Gammabestraling medicinale cannabis/Gamma irradiation medical cannabis

Admin   december 29, 2016   1 reactie

gamma

Aangezien vele patiënten, waaronder wijzelf graag een en ander willen weten hoe het nu zit met de gamma bestraling van de medicinale cannabis die het BMC ter beschikking stelt en we tot nog toe van niemand anders feedback hadden gekregen hierover, hieronder een korte uitleg. In Nederland is net zoals in Canada gammabestraling verplicht bij veel kruiden, dus ook cannabis, deze beslissing ligt bij het ministerie van gezondheid en welzijn.

We hebben aan bureau medicinale cannabis gevraagd waar we een klacht neer kunnen leggen over deze procedure die wordt toegepast, want als je een zuiver product aanlevert is dit helemaal overbodig. (een schone kweek, zonder gebruik van pesticiden, chemicaliën, geen schimmels, goed gedroogd en opgeslagen)

doorstraald

Gamma-bestraling is een controversiële ontsmettingsmethode die nergens ter wereld is onderzocht op veiligheid voor gerookte of geïnhaleerde producten. Alhoewel het effectief de meeste bacteriën vernietigd, vernietigt het geen virussen of micro-giffen, en wordt vaak gebruikt om biologische verontreiniging als gevolg van slechte productie, of verwerkingspraktijken te verhullen.

Een van de bijwerkingen van gamma-bestraling is de productie van Unieke Radiologische Producten (URP’s); dat zijn een nieuwe soort chemicaliën als gevolg van bestralingen die niet in de natuur voorkomen. Van belang bij de gamma-bestraling van de hele plant cannabis is de potentiële productie van ‘cyclobutanones’, giftige kankerverwekkende chemicaliën die zich vormen wanneer vetten onderworpen worden aan gamma-bestraling (http://safeaccess.ca/research/flinflon/) en die worden verbonden aan de ontwikkeling van darmkanker bij ratten (Raul et al, 2002 / http://safeacces.ca/research/flikflooien/Radiolytic_Compounds.pdf) Ook worden door gamma-bestraling terpenen als myrceen en linalol vernietigd (Fan et al, 2002 / http://safeaccess.ca/flinflon/Fan_Cilantro_Irradiation%20.pdf) die juist therapeutische eigenschappen bevatten en worden gevonden in hoge concentraties van sommige soorten van de hele cannabis plant (McPartland & Mediavilla, 2002). Terpenen spelen mogelijk ook een significante rol in het synergetische effect en de biologische beschikbaarheid van THC en andere cannabinoiden (Russo E & McPartland J 2001. Cannabis and cannabis extracts: greater than the sum of their parts? Zie ook: Russo E Taming THC, 2011)
Een gesprek met dr. Richard Viau, directeur van Health Canada’s Drugs Analysis Services (8-12) geeft aan dat de overheid alleen recentelijk de potentiële gevaren van gamma-bestraling en cyclobutanones onderzoekt, ondanks een CSA persbericht die dit probleem al 15 september 2003 aankaartte (http://safeaccess.ca/pr/csapr7.htm) Omdat er simpelweg geen internationaal onderzoek is die de eindgebruikers van de PPS (prairie plant systeem) verzekert van veiligheid van gamma-bestraling bij mensen op de lange termijn – in het bijzonder bij gerookte of geïnhaleerde producten – lijkt het voor de hand liggen dat vanuit ‘het voorzorgbeginsel’ (alhoewel de veiligheid van onderzoekssubjecten en consumenten voorheen vanuit elk onbewezen wetenschappelijke veronderstelling als veilig werd gezien) bij deze belangrijke volksgezondheids-kwestie, de distributie van gamma-bestraalde cannabis door Health Canada onmiddellijk wordt gestaakt.

Conclusie. Concluderend, Canadians for Safe Access (CSA) roept Health Canada/ het bureau van Cannabis Medical Access en prairie plant systemen op om:

1. Een onmiddellijk moratorium op te leggen aan de distributie en gebruik van cannabis, geproduceerd door prairie plant systemen, bij klinische onderzoeken of anderszins totdat alle bovengenoemde bedenkingen volledig zijn opgehelderd en adequaat zijn hersteld.

2. Erkenning en uitleg van de hoge niveau’s van zware metalen en biologische onzuiverheden die door PPS’ eigen testen zijn vastgesteld, als mede door onafhankelijke testen door CSA.

3. Herstel van de ondermaatse teelt, behandeling of opslag met als gevolg hoge niveau’s van biologische onzuiverheden en zware metalen.

4. Onmiddellijke beëindiging van het gebruik van gamma-bestraling op de federale bevoorrading van cannabis in het licht van de totale absentie van studies waarbij de veiligheid daarvan bij geinhaleerde producten wordt bevestigd.

5. Zorgvuldige behandeling van zorgen van patiënten die gerelateerd zijn aan het gebrek aan selectie van medicinale cannabis-soorten en de slechte kwaliteit van het PPS product.

- De afgelopen twee jaar hebben Canadians for Safe Access toegewerkt naar het doel van het verzekeren dat alle Canadezen die een veilige bron van medicinale cannabis nodig hebben daar toegang tot hebben zonder gevaar of hinder. Dat betreft ook het steunen van het goede werk van Canada’s ongereguleerde netwerk van compassion clubs en gemeenschappen, als mede het aankaarten van klachten naar Health Canada’s bureau van medicinale cannabis en de medische marijuana toegang regelgeving.

Dit schrijven, zoals vele andere door CSA geentameerde tests, persberichten en consultaties die daaraan vooraf zijn gegaan, zijn geschreven vanuit de strekking van het algemeen belang en de poging om de huidige tekortkomingen van ons federale medicinale cannabis programma aan te kaarten.

Voor sommige patiënten is het therapeutische gebruik van cannabis een onderbouwde keuze; voor velen het is de enige behandeling die over blijft.

In elk geval, Canada’s kritieke en chronische zieken zouden niet als test-subjecten behandeld moeten worden door Heath Canada’s federale cannabis productie en distributie programma. De legitieme zorgen die in dit schrijven uiteen zijn gezet reflecteren maanden van onderzoek en honderden patienten-klachten; die verdienen de aandacht van Health Canada, Volksgezondheid minister Dosanj, de pers & het Canadese publiek, net zoals de eindgebruikers van dit programma de veiligste en sterkste medicatie die op dit moment beschikbaar zijn verdienen.

James Burton voormalig wietkweker voor de overheid en zelf patiënt met o.a. glaucoom, (die veel meer soorten ter beschikking had als de nu slechts 5 van Bedrocan) heeft ons dit artikel in het Engels ter beschikking gesteld, wat uit Canada komt, waar ook Bedrocan producten voor patiënten beschikbaar zijn. Uiteraard vinden wij als stichting dat alle patiënten over heel de wereld dezelfde rechten moeten krijgen. Dus voor Nederland zouden dezelfde regels moeten gelden zoals bv in Canada! Het Ministerie van VWS is dan ook verantwoordelijk voor de gezondheid van ons patiënten in Nederland! 


 

Er zijn tests gedaan met bestraalde en onbestraalde bedrocan producten, ze zijn echter een zeer belangrijk detail vergeten, ze hebben geen studie gedaan na het verdampen/ roken of eten/drinken van de producten en of er dan verschillen ontstaan! Ook niet naar de verbrandingsresten van de bestraling zelf.

Het blijkt dat er een heel klein deel van de terpenen verdwijnt en het product verouderd gelijk 2 weken.

Men is bezig met onderzoeken om een andere manier als gammastraling toe te gaan passen.

Research looks at effects of irradiation on cannabis

April 2016

Gammastraling had geen relevant effect op cannabis

Om besmetting door microben te voorkomen kan cannabis gammastraling ondergaan. In een studie bleef het effect van gammastraling beperkt tot een verlaging van bepaalde terpenen die in cannabis aanwezig zijn.
Bedrocan International, Veendam, Nederland.

ncbiHazekamp A. Front Pharmacol 2016;7:108.

Evaluating the Effects of Gamma-Irradiation for Decontamination of Medicinal Cannabis

Bij min 20.25 bespreekt Ethan Russo de bedenkingen bij gamma-radiation

 

irradiated Microscopic images of trichomes (glandular hairs) before and after treatment with gamma-irradiation. Cannabis variety Bedrocan was used. Magnification ± 20–120 times.

 

 

Lees ook

Hoe schoon is jouw cannabisproduct?

 


 

De gevaren van voedseldoorstraling

Bestraling vernietigd goede bacteriën, evenals de schadelijke soorten.

Goede bacteriën te vinden in voedingsmiddelen remmen de groei van gevaarlijke bacteriën en produceren een geur die bederf aangeeft. Er is ook een kans dat de bacteriën die de bestraling overleven kunnen muteren en stralingsbestendig worden, die het gehele proces ondoeltreffend maken en kunnen leiden tot de vorming van bacteriën die ook resistent zijn tegen antibiotica.

radio“Straling is kankerverwekkend, mutageen en teratogeen,” Dr. Geraldine Dettman, een Brown University veiligheidsfunctionaris, wijst op. “Bij doses van 100.000 rad op groenten en fruit, zullen de cellen van de groenten en fruit worden gedood, en de meeste insectenlarven zullen worden vernietigd, maar schimmels, bacteriën en virussen groeien op de groenten en fruit  en zullen niet gedood worden… Ze zullen worden gemuteerd, wat mogelijk kan leiden tot meer virulente verontreinigingen.

Het verandert de inhoud van voeding

De voedingswaarde van bestraald voedsel is ernstig in het gedrang. Bestraling kan  tussen 5 procent en 80 procent van vitaminen en voedingsstoffen in een verscheidenheid van producten vernietigen, waaronder essentiële vitaminen A, B complex, C, E en K.Bijvoorbeeld, bestraalde eieren verliezen 80 procent van vitamine A en sinaasappelsap verliest 48 procent van beta-caroteen.

Bestraling vermindert niet alleen de voedingswaarde van eten, maar verandert ook de smaak, textuur en geur.

Zo kan bijvoorbeeld kalkoen en varkensvlees fel rood worden, terwijl rundvlees kan veranderen van rood in een schaduw van groen of bruin. Talrijke studies tonen aan dat doorstraalde levensmiddelen geen goede smaak hebben, textuur, en geur, als niet bestraalde voedingsmiddelen.

Het is niet bewezen veilig te zijn

Wetenschappelijke studies die werden gebruikt om de bestraling te legaliseren gebruikte oude wetenschappelijke methoden en waren niet uitgebreid.

In feite is de studie van hoe bestraald voedsel invloed op het menselijk lichaam heeft slechts 15 weken geduurd voordat deze werd beëindigd en werd bestraald voedsel beschouwd veilig te zijn voor menselijke consumptie.

Er is geen onderzoek beschikbaar die de langdurige effecten van het eten van bestraalde voedingsmiddelen bepalen. Verder gebruikt het onderzoek aan bestraling te keuren niet de huidige wetenschappelijke protocollen verplicht door de federale wet te vervullen.

Bestraling creëert nieuwe chemische stoffen in voedingsmiddelen genaamd radiolytische producten. Een aantal van deze producten staan bekend als  kankerverwekkende stoffen …

Niemand kent de gevolgen op lange termijn van het eten van onbekende hoeveelheden van deze beschadigde voedingsmiddelen. Studies bij dieren die gevoed zijn met bestraalde voedingsmiddelen hebben  toegenomen tumoren aangetoond, reproductieve mislukkingen en nierschade. chromosomale afwijkingen zijn opgetreden bij kinderen uit India die werden gevoed met vers bestraald tarwe. “

Bestraling is niet effectief

Bestraling doodt de meerderheid van de bacteriën die door voedsel overgedragen ziekten veroorzaken, maar niet ander afval dat vlees en andere voedingsmiddelen kunnen besmetten als gevolg van onhygiënische omstandigheden in slachthuizen en verwerkende bedrijven uit te roeien. De verontreinigende stoffen zoals urine, ontlasting en braaksel elimineren niet. Het vernietigd ook niet het virus dat de gekke koeien ziekte veroorzaakt.

 

Bron (English)

Meest recente artikel over gammastraling in voeding

tekengammaMost Spices are FILLED with Toxic By-Products of Radiation, Here’s the Symbol to Look For

 


 

English gamma

 

Product Information Sheet on Dried Marihuana

Lijst leveranciers goedgekeurd in Canada! waar geen monopoliepositie is, zoals hier in Nederland met Bedrocan. Ook Fagron heeft een monopoliepositie.

 

 

 

Één reactie op “Gammabestraling medicinale cannabis/Gamma irradiation medical cannabis

  1. Willem Houtman

    Ik kreeg het jaren lang voorgeschreven i.v.m. glaucoom, daar alle gebruikelijke medicatie niet verdragen werd… Maar de bijeffecten zijn heel storend en de geur en smaak zijn nogal synthetisch. Iedere keer als ik ooit niet door de apotheek verstrekte biologisch geteelde cannabis kon gebruiken, viel op dat alle storende bijverschijnselen, zoals brandend aanvoelende longen, een brandende maag en spijsverteringstoornissen geheel verdwenen. In mijn beleving is er iets heel erg mis met dit Bedrocan-product. De medische Marihuana wordt vanaf juli 2017 overigens niet meer vergoed omdat nu ineens opnieuw wordt gesteld door Verzekeraars en Overheid, dat de medische werking niet wetenschappelijk bewezen zou zijn, net als in 2009. Er is geen alternatief voor mij, omdat de kosten voor de noodzakelijke dosis voor mij niet op te brengen zijn… dus men laat mij gewoon blind worden bij verplichte verzekering. Dus als men ophoudt dit medicijn te vergiftigen door bestraling, is dat mosterd na de maaltijd. Ik moest maar zoeken naar een andere oplossing met mijn oogarts, aldus Zilveren Kruis, terwijl alles al geprobeerd is: alle soorten en groepen oogdruppels voor Glaucoom-patiënten en diverse laserbehandelingen die tot een aanzienlijke achteruitgang van het gezichtsvermogen hebben geleid, zonder de hoge oogdruk op termijn te hebben verlaagd. De enige optie is een operatie, waarbij, net als met laseren, de ogen ‘lek’ worden gemaakt om de oogdruk te verlagen, in dit geval met een buisje, hetgeen gelet op de resultaten met het laseren, zal leiden tot een ongedefinieerd troebel gezichtsveld… Ik begin er niet aan, want dan ben ik meteen zo goed als blind! Maar het idee dat ik die ontwrichtende bijverschijnselen kwijtraak t.g.v. de bestraling is een prettig vooruitzicht. Dat de overheid mij blind laat worden bij deze buitensporige verzekeringspremie vind ik misdadig en onverteerbaar… en het opzettelijk vernielen van het medicijn door bestraling, alvorens het aan te bieden al evenzeer. Men doet blijkbaar alleen nog maar aan Fake-wetenschap… M.a.w.: het Ministerie van Volksgezondheid onder de Bilderberg-juf Edith Schippers blijkt mijns inziens een onverantwoordelijke frauduleuze organisatie. Immers: Ik blijk niet verzekerd als het erop aan komt, tegen een premie van circa 180 Euro’s per maand, terwijl ik verder vrijwel nooit ergens een beroep op doe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>