Zwartboek: Patiënte Diana wietolie en wietthee bij Astma, COPD, LCH, fibromyalgie, artrose en glaucoom

Admin   november 5, 2017   Reageren uitgeschakeld
00Op internet las ik dat u op zoek was naar patiënten die zelf cannabis gebruiken en kweken. Ik ben zo’n persoon dus ik wil heel graag een verklaring afleggen om zo mijn steentje te kunnen bijdragen. Ik heb er geen probleem mee dat mijn verhaal op de website komt te staan, ben heel open over mijn wiet gebruik, eigenlijk weet iedereen het, bekenden, familie maar ook dokters waar ik mee te maken krijg vertel ik het. Dus ik heb daarin geen geheimen. Ik wil niks liever dan dat ik legaal mijn wiet mag kweken voor eigen gebruik, dus als ik nog meer kan doen dan mijn verhaal vertellen dan doe ik dat graag.

Mijn naam is Diana, ben een vrouw en mijn leeftijd is 45 jaar.
Als eerste wil ik zeggen dat ik een brief van mijn longarts heb met de vraag aan mijn zorgverzekeraar (CZ) om voor mij de medische cannabis te vergoeden en dat hij daar achter staat. Maar de CZ heeft deze aanvraag van mijn longarts afgewezen.
 glaucoom

Mijn ziektes waarvoor ik cannabis gebruik zijn: Astma, COPD, LCH (zeldzame ziekte), fibromyalgie, artrose en Glaucoom.

 

Ik gebruik de cannabis voor mijn slaapprobleem (fibromyalgie) die ik al heel mijn leven heb, slaappillen zijn gevaarlijk voor mensen met longklachten maar ik heb slaappillen wel geprobeerd maar van de 11 merken die ik heb geprobeerd werkte er 10 helemaal niet en van 1 werd ik wakker met zware katergevoel, duf, niet wakker, koppijn etc. dus hele dag niks waard en gevaarlijk in mijn ogen om zo bv de weg op te gaan. Mijn slaapprobleem is heel groot als ik niks gebruik slaap ik hooguit 2 uur per nacht.
Ook heb ik door de Langerhanscel histiocytose (LCH), de artrose en de fibromyalgie veel pijn en ben ik vaak verkrampt en ben ik stijf, overdag maar ook vaak ‘s nachts. Ook hierbij werkt de cannabis vooral tegen de verkrampingen en stijfheid.
Door de fibromyalgie ben ik ook vaak misselijk (bijna dagelijks) daarbij helpt de cannabis ook. Nog een symptoom van de fibromyalgie is rusteloze benen en ook dat probleem verdwijnt helemaal als ik cannabis gebruik.
Tevens had ik ook glaucoom (verhoogde oogboldruk) daar gebruikte ik oogdruppels voor en zou die de rest van mijn leven moeten blijven gebruiken maar ook dat is weg door de cannabis, heb nu blijkbaar geen glaucoom meer en hoef dus ook niet meer te druppelen.

Door de Cannabis kan ik gewoon 8 uur per nacht slapen en heb dus sowieso veel minder klachten dan als je niet slaapt en voel ik me veel beter, meer energie en ik kan daardoor meer.


 

Ook geven LCH, artrose en fibromyalgie vaak ontstekingen en die worden ook minder door de cannabis.
copdd
Voor mijn longen is het beter omdat ik beter slaap, dus uitgeruster ben en dus overdag meer energie heb, ook is dan de pijn in mijn longen een stuk minder.
Door al mijn ziektes heb ik veel klachten die duidelijk verminderen door mijn gebruik van cannabis. Pijn word minder, minder stijf en verkrampt, minder misselijk, slaap heel goed en daardoor voel ik me dan ook de rest van de dag veel beter. Dit kan geen medicijn voor elkaar krijgen.

Medicijnengebruik:
- pijnstillers: panadol artrose 1000 mg 4x per dag, diclofenac 3x per dag 75 mg, maagpillen omeprazol 40 mg (dit moet je gebruiken omdat je pijnstillers neemt) en slaappillen.
Nu ik cannabis gebruik, gebruik ik alleen nog maar af en toe een panadol of diclofenac 25 mg en geen maagpillen meer, ook geen slaappillen. En natuurlijk ook de druppels voor glaucoom gebruik ik niet meer.

De officiële apothekers cannabis gebruik ik niet, omdat ik dat niet kan betalen, want dat zou 50,- euro per week kosten.
wietthee

Iedere dag zet ik 1 bakje wietthee en ik heb THC-olie, die gebruik ik 4 druppels voor het slapen gaan. Die THC-olie maak ik zelf van mijn eigen wiet.

Deze kweek ik zelf in mijn tuin in de zomer, maar van te voren weet je niet wat mannetjes worden en of de oogst wel lukt, dus dan is 5 plantjes echt te weinig om voor een heel jaar wiet in huis te hebben (een deel gaat vaak ook rotten door het vocht in de laatste weken), vooral omdat ik het niet in de volle grond kan zetten maar dat ik het in potten doe, blijven ze klein en dus minder oogst en is dus echt te weinig voor een heel jaar.

Tot nu nog heb ik geen problemen gehad met de politie, maar ben er wel bang voor want 1 buurvrouw (van 2 deuren verder) heeft er last van en wil het volgende keer bij de politie gaan aangeven (ze heeft hooikoorts maar achter haar tuin is een groot grasveld dus ik denk dat ze daar last van heeft) Verder heeft niemand in de straat er problemen mee. Ik zet echt maar 5 planten want meer durf ik niet.
Vind het prettig om mijn eigen wiet te kweken, omdat ik precies weet wat er mee gebeurd is. Ik gebruik alleen water en zon om ze te laten groeien dus verder geen rotzooi en dat vind ik een fijn idee, Ik vind het raar dat ik daar niet eens zelf over mag beslissen, terwijl reguliere medicatie vaak veel slechter en schadelijker zijn voor je gezondheid en vaak ook met bijwerkingen. Daar is mijn longarts het ook mee eens.

Met vriendelijke groet, Diana
koud