De misvattingen over medicinale cannabis/The Misconceptions of Medical Marijuana

Admin   oktober 3, 2015   Geen reacties

Normalisering van cannabis begint bij goede informatie en educatie


teaCannabis is al een hele tijd een geneesmiddel en zorgt voor een gevoel van grote euforie bij orale inname of als het wordt gerookt of verdampt.

Er zijn velen die geloven dat het gebruik van deze drug, vele medicinale doeleinden heeft en mensen helpt met bepaalde ziekten en gezondheidsproblemen binnen de medische sector.
Er is veel onderzoek gedaan om de geneeskrachtige voordelen van het gebruik van cannabis te helpen begrijpen en hoe het kan helpen bij de behandeling van degenen die de drug  gebruiken. Volgens Linda Searing, een vooraanstaand onderzoeker van medicinale cannabis, ” Mensen met Multiple Sclerose (MS) wenden zich soms tot wiet voor verlichting van de pijn, spasticiteit, slapeloosheid, blaasproblemen, tremoren en emotionele nood, die de ziekte kan vergezellen ”
 
 
In het drugsbeleid van het Huis van Afgevaardigden kwam in een subcommissie naar voren dat, ” Tieners marijuana gebruiken voor de behandeling van psychiatrische aandoeningen zoals ADD (Attention Deficit Disorder)”. (House of Representatives, Subcommittee on Criminal Justice, Drug Policy and Human Resources, Committee on Government Reform 3)..
  
Het verslag van Institute of Medicine s 1999 over de status van medische cannabis,

” De verzamelde gegevens wijzen op een potentiële therapeutische waarde van cannabinoïden, bijzonder voor symptomen zoals pijn, controle over misselijkheid / braken en de opwekking van de eetlust.”

Het verschil tussen het gebruik van cannabis als een drug (roesmiddel) en het gebruik van cannabis als medicijn, zijn behoorlijk groot.

In veel gevallen kan cannabis (indien niet correct geteeld)  leiden tot ernstige bijwerkingen, in tegendeel tot het gebruik van goed gereguleerde en gekweekte cannabis. Zoals gerapporteerd door een subcommissie in het Huis van Afgevaardigden tijdens een hoorzitting over het drugsbeleid, ” Cannabis zelf is niet slechts een enkele drug, het bestaat uit droge bladeren en toppen van de hennep plant, de cannabis sativa en bevat meer dan 400 chemicaliën. Delta-9-Tethrydrocannabinal (THC) is het belangrijkste ingrediënt dat een bedwelmend effect of een high veroorzaakt. (House of Representatives, Subcommittee on Criminal Justice, Drug Policy and Human Resources, Committee on Government Reform 13). De productie van medicinale cannabis wordt nu geobserveerd in verschillende staten, er wordt nu op een veel veiligere manier cannabis gekweekt om te gebruiken.

 

Het lijkt erop dat het gebruik van cannabis op vele manieren is uitgebuit door de jaren heen door middel van een groot deel van misverstanden en misvattingen.

Echter het gebruik van medicinale wiet, is verschoven van een schedule1 geneesmiddel naar een schedule 2 geneesmiddel, en dat kan een einde maken aan het feit dat wiet wordt gezien als een illegaal verdovend middel en meer als een heilzaam geneesmiddel, dat gebruikt wordt door degenen met zijn grote behoefte aan medisch verantwoorde cannabis met bewezen profijt van bepaalde kwalen en gezondheidsproblemen, waar veel mensen mee worden geconfronteerd.
IMG_1965

Bron (english)
Ook hier in Nederland zou Wet Camulet toegepast moeten worden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>