Enquete gebruik medicinale cannabis. Doet u mee?

Admin   januari 29, 2015   8 reacties

Binnenkort plaatsen wij online een enquete over het gebruik van medicinale cannabis. Deze is anoniem,  Wij willen graag een overzicht krijgen van de ervaringen met het gebruiik van medicinale cannabis. De resultaten van deze enquete wordt ook op onze website gepubliceerd.  Wij hopen dan ook dat u deze enquete massaal in gaat vullen en delen, zodat eea geinventariseerd kan worden en onze wensen kenbaar gemaakt kunnen worden aan belanghebbende instanties.

Enkele voorbeelden

Hoe bent u in aanraking gekomen met medicinale cannabis, heb je eerst alle reguliere medicatie moeten uitproberen en was deze niet effectief genoeg of had deze te veel bijwerkingen?

Hoe lang gebruikt u al medicinale cannabis en is dit in overleg met uw arts? 

Bent u tevreden met de huidige informatie over medicinale cannabis door de overheid, wordt bv door hun aangegeven welk soortje je het beste kunt gebruiken voor welke aandoening en welke terpenen aanwezig zijn in de soortjes?

Vind jij de 5 soortjes van Bedrocan voldoende keuze als patiënt of  heb je de voorkeur voor coffeeshopwiet of biologisch gekweekte buitenwiet of binnenwiet?

Waarvoor gebruikt u medicinale cannabis?

Hoe gebruikt u het dmv verdampen (verdamper), eten (edibles als koekjes), drinken (thee), druppelen (cannabistinctuur of cannabisolie), roken (joint of splif) , raw (juicing)? 

Wat prefereert u als toedieningsvorm? 

Vergoeding medicinale cannabis door zorgverzekeraars of gemeente?

Waar haal jij je medicinale cannabis vandaan, is deze voorzien van volledig etiket?

Heb jij nog punten die we mee moeten nemen in de enquete, laat het ons weten!

In 2013 is het laatste grote onderzoek gedaan, lees hier.

Er werd vanuit gegaan dat men kennelijk tevreden is als patiënt, ook dat patiënten niet meer info willen betreffende een soortje, zoals de terpenen! Ook is de vergoeding niet meegenomen in het onderzoek, dat stukje willen we ook meenemen.


 

 

 

8 reacties op “Enquete gebruik medicinale cannabis. Doet u mee?

 1. Cees Noordermeer

  Ik heb op mijn 25 steeds een ongeval gekregen, nu 61 jaar. Vanaf mijn ongeval tot december 2014 heb ik letterlijk lopen sterven van de pijn. Rolstoel afhankelijk kon bijna niks meer zelf, aankleden, wassen overal hulp bij nodig. Dagelijks Lyrica, morfinepleisters, Tramadol, Amitripteline verder in mijn lichaam implantatie van electrodes tegen de pijn. September 2014 wilde ik niet meer verder zo met dit leven, besloot er mee te gaan stoppen voor 2015 . December 2014 kreeg ik een telefoontje van een onbekende, hij bood me een middel aan gratis en voor niks aan, natuurlijk ging er een gesprek aan vooraf of ik pijn had enz enz. Ik nam zijn aanbod aan op voorwaarde dat ik wekelijks hem op de hoogte hielt van mijn bevindingen. Op een geheime plek afgesproken flesje stroop mee en ik weg. Ik mocht maar 1 druppel en relax blijven niet bang worden ga lekker muziek luisteren. Ik dacht nog straks is het wietrotsooi, hub druppel erin zitten muziek aan klaar. Er gebeurde niks ongeveer 2 uur lang ik had zoiets van helpt ook niks die druppel. Maar ineens voelde ik geen pijn meer, ik schrok twijfel wat is dit, Jezus de pijn is weg, maar toen ik op wilde staan van vreugde was ik ineens zo dronken als een kanarie, later bleek stoned. Die avond met dat drupje stroop is geweldig geweest, gelachen gehuild gezongen en vooral geen pijn. De dag erna heb ik al mijn medicijnen resuluut weggegooid en gestopt. Zwaar vanwege de heftige reactie op de medicijnen stop, zielsveel gelukkig met de stroop (wietolie) wat goed tegengas bood. Het verhaal gaat nog bizarder worden. Maar dat wil ik persoonlijk tegen regering vertellen, hoe durven met hun domme domme koppen cannabis te verbieden, miljoenen mensen kunnen geholpen worden door deze plant. Mijn leven is verwoest maar wietolie heeft me strijd baar gemaakt schande dat deze regering zoveel burgers laat lijden…

 2. paula langbein

  heb borstkanker zit nu aan de chemo zou ook die wiet olie willen proberen maar dan liever de capsules. krijg ik dan niet te veel in een keer naar binnen. doe graag mee aan de enquete.

 3. michele negele

  ik heb al 31 HIV en gebruik Bediol en af en toe Bedrocan, wat ik gelukkig wel vergoed krijg wegen mijn enorme lijst aan klachten en bijwerkingen. wel moet mijn internist ieder jaar opnieuw een machtiging aanvragen, hoewel ik alleen achteruit ga. ik ben ook bereid om mee te werken aan de enquete.

 4. Claudia van Kints

  Graag doen wij mee met de enquete, mijn dochter(18) heeft CVS, Scoliose, Discopathie, Raynaud, Lyme en Fibromyalgie klachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>