Het verhaal van Carlo: Vader ongeneesbare longkanker heeft weer Levenslust door Cannabis

Admin   augustus 28, 2015   1 reactie

In het voorjaar van 2015, ergens midden in maart, ging mijn vader (77) met aanhoudende gezondheidsklachten naar de huisarts.

De klachten waren vooral het veel hoesten, pijn op de borst, slapeloosheid en vermoeidheid.

Een duidelijke diagnose kon niet worden gesteld en daarom werd mijn vader doorverwezen naar het ziekenhuis om aldaar een longonderzoek te ondergaan. Tijdens dit onderzoek werd er een stukje longweefsel afgenomen, en opgestuurd voor onderzoek.

“Over 14 dagen krijgt u de uitslag van het onderzoek”aldus de longarts. En mijn vader werd dan ook weer na 2 weken verwacht in het ziekenhuis.

De uitslag was alles wat mijn ouders niet verwacht hadden.

Complete uitzaaiing van de longen. Longkanker in agressieve vorm.

Mijn ouders wisten het even niet meer. Wat nu? Wat is er nog te doen? Het antwoord van de longarts was even zo onthutsend doch eerlijk. Wij kunnen eigenlijk niets meer voor u betekenen, de kanker heeft zich al te veel gemanifesteerd in uw longen dat een behandeling op genezing of gedeeltelijke genezing is uitgesloten.

Op de vraag van mijn vader, hoe lang heb ik nog? Werd niet heel duidelijk een termijn aan gesteld maar mijn vader moest rekening houden dat het wel eens erg snel kon gaan. En wat is dan snel? Kun je jezelf afvragen. Mijn ouders gingen zich toen op het ergste voor bereiden en gingen allerlei dingen regelen, een lijst met genodigde voor de crematie, en koffietafel. De kinderen nog wat schenken. Misschien nog een vakantie, maar dit wilde mijn vader echt niet meer.,als hij zou sterven wilde hij zijn kinderen in de buurt hebben.

Zienderogen ging de gezondheid van mijn vader achteruit, hij woog nog maar amper 60 Kg, dit te bedenken dat hij altijd rond de 80 woog, ieder dag zijn portie beweging had en daarnaast een goede eter was.

Naast zijn verlies van lichaamsgewicht, kreeg hij steeds meer pijn, sliep heel slecht en at bijna niets meer. Kortom de symptomen die men ziet bij veel kankerpatiënten.

Het was half mei van dit jaar, toen mijn zus aan mijn vader vroeg, Hoe zou je het vinden als er een medicijn zou zijn die de kanker te lijf gaat, en dat je geen pijn meer hebt en weer eetlust krijgt en waar je ook nog eens goed van kunt slapen? Het antwoord van mijn vader was emotioneel maar positief met een sprankje hoop in zijn ogen.

Hier mee is het begin gemaakt van een nieuwe periode, een periode van geluk, hoop en liefde!

 

 

De hennepolie en cannabiskoekjes hebben zijn leven nu al zoveel prettige en levenslustige momenten gebracht dat je bijna gaat geloven dat dit echt een wondermiddel is. Mijn ouders zijn weer plannen aan het maken en hebben weer zin in het leven, hij eet weer als vanouds, en slaapt een gat in de nacht. Ook de pijn die hij had is volledig verdwenen. Binnenkort laten we een MRI-scan maken om te zien hoe zijn longen er aan toe zijn, en we hopen natuurlijk dat dit verbeterd is. Maar wat die uitslag ook is, dankzij de hennepolie LEEFT mijn vader weer zoals een 77 jarige man van het leven zou moeten kunnen genieten!

 


at2

Update 25/09/2015

Op donderdag 24 september is de vader van Carlo helaas overleden, cannabis heeft zijn leven nog wat  aangenamer en dragelijker kunnen maken.

RIP

Stichting PGMCG wenst de familie en vrienden veel liefde en sterkte toe.

 


 

Meer verhalen van patiënten leest u hier

 

cannamelk

Één reactie op “Het verhaal van Carlo: Vader ongeneesbare longkanker heeft weer Levenslust door Cannabis

 1. Elisabeth

  Carlo, het verhaal van jouw vader is dat van mijn moeder…
  Wij zijn ook direct begonnen met wietolie en hoe mijn moeder is opgekrabbeld van een hoopje ellende tot hoe het nog steeds gaat is on-ge-lo-fe-lijk.
  Eetlust, niet ziek zijn, geen pijn en geen benauwdheid, heerlijk slapen,ondernemend en weer een beetje vooruit durven kijken.
  Ik ben een ware ambassadeur van wietolie en cbd geworden.
  Fantastisch!
  Veel sterkte voor jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>