Heilzame cannabis (Quest)

Admin   oktober 16, 2015   Geen reacties

Voordat aspirine uitgevonden werd was cannabis een van de populairste pijnstillers!


Cannabis heeft allerlei nuttige medische toepassingen: pijnverlichting, spierontspanning en het onderdrukken van misselijkheid. Het kan zelfs de groei van tumoren bij kankerpatiënten vertragen.

Maar het gebruik ervan heeft ook nadelen: het leidt bijvoorbeeld tot geheugenproblemen en psychologische afhankelijkheid. Wetenschappers van onder meer de Britse University of East Anglia denken te weten hoe de medische effecten van THC, de werkzame stof in cannabis, gescheiden kunnen worden van de ongewenste bijwerkingen.

Serotinereceptor
Ze vermoeden dat de negatieve effecten van THC ontstaan omdat de stof niet alleen de ‘cannabinoïdereceptoren’ in het brein activeert, maar ook nabijgelegen serotinereceptoren. Ze onderzochten dit bij muizen die een specifiek soort serotinereceptor misten. De THC bleek bij deze diertjes geen geheugenproblemen op te leveren, maar nog steeds pijn te onderdrukken. De vraag is nu of dit ook opgaat bij mensen. De onderzoekers hopen dat het onderzoek uiteindelijk zal leiden tot een veilig medisch alternatief voor marihuana.

Kort door de bocht
- Voordat aspirine uitgevonden werd (eind negentiende eeuw), was cannabis een van de populairste pijnstillers.
– Sinds 2003 kunnen patiënten op doktersrecept cannabis krijgen. Die wordt geteeld onder toezicht van de overheid.
– Er zijn vijf soorten medicinale cannabis verkrijgbaar in de apotheek, elk met een eigen samenstelling en sterkte.

Bron Quest

IMG_1965

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>