Dinsdag 19 januari 2016 Thema-avond wietbeleid D66 te Tilburg

Admin   januari 17, 2016   Reageren uitgeschakeld

TILBURG – D66 Midden-Brabant organiseert op dinsdag 19 januari een thema-avond over het Nederlandse wietbeleid. In Boulevard Café aan de Noordstraat wordt het wietbeleid geanalyseerd en besproken met diverse deskundigen.

Is het roken van wiet ongezond? Hoe functioneert een coffeeshop? Wat is het beleid met betrekking tot het gebruik, het telen en het verkopen van wiet en is dit beleid nog wel houdbaar? Het zijn allemaal vragen die een antwoord gaan krijgen tijdens de eerste politieke bijeenkomst van D66 Midden-Brabant voor het jaar 2016. Een aantal experts, waaronder de eigenaar van een coffeeshop en een verslavingsdeskundige van Novadic-Kentron, zullen tijdens de avond een korte presentatie geven om vervolgens deel te nemen aan een paneldiscussie.Het debat over het wietbeleid is sinds kort weer opgelaaid nadat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een rapport publiceerde met de titel ‘Het failliet van het gedogen, op weg naar de cannabiswet.’ Daarin breekt de VNG een lans voor de regulering van wietteelt. De conclusies van het rapport worden ondersteund door een ruime meerderheid in de Tilburgse raad, maar kan geen vuist maken omdat het wietbeleid vanuit de landelijke politiek wordt bepaald.
De thema-avond heeft een vrije inloop en het is toegestaan om gedurende de avond vragen te stellen aan de panelleden. De avond begint om 20:00 uur bij Boulevard Café aan de Noordstraat nummer 51 in Tilburg.

lhbbb
Stichting PGMCG hoopt aanwezig te zijn bij dit debat om het commentaar over het VNG rapport te bespreken.
De VNG heeft duidelijk niet met patiënten gesproken, om de patiëntenbelangen ook te behartigen. Er zijn namelijk ook patiënten die zelf willen kweken voor medicinaal gebruik om hun kwaliteit van leven te verbeteren (sommige hebben ook meer als 5 planten nodig).  Wij zouden het als stichting zeer waarderen, indien vanuit de gemeente ook regelingen getroffen kunnen worden betreffende vergunningen met medicinale thuis teelt.

T66: De wonderlijke wereld van het wietbeleid

Vrijheid1Is het roken van wiet ongezond? Hoe functioneert een coffeeshop? Wat is het beleid met betrekking tot het gebruik, het telen en het verkopen van wiet en is dit beleid nog wel houdbaar? Deze vragen en vele meer krijgen een antwoord tijdens de komende politieke bijeenkomst van D66 Midden-Brabant.

Op dinsdag 19 januari organiseert D66 Midden-Brabant een themavond (T66) over het Nederlandse wietbeleid. Een aantal experts, waaronder de eigenaar van een coffeeshop en een verslavingsdeskundige van Novadic-Kentron, zal tijdens deze avond een korte presentatie geven om vervolgens deel te nemen aan een paneldiscussie.

Het zal een interessante en leerzame avond worden over een meer dan actueel onderwerp. 30 november 2015 publiceerde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een rapport met als titel: “Het failliet van het gedogen, op weg naar de cannabiswet”. Bovendien zijn er in de provincie Noord-Brabant, zowel op provinciaal als op gemeentelijk niveau, vanuit de politiek diverse oproepen gedaan om de wietteelt te reguleren. Een mooi moment dus om uw mening en de mening van experts over dit onderwerp te laten horen!

De thema-avond begint om 20.00 uur en vindt plaats bij Boulevard café, Noordstraat 51, Tilburg.

De koffie en thee staan klaar! Bron

T66__De_wonderlijke_wereld_van_het_wietbeleid