Recept om zelf wietzalf te maken

Admin   oktober 8, 2015   11 reacties

Het recept voor wietzalf dat wordt gebruikt door Dirk de Jager:

Ik maak met enige regelmaat een zalf op basis van de recepten van Gerrit Ooijmans. Niet helemaal precies want zoveel geduld heb ik nu eenmaal niet altijd, dus zeg maar “vrij naar Gerrits recepten”

Hier eerst maar even het recept:


 

Olijfolie een liter.

Bijenwas een klein half pondje.

40 Gram wietpolm uit de pollinator per liter /of 80 gram cannabis per liter/ of 160 gram knipafval per liter (gedecarboniseerd door verhitting of curen)

Kalmoes etherische olie 20 druppels

Rozemarijn olie 10 druppels

Calendulum etherische olie 10 druppels

Kamille etherische olie 10 druppels

Amyris etherische olie 5 druppels (sandelhoutachtig)


 

Eerst de cannabis uitzeven. Daarna de oliën mengen en het mengsel mixen met warme bijenwas. Ik probeer alles tussen de 35 en 40 graden te houden. Als je bijenwas hebt die moeilijk mengt dan kun je die in een extra stap op 60 graden voor mengen met een kopje olijfolie, net als bij koken.


Ik heb enige tijd nog vitamine C toegevoegd als conserveringsmiddel, maar ondertussen geleerd dat dat niet nodig is, omdat de rozemarijn daar al voor zorgt.  Men kan er ook een conserveringsmiddel indoen zoals manuka olie van het merk Biover.
Het stinkt naar een ouderwetse Apotheek

 Ik zie dit als een algemeen huidverzorgingszalfje.


 

Waarvoor gebruik ik o.a. wietzalf

Enige tijd geleden heb ik een paar heel vette kneuzingen opgelopen, en ik zou mijn eigenwijze karakter verloochenen als ik niet tegen alle adviezen in lekker wat er op wilde gaan smeren. De keuze was snel gemaakt en het werd dus dit zalfje.
Voor de liefhebbers het resultaat:

12 uur na het “ongelukje” :en dan 7 dagen later

dirkneus

En dan mijn vraag: Weet iemand of deze hersteltijd overeenkomt of afwijkt van de normale tijd? Langer? Korter? of geen barst mee opgeschoten?

En natuurlijk de geijkte vraag: Heeft iemand nog suggesties voor verbetering van de zalf? Ik bedoel dan in de zeg maar “algemene toepassingsvorm”, dus niet gericht op een specifieke kwaal, maar meer ondersteunend voor de natuurlijke huid.


 

Deze zalf wordt momenteel door meerdere mensen getest.

Ook voor psoriasis, acne en huidontstekingen geeft het bijzonder goede resultaten.

Zo ook pijnvermindering bij kneuzingen. chronische pijn door o.a. slijtage, zenuwpijn en spierpijn.

 


 

Wil jij je verhaal kwijt of een recept, laat het ons weten.

Er was veel vraag naar het recept van wietzalf. Vooral hoe je het zelf kan maken. Dus bij deze.

Bestuur Stichting PGMCG

 


 

Lees hier meer over het uitwendig gebruik van cannabis.

zalf1

11 reacties op “Recept om zelf wietzalf te maken

 1. Monique

  Hoi Dirk, verwarm je dan de bijenwas en meng je de rest van de ingrediënten erdoor?
  Groet, Monique

 2. Sandra

  Dankjewel! Alle ingredienten zijn nu bekend,maar hoe maak je dan de zalf? Zou je dat nog kunnen beschrijven? Alles koud mengen of verwarmen of…

 3. Dirk

  Dat klopt, monique. Soms is het wel nodig om het mengsel nog na te verwarmen en goed door te mengen met een staafmixer.

 4. Dirk

  Eerst de cannabis uitzeven. Daarna de oliën mengen en het mengsel mixen met warme bijenwas. Ik probeer alles tussen de 35 en 40 graden te houden. Als je bijenwas hebt die moeilijk mengt dan kun je die in een extra stap op 60 graden voormengen met een kopje olijfolie, net als bij koken.

 5. twan

  Hey Dirk.
  Ik snap er geen jota van.
  Maar weet wel dat het goed werkt voor vele dingen.
  Maar waar dienen die druppel s verschilende olie,s voor ?.

 6. marjo

  ik zelf maak zalf van kokosolie met knipafval dit verwarm ik aubermarie gedurende 2x 7 uur daarna goed zeven in potjes en 3 druppels thc olie en 3 druppel eo lavendel erbij. gebruik het voor van alles kneuzingen schaafwonden brandplekken als aftersun als de kids een rode huid hebben , bij muggenbulten enz enz . mijn vader gebruikt heb op zijn litteken na operatie en die zien er geweldig mooi uit nu.

 7. Admin Auteur bericht

  Er zullen gegarandeerd nog veel meer manieren zijn om wietzalf te maken, wil jij je recept kwijt? Zet het neer!

 8. Michael

  “ik zelf maak zalf van kokosolie met knipafval dit verwarm ik aubermarie gedurende 2x 7 uur daarna goed zeven in potjes” , snap ik maar waar haal jij de 3druppels thc olie vandaan?

 9. Mel

  Wietzalf: ik heb twee flesjes THC olie. Weet niet precies welke verdunning. Tussen 1:3 en 1:5 denk ik. Hoeveel moet ik dan toevoegenaan de zalf ipv toppen of gedroogde cannabis?

 10. mar

  is het ook mogelijk om een goede puur natuur basiscrème te kopen en daar een aantal druppels cannabisolie doorheen te mengen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>