‘Hennep teelt biedt Suriname enorme perspectieven’ (waterkant)

Admin   juli 30, 2015   Geen reacties

PARAMARIBO, 29 jul – De Surinaamse econoom Winston Wirth vindt dat grootschalige kweek van industriële hennep Suriname enorme perspectieven te bieden heeft. Dat zei hij deze week tijdens een lezing in het ontmoetingscentrum van de PALU. Wirth onderstreept echter dat het hier gaat om de niet hallucinogene variant van cannabis.

Volgens Wirth, die voorzitter is van de stichting ‘Green Hearts Foundation International en president-commissaris van Grassalco, is de teelt van industriële hennep uitermate geschikt om de dalende goud-en olieprijzen op te vangen. Hennep kan gebruikt worden als grondstof voor papier, voedsel, kleding, schoeisel, bouwmaterialen en auto-onderdelen.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd pleit hij al enige tijd voor de teelt van industriële hennep op grote schaal. Er is volgens Wirth voldoende onbenutte landbouwgrond die met een minimale investering weer in gebruik kan worden genomen zonder veel kosten. Hij voert als voorbeeld aan, dat de hennepteelt Canada vorig jaar ongeveer 1 miljard Amerikaanse dollar heeft opgeleverd, aldus de krant.

 

 

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>