Kamer blokkeert wietteelt door gemeenten: steun voor CDA-motie (omroepbrabant)

Admin   mei 19, 2015   Geen reacties

DEN HAAG – Het kabinet mag gemeenten geen enkele ruimte geven om zelf wiet te telen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde dinsdagmiddag een motie van die strekking van het CDA.

Veel gemeenten willen in de strijd met de drugscriminaliteit en voor een betere volksgezondheid experimenteren met de productie van hennep voor coffeeshops. Het kabinet is tegen die gereguleerde wietteelt.

Maar steden als Utrecht, Eindhoven, Heerlen, Nijmegen en Rotterdam laten onderzoeken of er toch mogelijkheden zijn voor recreatieve gemeentelijke wietteelt. Ook Tilburg en Breda zijn bereid mee te betalen aan het onderzoek.

Stemming: 75 vs. 70
In de motie riep het CDA-Kamerlid Peter Oskam de regering op om gemeenten geen enkele ruimte te geven om de onderzochte plannen naar gereguleerde wietteelt ook echt in de praktijk te brengen. Vijfenzeventig Kamerleden waren voor de motie en zeventig Kamerleden stemden tegen.

Publicatie: dinsdag 19 mei 2015 – 16:10
Bron

Leden gemeenteraad gaan zelf naar de coffeeshop

Staatssecretaris van VWS van Rijn begrijpt niets van coffeeshops, cannabis en volksgezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>