Demonstranten in Parijs vragen om nieuwe wetten omtrent Cannabis

Admin   mei 11, 2015   Geen reacties

In sport T-shirts en petjes bedrukt met marihuana bladeren en met een joint aan hun lippen, hebben afgelopen zaterdag honderden mensen gedemonstreerd in Parijs, als onderdeel van een wereld mars, die pleiten voor de legalisering van cannabis.

Een drukte van demonstranten, velen gekleed in Jamaicaanse kleuren, banen hun weg door de straten van de Franse hoofdstad van de Place de la République tot de Bastille, ze pleiten voor de legalisering van recreatief gebruik van Cannabis.

“Wat willen we? Legalisatie,” scandeerden de menigte, gehuld in wolken van hasj-rook en verzamelden zich achter een spandoek met de tekst “Een ander drugsbeleid is mogelijk ” en plakkaten die roepen  “Ganja voor iedereen”.

Sommigen, zoals 16-jarige Julien, kwamen, omdat ze wilden “roken in vrede”.

“Legalisatie zou minder handel, betere producten en misschien minder criminaliteit betekenen,” legde hij uit tussen de trekjes van zijn joint.

Maar voor anderenwas de Global Marijuana March het pleiten voor een beter leven voor de terminaal zieken.

Beatrice, 52, heeft aids en een aandoening van het zenuwstelsel dat haar al 20 jaar aan een rolstoel gekluisterd heeft. “Maar sinds ik begon met het roken van marihuana, voel ik met beter,” zei ze. “Ik ben weer gaan lopen, het helpt me met mijn therapie en het helpt me om te eten.”

Reeds 15 jaar gebruikt  ze  tussen 0,8 en één gram cannabis per dag en aangemoedigd door haar arts, kweekt ze nu in haar tuin. “Ik probeer discreet te zijn,” zei ze.

“Het is bewezen dat de consumptie verminderd, geweld verminderd, als het wordt gelegaliseerd,” zei ze, eraan toevoegend dat duizenden banen zouden worden gecreeerd als de “onderdrukkende” wetgeving betreffende cannabis werd veranderd.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>