Dierenverhalen: Is cannabis giftig voor huisdieren?

Admin   september 3, 2015   2 reacties

Vraag: Is cannabis giftig voor huisdieren?

Antwoord: Ja en nee.

 

Cannabis kan legaal gebruikt worden voor recreatief en medicinaal gebruik door volwassenen in de staat Washington, maar dat betekent niet dat je jouw stash met je gezelschapsdieren moet gaan delen.

Wiet kan giftig zijn voor huisdieren, als een dier te veel opneemt van de plant ook rauw, in eetwaren zoals koekjes of brownies en het inademen van te veel rook. Dieren metaboliseren marihuana anders dan mensen. Symptomen van marihuana vergiftiging bij huisdieren zijn onder andere lusteloosheid, verlies van motorische coördinatie en evenwicht, braken, hypothermie, kwijlen, en in ernstige gevallen, toevallen, coma en zelfs de dood.

En een herinnering, chocolade kan giftig zijn voor dieren, vooral honden, waardoor cannabis brownies nog gevaarlijker zijn, als ze genuttigd wordt door uw viervoeter.

Als uw huisdier signalen geeft van cannabis vergiftiging, ga dan direct met het dier naar een dierenarts voor een onmiddelijke behandeling. Wees hier eerlijk over tegen de dierenarts, over wat u denkt dat de oorzaak kan zijn, zodat het uw dierenarts snel zal helpen bij de diagnose en behandeling van uw gezelschapsdier.

Zoals veel mensen marihuana gebruiken om hun chronische pijn onder controle te hebben, bijwerkingen van kankerbehandelingen te verlichten en behandeling van een verscheidenheid van aandoeningen, waaronder aanvallen, geven sommige dierenartsen en dierenliefhebbers juist cannabis aan hun huisdieren om dezelfde redenen.

Hondensnoepjes die hennep bevatten (die lagere niveaus van THC bevat, het component in wiet dat men het “high” gevoel geeft), alsmede hennepolie en producten die cannabidiol (CBD) bevatten, een component van de hennep en cannabis plant, wordt steeds meer gebruikt door een aantal dierenspeciaalzaken.

Veel eigenaren van gezelschapsdieren geloven sterk in de therapeutische en genezende krachten van cannabis voor dieren en het internet staat vol met verhalen van mensen die de plant hebben toegediend aan hun huisdieren met positieve effecten.

Dierenartsen is het wettelijk niet toegestaan om cannabis voor te schrijven, maar sommige, vooral holistische veterinaire praktijken, zullen het gebruik ervan bespreken met hun cliënten en aanbevelen , onder bepaalde voorwaarden. De American Veterinary Medical Association heeft het gebruik van een marihuana behandeling voor huisdieren niet goedgekeurd, maar heeft verscheidene artikelen over de mogelijke voordelen van het gebruik ervan gepubliceerd.

De meeste dierenartsen zijn het erover eens dat er veel meer discussie nodig is en onderzoeken nodig zijn om de echte voordelen van marihuana, op een veilige en gepaste manier qua dosering en protocollen voor de behandeling van dieren te bepalen.

Bron


 

Nog een artikel over Wiet voor dieren

 

2 reacties op “Dierenverhalen: Is cannabis giftig voor huisdieren?

  1. dirk

    Voorzover ik weet mogen dierenartsen in Nederland het gewoon voorschrijven én verstrekken aan dieren.

  2. Admin Auteur bericht

    Dat klopt Dirk, echter dit artikel gaat over de USA en hoe daar de status is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>