Medicinale Cannabis in Denemarken / Medicinal Cannabis Danmark

Admin   juni 11, 2016   1 reactie

breaking

9 juni 2016 BREAKING NEWS! Denemarken zegt ja tegen Cannabis als medicijn

Denemarken doet een voorstel voor een proefperiode van 4 jaar met cannabis voor medicinale doeleinden. Deze start in januari 2017 een medicinaal cannabis programma gebaseerd op het Nederlandse model voor 1500 patiënten. 

Bron

 


Ook vanuit Denemarken is de vraag naar medicinale cannabis groot, een goede vriendin van de stichting die daar woont,Marianne Højgaard Jensen is een van die patiënten die Cannabis hard nodig heeft voor haar aandoeningen. Haar toestand gaat hard achteruit en de noodtoestand breekt aan voor haar, de enige mogelijkheid die ze momenteel als kans ziet, is om te verhuizen naar Nederland of Spanje.Say Yes to cannabis as medicine


Ze wordt ondersteund door onze stichting, we hebben in Nederland en Duitsland een arts bereid gevonden om haar te helpen, nu moet de overheid in Denemarken nog meewerken, haar arts en twee advocaten zijn hier momenteel mee bezig.
Marianne: The place I need to get to should not be a private clinic – must be a recognized place / hospitalmarianeAll legal and publicI prefer Holland

In mei 2016

Deense vrouw Marianne Højgaard Jensen is de eerste die de VN toegang vraagt tot Medicinale Cannabis

Marianne (CCPR) is toegewijd patiënte uit Denemarken die haar zaak via de advocaat (mensenrechten)  Poul Hauch Fenger, tot het VN Mensen Rechten commitee heeft gewend, voor de toegang tot cannabis als medicijn.

Het is voor de eerste keer dat iemand dit doet.

Goed gedaan Marianne, wij in Nederland staan achter je en ondersteunen je.

Danish Woman Becomes First to Ask United Nations for Medical Cannabis Access

 


Op facebook beheren we samen een besloten groep United Cannakids – Be Human

Haar verhaal:

Deense wietnoodkreet (stukje uit de Rollingstoned met dank aan Mary Jane Rose)
Onze Vlaamse columnist Mary Jane Rose stelt ruimte ter beschikking aan een aantal andere, internationale cannabisvrouwen. The Ganja Godesses noemen ze elkaar zelfs. Vandaag het zeer aangrijpende relaas van de Deense rolstoelpatiënt Marianne Højgaard Jensen
Verbod is fiasco

Dat het verbod op keuze van medicijn een groot fiasco is en daarbij nog vreselijk oneerlijk en discriminerend, weten wij nu al even. Maar als nu veel anderen die altijd  de eersten zijn om op social media hun support voor elke ziekte te betuigen hun blinddoek eens af namen? Kanker awareness, awareness voor zus en zo, noem het maar op en er is een Awareness day voor. Al bij al prima, maar als diezelfde mensen nu ook op het belang van Cannabis awareness  zouden wijzen…

Awareness op de social media

Het tegendeel is waar; zet je iets over cannabis en de medicinale waarde ervan op social media dan zijn ze te beschaamd of te hypocriet om te delen of reageren. Terwijl ze zelf eens graag een hijsje nemen… ach zo hypocriet terwijl ze dan wel constant kaarsjes virtueel uitdelen om zo de kanker te steunen. Wel lieve mensen, met kaarsjes zal het niet lukken maar als jullie nu eens zouden openstaan voor onze Lifeplant dan zou die kans wel bestaan, een reële kans! Je hoeft toch geen borstkanker te hebben om tegen borstkanker te vechten… Dus je moet ook geen cannabisgebruiker zijn om Awareness te steunen, want je weet nooit of jij er ooit je leven aan te danken krijgt.

Sociaal isolement

Dan spreken we niet eens van het sociaal isolement waarin wij in moeten leven. Het is nu ruim gezegd en voel me niet echt geïsoleerd, maar als medicinale gebruiker voel ik mij soms toch geremd en niet volledig vrij en dat alleen al is een vreselijk rotgevoel. Je geïsoleerd te moeten voelen, dat is pure discriminatie. Niet dat ik  nergens kom, integendeel. Maar ik kies wel zorgvuldig waar ik ga en probeer altijd canna friendly te gaan. Dat is bij vrienden ofwel home sweet ‘chill’ home.

Persoonlijke strijd

Als we eens uitgaan en zien hoe iedereen zich lekker ongevaarlijk bedwelmt met alcohol en wij mogen geen cannabis  benuttigen, ja dan komt mijn rebelletje boven. That’s the point: discriminatie op alle vlakken! Op filosofie, levensbeschouwing, gezondheid, sociaal isolement en persoonlijke vrijheid, wetenschappelijk bewijs negeren en ons dit ook meteen achterhouden. Vrienden en familie die je anders bekijken en je niet aux serieux nemen… gewoon omdat een man zegt dat hij er tegen is en er zijn persoonlijke strijd van heeft gemaakt. Als jullie nu eens zouden doen waar jullie voor betaald worden en dat is politiekertje spelen en de dokters en wetenschappers hun werk lieten doen, ja dan zou het simpel zijn. Ieder zijn eigen plantjes en klaar is kees. Zo simpel en toch een utopie! Nog veel werk aan de winkel voor we het stigma volledig weg hebben.

 

Aangrijpende noodroep uit Denemarken

Toch breekt mijn hart dagelijks als ik al die verhalen lees die ik krijg. Vorige week kreeg ik deze aangrijpende noodroep van een Deense rolstoelpatiënte Marianne Højgaard Jensen die lijdt aan een zeldzame zenuwziekte die CRPS heet. Een echte heldin, die gearresteerd werd middenin de nacht in het hospitaal voor het gebruik van cannabisolie en methadon aangeboden kreeg! Er is geen inhumaner verbod dan dit verbod op onze Lifeplant. In de volgende maanden gaan er nog verscheidene “pot advocates” hun zegje doen over onze Lifeplant, pittige dames die al jaren pleiten voor de awareness en legalisatie.

September Pearce, Maggie Sanchez, Tina Stone en Julie Eid gaan jullie – na Marianne – nog verwennen met schrijfsels over hun research en lifestyle met de lifeplant. The Ganja Godesses noemen we elkaar en we genieten dagelijks van elkaars visies, elk op een andere manier. Maar nu eerst het dramatische relaas van:


 

Marianne Højgaard Jensen

It has now been 1 year since I was arrested, in the middle of the night whilst being hospitalized at the Hospital of Horsens. (Please read the article here if you can understand Danish)

At the time being, I wasn’t bedridden or close to being bound to my bed 24/7 – unfortunately, I am now and will be forward.

 

I can barely walk 20 meters, can barely stand up and I am having a hard time sitting up for more than a few moments at a time. I lost control of my ”gas & water” – cannot be offered stoma because no doctor dare doing the procedure. I am “lucked up” in my own house and forced to stay near the bathroom at all times.

Despite of this negative development of my condition, I have been denied ALL MEDICAL CARE IN DENMARK!
Danish doctors have now given me their final medical treatment/medication offer: METHADONE!!!

I am tired… so very tired! The truth has hit me — I am a living dead

I neither WILL or CAN consume 15 ml of methadone a day – I will maintain my alternative medicine, cannabis, which clearly gives me a huge effect when used and consumed through a structured medical profile.
My body can take no more chemical drugs, and it tries to excrete all of it.

I have tried to reach out for help inside the EU on both of the two counters; 1) my very rare disorder CRPS, which only can be treated by ”symptom treatment” in Denmark. 2) My right to ease and relieve the pain I live in 24/7, with cannabis as an extreme impactful pain reliever.
100% rejected…

I am considered more of a criminal and drug addict than I am a patient with ethical and human rights.
It is impossible to make anybody speak out in public… in Denmark!

Soon my last power will run out… after a constant physical battle since 2006 where the doctors failed and crippled me for good.

I am tired… so very tired!
The truth has hit me — I am a living dead

Thank you, Marianne Holstgaard Jensen – Danmark

Bron


 

Toch was er een doorbraak in Denemarken!

 Denemarken steunt mediwiet
vlag
Hoewel hoofdstad Kopenhagen beschikt over een vrijstaatje waar je makkelijk wiet of hasj scoort – Christiania – is de officiële cannabispolitiek van Denemarken stevig anti-wiet. Tot nu, want voor het eerst in de geschiedenis komt er overheidsgeld voor research naar medicinale cannabis!

Het is natuurlijk maar een kleine stap in het nationale drugsbeleid, maar wel een stap met grote symbolische betekenis. Tot nu toe werd er alleen in de hoofdstad Kopenhagen geprobeerd met iets van een gedoogbeleid of legalisering van cannabis te komen, ook door burgemeester Frank Jensen. Tevergeefs. En helaas wordt er buiten de grenzen van het hippie- en krakersparadijsje Christiania een keihard NEE-beleid gevoerd in het Scandinavische landje, zowel tegen het recreatieve als medicinale gebruik.

Politieke ommezwaai t.a.v. cannabis

Tot deze maand. Voor het eerst is er namelijk een politieke meerderheid in het parlement bereid om flink wat geld te geven aan onderzoek naar de voordelen/effecten van medicinale cannabis. De opmerkelijke ommezwaai is mede veroorzaakt door het recente rapport van de World Health Organization in juli, waarin wordt oproepen om de drugswetten te hervormen: geen War on Drugs meer voeren maar decriminaliseren, reguleren en in het geval van cannabis zelfs legaliseren. Sindsdien kwamen ervan beide politieke kanten (dus links en rechts) signalen dat men bereid was de strenge drugswetten van Denemarken tegen het licht te houden.

5 miljoen voor mediwiet research

Vorige week werd er een heuse overeenkomst afgesloten over het toekennen van overheidssubsidies. En we praten ook niet bepaald over peanuts, in totaal stelt de overheid 115 miljoen euro beschikbaar voor nieuw onderzoek, waarvan 5 miljoen euro specifiek voor cannabis. Dat bedrag kan nog hoger worden, maar in ieder geval moet het besteed worden aan klinisch onderzoek naar de kwaliteit van leven en gezondheidsvoordelen van medicinale cannabis. “Daarmee moet worden bijgedragen aan een beter begrip van ziekten en preventie en effectievere behandelingen van patiënten”, luidt het in de officiële toelichting. “In die context kan dat inhouden dat er onderzoekprojecten komen naar pijnbestrijding, inclusief het gebruik van medicinale cannabis.”

Bron


 

En meer

Recente artikelen uit Denemarken omtrent Cannabis

Danske landmænd vil have en cannabis-kommission En cannabis-kommission skal kigge på, hvilket potentiale planten har i Danmark, lyder det fra Landbrug og Fødevarer.

 

Forsvarere i massiv kritik af hashdomme efter retssagerne mod Pusher Street

Kampen for cannabis: På tide at hampen bliver fri

Tusindvis marcherer for fri hash i København

How Denmark’s Hippies Fought For Their Druggy Paradise

Laws & Politics Denmark

In Denmark cannabis is governed by the Narcotics laws and the Criminal justice law, the first lists a number of substances in the categories A, B, C, D and E.
Cannabis is listed in Category A, of substances whose presence is not permitted in Denmark.
The Danish drug laws prohibits all activities of substances listed in Category A;- import, export, trade, transport, receipt, production and possession of these substances, unless they are used medicinally or in research.

Last updated July 2014

Één reactie op “Medicinale Cannabis in Denemarken / Medicinal Cannabis Danmark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>