Cursus voor verkopers in coffeeshop (zeelandnet) (omroepbrabant)

Admin   januari 23, 2015   Geen reacties

GOES – Bij coffeeshop High Life in Goes wordt vandaag de eerste training Vakbekwaamheid Cannabis Verkoper gegeven. Tien medewerkers van de coffeeshop hopen aan het einde van de dag een certificaat te krijgen. Op deze manier willen coffeeshops professioneler werken.

Steeds meer kennis nodig
Het initiatief komt van de Stichting Vakbekwaamheid Cannabis Keten (SVCK) en consumenten adviesraad WeSmoke. SVCK is ontstaan om de vakbekwaamheid binnen de cannabisketen te vergroten. Klanten en de omgeving van een coffeeshop vragen steeds meer kennis van zaken van medewerkers van coffeeshops. De training is speciaal ontwikkeld voor het coffeeshoppersoneel.

Omgang met agressie

De training bestaat uit meerdere programma’s. De gemeente en de politie verzorgen het onderdeel lokaal beleid en handhaving. Consumenten adviesraad Wesmoke en Wernard Bruining gaan in op cannabis, consumenten en verkoopethiek. Hulporganisatie Indigo zal inzicht geven in verslaving en gezondheid. Trainingspecialisten en acteurs behandelen de omgang met documentcontrole, overlast en agressie.

De dag wordt afgesloten met een schriftelijk examen door de examencommissie van SVCK.

Bron

Stichting uit Breda leidt cannabisverkopers op

BREDA – De Bredase Stichting Vakbekwaamheid Cannabis Keten (SVCK) heeft dinsdag haar eerste tien coffeeshopmedewerkers opgeleid. Zij deed dit samen met consumentenorganisatie We Smoke bij coffeeshop High Life in Goes.

De medewerkers werden in twee dagdelen bijgespijkerd met de bedoeling hun vakkennis te vergroten. Personeel van de gemeente en de politie praatten de cursisten bij over lokaal beleid en handhaving.

Adviesraad We Smoke en wietdeskundige Wernard Bruining gingen in op cannabis, consumenten en verkoopethiek. Ook verslaving en gezondheid kwamen aan de orde.

Overlast en agressie
En er kwamen trainingsexperts en acteurs aan te pas om te oefenen op ‘hoe om te gaan met overlast en agressie’ en documentcontrole. De dag werd besloten met een schriftelijk examen.

De opleiding in Goes was een pilot. De SVCK hoopt meer cursussen te geven en wil op die manier zorgen voor de verdere professionalisering en regulering van coffeeshops.

Bron

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>