De gecompliceerde situatie mbt het verstrekken van medicinale cannabis/vergoeding – bijeenkomst pgmcg maandag 26 januari

Admin   januari 23, 2015   Geen reacties

Zoals bij iedereen bekend is het niet zo eenvoudig om medicinale cannabis op recept te krijgen. Ten eerste moet je alle reguliere medicijnen geprobeerd hebben, om er uberhaupt voor in aanmerking te komen. Ten tweede het meerendeel van de artsen weigert zelfs om medicinale cannabis voor te schrijven.

Als je het voorgeschreven krijgt, heb je een machtiging nodig van een specialist (Een recept van de huisarts is niet voldoende) zoals oncoloog, neuroloog, of pjinspecialist. Deze gaat naar je ziektenkostenverzekering voor vergoeding van het recept en dan nog kan de verzekeraar het weigeren te vergoeden.. Waarom weigeren de meeste ziektekostenverzekeraars?

Het is geen geregistreerd geneesmiddel in het GVS en dit zal ook nooit gaan gebeuren, omdat er te veel stoffen in de cannabisplant zitten die nog niet bekend zijn of de werking ervan niet. Er zijn inmiddels genoeg wetenschappelijke bewijzen dat cannabis wel medicinaal werkt! Ook de aandoeningen die niet vermeld zijn door het BMC komen niet in aanmerking voor vergoeding!

 

Maandag 26 januari om 14.00 uur komt het bestuur van de PGMC bijeen bij het Cannabis College aan de Oudezijds Achterburgwal 124 in Amsterdam. Wij zijn op zoek naar onder andere een toxicoloog/laborant die mee zou willen denken, voor het opzetten van een gereguleerde testlabaratorium. Tevens zoeken wij op zoek naar medicinale cannabisgebruikers en supporters,  die zich op vrijwillige basis zouden willen inzetten voor de stichting. Herken je je in bovenstaand verhaal, schuif dan aan bij de vergadering op maandag 26 januari a.s.. Je bent van harte welkom!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>