Langer leven met cannabis (wiet)? (St.Nat.Fonds.Tegen.Kanker.nl)

Admin   maart 4, 2015   Geen reacties

Honger wordt in je hersenen door bepaalde cellen gereguleerd. Onderzoekers van de universiteit van Yale ontdekten dat de hersencellen die je honger stillen omgekeerd functioneren onder invloed van marihuana. Dat zou ondervoede kankerpatiënten kunnen helpen om weer zin in eten te krijgen.

Vroeger geloofden wetenschappers dat cannabis, in de hersenen van muizen, de hersencellen die verantwoordelijk zijn voor het stillen van het hongergevoel blokkeerden. Uit verder onderzoek blijkt nu dat deze cellen die de honger verdringen wél heel actief zijn, maar gewoon het omgekeerde doen van wat ze normaal horen te doen. Hierdoor krijg je juist heel veel honger. “Het is alsof je je rempedaal zou indrukken. Maar in plaats van te stoppen, versnel je”, zegt onderzoeker Tamas Horvath. “Wiet houdt het centrale voedingssysteem in onze hersenen voor de gek”.

Lees meer

Meer over medicinale cannabis en kanker leest u hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>