Het verhaal van Micky; Geen vergoeding medicinale cannabis door verhuizing? Update

Admin   april 16, 2016   Geen reacties

Een jongeman liep gezond het ziekenhuis in en kwam er bedlegerig en levend aan een batterij uit!

Een zeldzame handicap waar de medici geen raad mee weet.(diagnose; chronische pijnsyndroom seksuele dysfunctie therapeutisch resistent epilepsie type 1)

Beste Marian.

Ik moet je even wat melden wat echt tegen de regels in gaat voor mijn gevoel.

We zijn een stel die verhuist zijn naar het zuiden van het land Limburg te verstaan. We moesten dat doen voor mijn gezondheid en omdat ik dicht bij me zus en de kinderen wou zijn die we niet meer zien trouwens, en omdat het bekend is dat ik achteruit ga qua gezondheid.

En omdat we dachten een nieuwe omgeving en nieuwe mensen om ons heen zal het me goed doen. maar dat is helemaal anders gelopen voor mij.

Ik dacht als ik naar een andere Gemeenten ga verhuizen heel mijn pakketje mee neem. Maar dat is niet zo want ik ben al sinds augustus 2013 bezig met Medicinale Cannabis.

Ik moest eerst een andere verzekering nemen omdat het in Den Haag is betaald door de gemeenten denk ik maar daar durf ik niks over te zeggen. En waarom het is betaald door de( gemeenten) is omdat het niet in het pakket ziet van toen me verzekering IZACURA daarom moest ik ok over stappen.

Dus ik ben over gestapt naar ZILVEREN KRUIS ACHMEA want daar zit Medicinale cannabis in het BASIS PAKKET . En in de tussen tijd gaat het met mij gezondheid steeds meer achteruit qua aanvallen omdat ik me niet zover kan verdoven om mijn pijn een beetje dragelijker te maken krijg ik pijn aanvallen en als ik inspanning lever, en dat is juist het punt waar het over gaat als ik me medicinale cannabis heb kan ik die aanvallen zover onderdrukken dat ik nog wel wat kan doen samen met me partner.

Maar waar het om draait is ik voldoe aan alle Medische regels zegt de verzekering alleen moet de aanvrager een specialist zijn geen huisarts.

En hier komt het wij hebben de vraag neer gelegd bij een pijn specialist maar die ziet geen nieuwe indicatie om mij medicinale cannabis voor te schrijven ok omdat ik het al heb (in DenHaag wel) en dus hier krijg ik het niet ok omdat ik uitbehandeld ben. Dus hun zeggen tegen mij dat me huisarts met de verzekering moet gaan praten.

En dit is al mijn 3de cannabis zelfs als het in mijn Medische dossier staat. Dus wat moet ik nou het gaat al sneller achteruit omdat ik bedlegerig ben en niet buiten kom, en dat is wel een ander verhaal als ik me medicinale cannabis heb.

Daarom schrijf ik jou omdat ik even niet weet wat ik moet doen.(Bureaucratie)

Vriendelijke Groetjes,

Micky de Zeeuw

 

Op 23/2/2015  heeft St PGMCG contact opgenomen met Zilveren Kruis Achmea, zijn zorgverzekering, om eea te informeren. Ze moeten dus verplicht volgens de wet, een machtiging hebben van een neuroloog of pijnspecialist. De pijnspecialist weigert hieraan mee te werken en schuift het terug op huisarts, wat dus voor dit grote probleem van Micky zorgt. Morgenvroeg heb ik afspraak met mijn pijnpoli, om te kijken of zij iets kunnen betekenen. Ondertussen zit hij al een tijdje zonder medicijn, dit komt zijn gezondheid niet ten goede! 24 februari, contact pijnpoli, morgen wederom terugbellen voor arts. 

Micky; Ik ga nu wel heel erg snel achteruit, alles wordt steeds zwaarder en krijg nou ook al met plassen problemen en me aanvallen worden zwaarder en val vaker weg, Moet niet gekker worden.( maar ik blijf STERK ) Antwoord pijnspecialist AZM; (die wel methadon voor wil schrijven, maar weigert een machtiging te schrijven)

Beste heer de Zeeuw Helaas kan ik u niet verder helpen. Ik heb uw problematiek in het pijnteam besproken en we zien geen duidelijke indicatie om u medicinale cannabis voor te schrijven. Ik verzoek u in overleg te treden met uw verzekeraar om toch het voorschrijven mogelijk te maken via uw huisarts Met vriendelijke groet Prof. dr. R. S.

 

 

Na een gesprek te hebben gehad met de huisarts van Micky, hebben we Micky weten te overtuigen, dat hij naar de pijnpoli kon en dat vervoer geregeld werd door de huisarts. De huisarts heeft er voor gezorgd dat Micky op 16 april terecht kon op de pijnpoli, om uiteindelijk een machtiging van de specialist te krijgen, voor vergoeding van zijn recept medicinale cannabis.


Op 16 april 2015 heeft Micky de pijnpoli bezocht, de pijnspecialist heeft een machtiging voor hem geschreven en nu heeft hij zijn medicijn terug! 

Micky s woorden

de pijnspecialist heeft mij me medicinale cannabis terug gegeven en kon meteen beginnen. Ik kon bijna weer lopen zo BLIJ ben ik.

 

00

Dossier Zwartboek

wordt

Groenboek

Update april 2016

De gezondheidstoestand van Micky gaat nog steeds achteruit. Hij verteld:

Was het maar zo’n feest, dat het beter ging, de verhuizing heeft me geen goed gedaan en ik heb nog andere medicatie bij me cannabis. Elke apotheek wacht echter op de machtiging van de specialist, eerder doen ze niks, daar heb ik ook last van, tevens van de bezorging van me cannabis, die komt met de post mee en dat geeft soms problemen. (de regels zijn streng)

Ook elke maand een probleem waar ik tegen aan schop, is het herhaalrecept van me cannabis, die wordt aangevraagd op 6/4/16 en kijk is waar de data nu op staat en ik heb het nog niet binnen, ik heb gebeld maar er was een bezorg probleem en dit is al de 2de apotheek waar ik dit ervaar.

  micky

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>