“Krachtige cannabis vergroot risico op psychose” (HLN.be) / Wetenschap; cannabisgebruik word niet geassocieerd met een verhoogd risico op psychoses

Admin   februari 16, 2015   Geen reacties

Bijna een kwart (24 procent) van de gevallen van psychose houdt verband met het roken van krachtige cannabis of ‘skunk’. Dat blijkt uit onderzoek van het King’s College in Londen.

Het risico op een psychose is drie keer hoger bij gebruikers van ‘skunk’ dan bij mensen die niet blowen. Dat stelt het Instituut voor Psychiatrie, Psychologie en Neurowetenschap van het Londense King’s College op basis van onderzoek bij 780 personen. Bij dagelijkse gebruikers is dat risico zelfs vijf keer groter.

Skunk is een krachtige cannabisvariant, die hoge doses van het actieve bestanddeel THC bevat. De onderzoekers vonden echter geen verband tussen het roken van hash, een mildere vorm van cannabis, en een verhoogd risico op een psychose.

Lees meer

Een van de wetenschappelijke onderzoeken op de IACM website

Wetenschap/Mens: Cannabisgebruik werd niet geassocieerd met een verhoogd risico op PSYCHOSES.
Een studie met 170 mensen, met een klinische hoog risico op een psychose, toonde aan dat bij matig gebruik van alcohol, maar ook Cannabis, of tabaksgebruik in de uitgangssituatie bijgedragen tot de predictie van latere ontwikkeling van psychose.
Hotchkiss Brain Institute, Department of Psychiatry, University of Calgary, Canada.

(original source)

Meer onderzoeken

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>