Growco Cannabis Greenhouse nadert voltooiing (groentennieuws)

Admin   mei 25, 2015   Geen reacties

Het bedrijf GrowCo in Colorado is bijna klaar met de inrichting van een kas bestemd voor de teelt van medicinale cannabis. Waarschijnlijk trekt de eerste huurder er binnen korte tijd in. De faciliteit heeft een kas van 27.000 vierkante meter en 4500 vierkante meter magazijn.

Eenmaal voltooid zal het project de grootste moderne cannabisfaciliteit in Colorado zijn. De kas is verhuurd aan Suncanna LLC, een nieuw opgerichte vennootschap, waarvan de eigenaren meer dan twintig jaar ervaring hebben in de moderne commerciële kasteelt.

Growco biedt gecertificeerde telers milieuvriendelijke, computergestuurde natuurlijke teeltsystemen. UV-B zonlicht zorgt voor een optimale plantengroei, het dak opent automatisch en in de kas zelf wordt verdampingskoeling en vloerverwarming elektronisch geregeld. Growcokassen recyclen hun water in een op zichzelf staand, zelfreinigend systeem.

Tweede kas
Een tweede kas is intussen in aanbouw. John Mckowen, interim-CEO van Growco: “Dit jaar nog zullen we onze activiteiten uitbreiden met 100%. De kassen vallen nu nog onder Two Rivers, maar eind 2016 of begin 2017 zullen de activiteiten vermoedelijk verzelfstandigen. Met de verwachte verandering in de hennepwetgeving in Colorado zullen we van start gaan met hennep als een rotatiegewas.”

GrowCo
Growco is een dochteronderneming van Two Rivers Water & Farming Company. Growco biedt state-of-the-art computergestuurde kassen voor gelicentieerde marihuanatelers in de Verenigde Staten. Growco biedt ook adviesdiensten, financiering, ontwikkeling en operationele diensten voor kashuurders. Growco is zelf geen marihuanateler of retailer.

Bron

Zo kan het dus ook in Nederland, dit zou de economie zeker ten goede komen! Ook komt er dan gecontroleerde teelt, wat voor de kwaliteit beter is, dus ook voor de volksgezondheid. Wet Camulet!

 

In Nederland worden er ook vlas en henneptelers gevraagd, zie dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>