Dossier Gerard Meijer: Eindelijk erkenning huisarts medicinale cannabis voor ADHD/PDD-NOS

Admin   augustus 16, 2016   4 reacties

Aangenaam, ik ben Gerard, hier mijn verhaal:

Op 6 jarige leeftijd is er door het RIAG bij mij ADHD vastgesteld, en is de “behandeling” gestart, ik kreeg toen de eerste 3 maanden 3 maal daags 25 mg ritalin, na 3 maanden werd deze dosering opgeschroefd naar 2 X 40 1X25 mg tegen de tijd dat ik 8 was zat ik op 2×60 1×40 .(en savonds 40 mg melatonine om te helpen met slapen en de nacht doorslapen)


Qua school heb ik in die periode ook veel verandering gehad, van een reguliere basis school groep 3 of 4 naar een “speciale school met kleinere klassen” en met leeskrachten die verstand zouden hebben van moeilijk lerende kinderen en ook kinderen met een geestelijke/verstandelijke beperking. afijn in groep 6/7 ja 2 klassen tegelijk in 1 leerjaar oftewel 6 van groep 6 en 9 van groep 7 in 1 klas en een leraar die mij rustig een hele dag op de gang zette omdat ik niet stil kon zitten op een stoel, en die na/tijdens een berisping van de directeur aan mijn ouders vertelde dat ik wel eens een goed pak rammel moest krijgen om stil te leren zitten op een stoel,
voor mijn ouders knapte er toen iets, ik mocht van de gemeente niet thuis geschoold worden, en op school zat ik hele dagen op de gang omdat ik niet stil kon zitten(en leerde dus niks), kreeg toen als vrij zware medicatie enz, ben toen van school veranderd en alsmede naar een andere psychiater gegaan in het rmpi waar de school onderdeel van was, ik kwam toen in klassen terecht met 11 of 12 andere, we hadden allemaal 1 ding gelijk we zaten daar niet voor onze zweet voeten, de 1 was een klassieke autist de andere een asperger, weer een volgende ocd, pdd-nos, angst syndromen, enzovoort er zaten daar ook kinderen die met justitie in aanraking waren gekomen of die op een gesloten/halfgesloten/open afdeling zaten, stond iedere week wel een ambulance voor de deur omdat er bijvoorbeeld een glas water naar iemand inde iso was gebracht, (gesloten afdeling buiten de school om maar goed stond wel met grote regelmaat)

adhdgerard
Maar goed terug naar mij, ik ben die periode van het 1e middeltje naar het andere gegooid, ook zijn er een aantal labeltjes geplakt, naast adhd kwam er pdd-nos, dislexie en lichte mate/vorm van discalculy het les programma werd daarop aangepast en mijn cijfers verbeterde, maar begon ik wel drukker en ongeconcentreerder te worden in de klas, dat werd door de school en psychiater af geweten aan het mogelijk niet goed meer reageren op de ritalin, en ze wouden dan een periode andere middelen gaan proberen om te kijken wat het beste bij mij werkte, ( en waar hun achteraf gezien dus vanuit de pharma extra betaald kregen als ze dat meer voorschreven) een aantal van deze middelen werd echter niet vanuit de isa verzekering vergoed, die hebben mijn ouders destijds dus zelf moeten betalen, om even een voorbeeld te geven 30 capsules concerta was 98 euro (daar slikte ik er 60 van inde maand) ze zijn toen begonnen met dipiperon voor 2 weken, werkte niet zoals “gewild”  en zijn toen overgegaan op concerta 45 mg 1 maal daags, werkte goed de eerste 3 maanden, kon me goed concentreren kon zonder problemen een toets maken van een nivo hoger,(groep 8) maar na een maand of 4 a 5 werd de dosering toch iets verhoogd omdat de concentratie en drukte weer terug begon te komen, naar 65 mg 1 maal daags idem > 85 mg 3 maanden, overdag was het goed maar s avonds begon ik toch wat drukker te worden en aggresiever, > 65 mg s ochtends 45 s middags/s avonds, om de rebounche op te vangen ( en ik had daar toch zo’n schijthekel aan een tablet in te moeten nemen als ik bijvoorbeeld met vriendjes aan het spelen was)
er kwam een nieuw middel vrij voor test groepen dus mijn psychiater wou dat wel gaan proberen omdat dit middel toch niet echt lekker stabiel bleek te zijn. en het nieuwe middel eigenlijk het oude was maar dan in een vernieuwde capsule die beter doserend af zou geven, toen begonnen met stratera 65 mg 1maal daags, dit middel was voor mij en mijn omgeving een ramp, 2e havo nog steeds op de zelfde school had toen 2 weken dat middel, en een onzettend vette loesje agenda, ik bedoel die teksten kom op.. maar die was er alleen int roze, so fucking wat,


Goed mensen die mij kennen weten dat ik lang haar dragend ben (nu even was pas me kop kaal geschoren om weer opnieuw vol/lang te laten groeien) , en was dat toen ook al.
Er kwam toen een nieuw meisje in de klas wat in 1 van de behandelgroepen geplaatst was als alternatief voor jeugd gevangenis, die zag die agenda en mijn lange haar en zodra de leraar de klas uit was zij ze tegen mij ah een roze agenda, en lang haar, kom laten we meteen maar een meisjes naam voor je uitzoeken, wat dacht je van….. of……. of nee laten we…….
op dat moment werd het bij mij letterlijk rood voor de ogen, heb haar bij haar riem en kraag beet gepakt boven me hoofd genomen en naar een bord geslingerd, ben vervolgens naar buiten gelopen via een bankje een hek op gesprongen door op een dak van een schuurtje door naar het dak van de school ( 5a6 meter hoog) en ben daar gaan zitten totdat uiteindelijk de directeur naar buiten kwam om mij tot een bedaren en naar beneden te praten, hij heeft er 3 uur gestaan, totdat de taxi waar ik altijd mee van school en naar huis ging er was, eng hij me ineens uit het zicht verloor omdat ik aan de andere kant dan hij stond naar beneden wist te klauteren en naar huis, ik ben toen geschorst, en mocht mits mijn behandeling werd aangepast weer terug komen, die nieuwe medicijnen moest ik direct weer mee stoppen, want zoals ik op die medicijnen was kende hun mij niet en de school kon de overmaatse uitwerking eigenlijk alleen maar op de medicijnen afschrijven, ben toen overgegaan op dex-amphetamine capsules 85mg 2 maal daags, van die tijd tot 18 heb ik dat geslikt in steeds mindere mate, de weekenden wou ik vanaf het begin af aan al niet, en sinds ik met mijn 16e begon met blowen en ik het verschil bemerkte wat ik had als ik een dag me medicatie niet nam en die dag s ochtends stiekem een blowtje rookte, voor mijn ouders die dat bemerkte was dat een soort van als hij die medicatie niet neemt is hij “normaler/levendiger” dan als hij ze wel neemt, maar hadden tegelijk wel het gevoel dat ik me rustiger gedroeg, zeg maar de rustigheid van de medicatie ( 130 mg dex-amphetamine 2maal daags) dan in hun ogen nuchter, opdat moment heb ik opgebiecht dat ik die weekenden blowde,


Wat voor me ouders in eerste instantie een no go was, volgens de psychiater ook echt niet mocht ook niet in combinatie met die medicatie, ik ging terug aan die medicatie die de psychiater me voorschreef maar nu constant, in de periode daarop heb ik mij nog 3 keer van het leven proberen te beroven polsen, 15 tabletten tegelijk. toen moest ik van me ouders van die spullen af omdat ik bleef zeggen als ik weer zo iets krijg, als ik me weer een kasplant voel probeer ik het weer, dus een periode van afkicken,
de destijds behandelend huisarts scholtes c.g.a.m hoorde van mijn verleden, en wiet gebruik destijds , en die zij is beter dan die andere spullen lekker zo doorgaan. maar ik kan het je niet voorschrijven.
Ik ben toen rustig aan gaan blowen en leerde gaande weg meer en meer
sinds toen zijn we nu 8-9 jaar verder, kweek nu 7 jaar ik maak ondertussen al 4 of 5 jaar mijn eigen tinctuur, ice hasj, aho, bho, en alles wat daarmee te maken is heb ik wel geprobeerd, maar ik liep er nog steeds mee dat ik geen officiële verklaring had, de destijds behandelend huisarts was al een tijdje met pensioen dus die kon nu ook geen stappen meer ondernemen om het alsnog officieel te laten worden, dus maar een afspraak gemaakt met me nieuwe huisarts. en het hem eens voor gelegd, in eerste instantie wou die er niks van weten.


Maar ik wou het er niet bij laten zitten, bij de Stichting PGMCG aangeklopt, waar ik geweldig werd geholpen door Marian en Serge, ze boden zelfs aan de huisarts te woord te staan om informatie te verstrekken en eventueel door te verwijzen naar een andere patiënt/arts, met die toezegging heb ik nog een afspraak gemaakt bij de huisarts, de huisarts nogmaals vertelt over mijn gebruik 3 maal daags 5 druppels tinctuur van een gebalanceerde soort thc:cbd 1:1 en s avonds een hoge thc om in slaap te komen en dat ik iemand kende van de stichting. die hem meer kon vertellen en eventueel met een andere arts in contact brengen die het ook voor schreef, dat wou die wel, en we spraken af, een week later nog een keer een afspraak te maken zodat hij zich wat kon verdiepen

tinctuur
De erop volgende week heeft hij contact gehad met Marian van Stichting PGMCG, Serge (secretaris) heeft de huisarts uiteindelijk weten te overtuigen, omdat zijn huisarts hem al medicinale cannabis voorschreef voor o.a. zijn ADHD, Serge heeft hem ook het nummer van zijn arts gegeven zodat hij contact kon opnemen met haar, uiteindelijk is de huisarts overtuigd  en kon Gerard het halen bij de apotheek.


En op de afspraak was het nog maar een kort gesprek en ging ik uiteindelijk weg met een recept voor medicinale cannabis,


De bediol word ik op zich wel rustig van voor een uurtje als ik het gerookt of verdampt heb, daarna begint me hoofd weer op gang te komen om weer op hol te slaan en moet ik toch weer een jointje draaien of een damp nemen, de tinctuur  die ik ervan heb gemaakt werkt ook niet effectief genoeg, daar heb ik toch andere soortjes voor nodig zoals de Blue Widow en Santa Shiva, biologisch gekweekt.


Of ik het vergoed krijg van mijn zorgverzekeraar weet ik inmiddels, nee dus!

 


met vriendelijke groet

Gerard Meijer

Meer over ADHD leest u hier

00

 

4 reacties op “Dossier Gerard Meijer: Eindelijk erkenning huisarts medicinale cannabis voor ADHD/PDD-NOS

 1. Paul

  Wauw Gerard.

  Ik ben zelf pas toen ik 27 was gediagnostiseerd met PDD-NOS, en ik herken mezelf in veel van je verhaal.

  Zoals jij volgehouden hebt met alle verschillende behandelingen en artsen is bewonderenswaardig, complimenten daarvoor! Het doet me pijn om te horen dat er andere mensen zijn die net als ik hebben gedacht aan het beëindigen van hun leven, door de gevolgen van onbegrip en onvrede. Gelukkig heb jij voor jezelf een situatie gevonden waarin je meer rust hebt!

  Jouw verhaal heeft mij geïnspireerd niet op te geven, en te informeren naar andere mogelijkheden voor behandeling.

  Heel veel sterkte, en met vriendelijke groet

  Paul

 2. Eelze-Harm de Vries

  Bij mij diagnose progressieve artrose en PTSS…wel cannabis flos op recept maar niet vergoed door Z&Z. Lichamelijke intolerantie tegen alle chemische medicijnen van Big-Farma. Nu ontheffing aangevraagd voor het kweken van 5 planten.

 3. Diana van den berg

  Wat een verhaal zeg.zo herkenbaar mijn zoon samuel nu inmiddels 26 heeft ook zoiets meegemaakt.hij blowt ook dit is het enige middel wat hem kalmeert.groetjes diana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>