezen.

 

Veel gebruikers voelde roken  zelfs als potentieel schadelijk. Echter, methoden, zoals het brouwen van wietbladeren in thee of  cannabis bakken in brownies, maakten patiënten kwetsbaar onder die wet.
Volgens de aan de rechter voorgelegde bewijs, kwam dat neer op het dwingen van een persoon om te kiezen tussen een wettelijke maar inadequate behandeling, en een illegale, maar effectiever keuze.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>