Israëlische boeren willen commercieel marihuana telen (joodseomroep)

Admin   augustus 28, 2015   Geen reacties

Israël is bezig met de regelgeving voor de offshore-winning van de aardgasreserves, die naar verwachting een zegen zullen zijn voor de economie. Volgens anderen kan de teelt van medische cannabis het land nog meer financiële voordelen opleveren.

Eerder deze maand hield de verzekeringsorganisatie Israel Loss Adjusters Association (ILAA) een conferentie om te bespreken hoe Israëlische boeren kunnen profiteren van de groeiende wereldwijde markt voor medische cannabis. Volgens voorzitter Doron Havkin heeft de Amerikaanse markt een omzet van 35 miljard dollar per jaar.

Havkin betoogde, dat de overheid de haperende landbouwsector in de droge Arava-vallei in het zuiden van Israël kan helpen, door het een gesloten zone te verklaren voor de teelt van medische cannabis voor de export. De 25 km2 land wacht op een dergelijke ontwikkeling, zei hij.

Dr. Tamir Gadot, CEO van pro-medische cannabis agrarische vereniging Breath of Life, legde uit dat als Israël cannabis zou verbouwen in plaats van paprika’s, dit heel gunstig zou zijn voor de economie. ‘Het economisch potentieel van de teelt van grote cannabis is groter dan die van [aard]gas,’ zei hij. Amos Regev, taxateur van ILAA, waarschuwde dat als Israël niet snel actie onderneemt, het de boot zou missen bij de medicinale cannabis. ‘Als we dit niet doen, zal iemand anders het doen in plaats van wij.’

Er is ook een groeiende lokale markt. De vice-minister van Volksgezondheid Yaakov Litzman maakte vorige maand bekend, dat medische marihuana op termijn beschikbaar komt bij de reguliere Israëlische apotheken voor patiënten met een doktersrecept, net als elke andere drug; en dat er meer artsen bevoegd zullen zijn om cannabis voor te schrijven aan patiënten.
‘Vandaag zijn er ongeveer 20.000 patiënten in Israël en bijna iedereen heeft een familielid die op grond van diens medische situatie cannabis nodig heeft,’ zei Aaron Lutzky, CEO van Tikun Olam, de grootste teler van medische marihuana in Israël. ‘In Israël is er een potentieel voor 100.000 gebruikers.’

Toch blijven ‘recreatief gebruik’ en de particuliere teelt van marihuana illegaal in Israël. Drie mannen werden vorige week gearresteerd, nadat ze waren betrapt op het kweken van marihuana op een begraafplaats in het centrum van Israël. De verdachten vertelden de politie, dat ze niets wisten over de marihuana en op de begraafplaats door vrijwilligerswerk grafstenen schoonmaakten.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>