Gezocht: vlas- en henneptelers

Admin   mei 14, 2015   Geen reacties
Opschaling biobased productie voor 2016

Het afgelopen jaar hebben we met de Green Deal ‘Grassen en Gewassen’ ervaring opgedaan met het verbouwen van vlas en hennep voor de productie van biobased materialen. We zoeken voor 2016 weer partijen die bereid zijn (tijdelijk) vlas en hennep te telen.

Met de Green deal ‘Grassen en Gewassen’ stimuleren wij het ontwikkelen van business cases en marktopbouw van biobased producten met als basismateriaal grassen en gewassen. De verschillende componenten van grassen en gewassen worden zo hoogwaardig mogelijk toegepast. Ook werken we voortdurend aan het optimaliseren van ketens van bron tot product. Zo leveren wij een bijdrage aan het stimuleren van de biobased/circulaire economie.

Vlas en hennep

De Green Deal loopt t/m december 2015, maar de verwachting is dat diverse trajecten daarna nog door zullen lopen. Er zijn inmiddels 18 partijen aangesloten bij deze Green Deal, maar wij staan nadrukkelijk open voor nieuwe gegadigden of partijen die met ons samen willen werken.

Afgelopen jaar hebben we ervaring opgedaan met het verbouwen en oogsten van de gewassen vlas en hennep. We zijn nu toe aan opschaling om de business cases rendabel te kunnen maken. Daarom zoeken we voor 2016 partijen die bereid zijn (tijdelijk) vlas en hennep te telen. Wij zoeken partijen die land beschikbaar stellen voor de teelt. Dat kunnen boeren zijn, maar ook gemeenten, waterschappen of bedrijven die de grond (tijdelijk) beschikbaar willen stellen.

Geïnteresseerd?

Neem dan contact op met Evelien Adriaan, projectleider Duurzaamheid
M +31(0)6-12267677
E e.adriaan(@)amecboard.com

Bron

Green Deal Grassen en Gewassen

Met de Green deal  ‘Grassen en Gewassen’ stimuleren we het ontwikkelen van business cases en marktopbouw van biobased producten met als basismateriaal grassen en gewassen. De verschillende componenten van grassen en gewassen worden zo hoogwaardig mogelijk toegepast. Ook werken we voortdurend aan het optimaliseren van ketens van bron tot product.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>