Circulaire: “Krom is, recht wat gebogen is” Het Cannabisbeleid in Nederland, door Cas de Bruijn

Admin   september 28, 2015   1 reactie

CIRCULAIRE

 “Krom is, recht wat gebogen is .”

 Lectori Salutem ,

In deze circulaire bevindt zich onderstaand o.a. het grote James Burton interview deel III, tevens een foto van de surveillance heli en aankondiging James Burton  als spreker bij het Platform Cannabisondernemingen Nederland ( PCN ) op 23 sept jl.

 

Voormalig oprichter van SIMM en eerste legale staatskweker die door falend beleid van BMC ( bureau medicinale cannabis) hun Wurgcontracten en uiteindelijk een ongelijke rechtszaak, bankroet is geraakt door de Nederlandse staat .

Nog steeds ervaart James Burton de intimidatie van de staat die een particulier bedrijf inschakelde om hem te observeren. Geblindeerde zwarte Mercedes voor zijn huis in afgelegen dorp  ,..frequente helikopter surveillance ,..afluisteren van zijn telefoon hebben zo’n effect gehad, dat hij zelfs de gedoogde 5 planten niet durft te kweken in zijn tuin.

Diezelfde Nederlandse staat levert nu al jaren via Ministerie van Justitie een klimaat waarin criminele kwekers, met zwaar verontreinigende cannabis de coffeeshops bevoorraden. Kleine kwekers raken huis en haar kwijt bij overtreding dus met de schaalvergroting van de ondergrondse kweek van het groene goud worden kapitalen verdient.

Ministers als Opstelten , zijn voorgangers en opvolger ,..creëren en houden met hun kortzichtige en gebrek aan visie , het criminele circuit in stand en zetten grof geschut in bij overtreding tegen recreatieve gebruikers en patiënten die zelf hun medicijn kweken. Huis kwijt , torenhoge geldboetes en een criminele veroordeling is het gebruikelijke recept van onze volksvertegenwoordigers, de staat, de wetgevers en uitvoerende organen.

Ook ministers van volksgezondheid zijn na Els Borst schijnbaar weer stuurloos inzake beleid en medicinale cannabis .

Nergens wordt er melding gemaakt  dat het ministerie van justitie op deze wijze de jeugd , gebruikers . recreatief en medicinaal bewust laat blootstaan aan de gevaren van de zwaar verontreinigende cannabis die via de coffeeshop verkocht worden.Herhaaldelijk heeft onderzoek van o.a. soft secrets aangetoond dat van de verkochte cannabis in de coffeeshops  zo’n  60-70 % zwaar verontreinigd is met residu voedingssupplementen tot schimmelwerende middelen aan toe.

Laten we het ministerie van economische zaken niet vergeten.

Coffeeshops leveren nu zo’n 400 miljoen per jaar op. Maar berekeningen die gemaakt zijn wat de winst/ inkomsten voor de staat zou zijn als er door de overheden zelf zou worden gekweekt komen uit op zo’n 4 miljard euro .

Als er dan ook eens wordt gekeken naar de enorme potentie en de voordelen van deze plant bij industriële toepassingen .- kleding – voedsel – en nog 30000 toepassingen

Dan zou daar tezamen met de werkgelegenheid nog een paar miljard bij kunnen komen .

 james

Wordt dus tijd dat de journalistiek de verantwoordelijke ministeries de juiste vragen gaat stellen.

Hun signalerende, informerende en motiverende taak uitoefent.

Teveel laten journalisten hun oren hangen naar de gevestigde orden, redacties-belangen-politici – farmaceutische lobbyisten – die zich geen stelling inzake de plant kunnen of durfen te permitteren. En als dat wel gebeurd dan meestal  op basis van hun eigen onvermogens en vooroordelen meestal  door louter gebrek aan informatie, inzicht en visie .

Nederland loopt ver achter bij de ontwikkelingen en beleid op gebied van cannabis .

Wetgeving – medicinaal  -> commercieel en pilot projecten voor industriële doeleinden.

Op dit moment worden er goede resultaten bereikt met bv cbd olie .. Initiatieven vanuit de pioniers en patiënten zelf die al jaren in de steek worden gelaten door Het BMC / Ministerie van Volksgezondheid. Binnen de opium wet, door laag THC gehalte, zonder problemen te produceren.

Navraag bij BMC leerde dat er nog geen projecten lopen die op korte termijn diezelfde CBD-olie via apotheken kunnen leveren. (Alleen via recept magistrale bereiding, die alleen door apotheek Transvaal in Den Haag wordt geproduceerd van het soortje Bedrolite van Bedrocan.)

Inmiddels zijn er vijf soorten medicinale cannabis beschikbaar via BMC – apotheek, te weinig keuze voor patiënten, verkeerde variëteiten en verkeerde bewerking, hoge prijs per gram. De wijze van inname, roken, thee of vaporisator is verre van een schoon te noemen en levert schade aan gezondheid.

Mogelijkheden om het natuurlijke medicijn op andere wijze toe te dienen, als olie, spray , druppels onder de tong, inhaler zijn gezonder en werken beter. Maar worden niet onderzocht en geboden.

Kortom, wordt tijd dat het gaat veranderen in Nederland voor de grote groep medicinale en recreatieve gebruikers.

Dat er consensus komt tussen de ministeries dat er veel gemiste kansen liggen, van pilot projecten van 16 gemeenten die willen gaan kweken, tot de industriële mogelijkheden, inkomsten bij legalisering, werkgelegenheid, gezondheidsvoordelen en besparingen op het opsporingsapparaat.

In de rechtsgang loopt op dit moment het beroep van Doede de Jong ..uitspraak in oktober 2015. Zeker in het licht van deze circulaire het volgen waard. De zoveelste pionier, principiële kweker die zijn hele hebben en houden dreigt kwijt te raken door het falende cannabis beleid van Nederland .

 – Verkeerde aanpak BMC inzake levering medicinale cannabis .

- Zwaar verontreinigende cannabis via coffeeshops.

- Gekweekt door grootschalige kwekers die door hun opzet, geheimhouding en grote         bedragen veel lijken op criminele organisaties.

- Mislopen opbrengsten , winst , belasting ,werkgelegenheid .

- De gigantische kosten voor opsporing en vervolgingsapparaat justitie – overheid.

- Ministeries zijn slap, laf en hierin veelal de marionetten van de  lobbyisten van de   farmaceutische industrie .

- Politieke partijen, houden discussies vanwege het imago van cannabis slechts in achterkamertjes en weigeren met visie en beleid voorop te lopen.

- Wetgevers verschuilen zich achter zweem van tolerantie en internationale regelgeving die een en ander zou beletten.

- Volksgezondheid laat hierdoor zijn jeugd vergiftigen ,laat patiënten en stichtingen  zelf hun cannabis olie stoken ,werken remmend op de mogelijkheden onderzoek en voortgang van cannabis als medicijn.

- Economische zaken – op grote schaal wordt stroom afgetapt.

- Justitie, steunt de criminele kweek organisaties en geeft deze bestaansrecht door verkeerd en achterhaald  niet te hanteren achterdeur beleid .

Criminaliseert patiënten en recreatieve gebruikers erboven op, brengt patiënten en gebruikers die zelf voor eigen gebruik zijn gaan kweken aan de bedelstaf, en zet mensen hun huis uit bij paar plantjes.

Verder besteed dit ministerie op dit gebied grote sommen overheidsgeld aan bestrijding van de effecten door het zelf gecreëerde beleid ..lees repressie .vervolging en criminaliseren ,en torenhoge geldboetes.

Dit brengt mij bij de afsluiting van deze circulaire ;

James Burton , de pionier op gebied van medicinale cannabis in Nederland leverde met zijn stichting SIMM aan meer dan 1500 patiënten , tegen lage prijs en met veel geschikte variëteiten.

De deceptie voor deze patiënten was dan ook zeer groot toen BMC het bestaan van SIMM beëindigde en de medicinale cannabis tegen torenhoge gecreëerde  prijzen in de apotheek verkocht. Daardoor het voor patiënten onmogelijk maakte deze te kopen. Pas in 2011 gingen enkele  verzekeraars over op volledige vergoeding van de medicinale cannabis van BMC

Bv. Bij SIMM koste gram medicinale cannabis 2 a 3 euro per gram. Via BMC werd dat 12 euro per gram ..potje van de verpakking koste al 3.50 Door de begrijpelijke tegenvallende verkoop en clausules in contract werd uiteindelijk James Burton opgeofferd ,.. zijn werk ten gronde gericht, patiënten in de kou gezet  en met rechtszaken, drie advocaten van staat,  failliet geprocedeerd.

Met de  intimidatie die volgde , surveilleren, observeren en afluisteren , weet de staat tot op de dag van vandaag alle mogelijkheid voor James om terug te veren of zelfs voor zijn glaucoom de vijf gedoogde planten te kweken te verijdelen. Immers het gehele project BMC , erfenis van els Borst zaliger zou ten einde zijn gedoemd als James weer met een stichting zou gaan kweken voor patiënten.

Met het SIMM – James Burton als concurrent  zou het BMC geen enkele grond meer hebben tot bestaan. Dat hijzelf, het onderwerp medicinale en recreatieve cannabis – de aandacht krijgt die het verdient en nodig heeft. James Burton is de pionier op gebied van medicinale cannabis in Nederland en was met zijn stichting SIMM ,zonder winstoogmerk ,de hoop en heilzame genezer van vele clienten / patienten die met recept van hun huisarts op professionele en compassionele wijze door hem en zijn vrouw Linda werden geholpen in hun strijd tegen vaak ondragelijke pijnlijke  en chronische aandoeningen.

Mochten er nog vragen c.q opmerkingen zijn, hieronder vindt u de gegevens waarmee u in contact kunt komen met James Burton.                                                                                                                                  rohel2006@hotmail.com

Deze circulaire is in overeenstemming met James opgesteld en verstuurd in de hoop dat er rehabilitatie en compensatie plaatsvindt voor James Burton.

James Burton leren kennen via zijn werk met de stichting SIMM en contact gehouden door de jaren heen.

Met lede ogen zijn strijd gevolgd en de krachten erachter geanalyseerd. Mijn inziens  is James Burton op een schandalige wijze behandeld door de Nederlandse staat en door falend beleid opgeofferd , alles van hem en zijn vrouw Linda afgenomen  en uiteindelijk weggewerkt om dit te verhullen.

De intimidatie die volgde duurt tot op de dag van vandaag.

 Krom , is recht wat gebogen is .

 Cas de Bruijn.

helijames

 

 Het grote James Burton Interview Deel III

James Burton spreekt op bijeenkomst PCN

 

Één reactie op “Circulaire: “Krom is, recht wat gebogen is” Het Cannabisbeleid in Nederland, door Cas de Bruijn

 1. Wim van 't Verlaat

  Onvoorstelbaar hoe door samenwerking van krachten in onze regering, politieke partijen, lobby’s vanuit de Farmaceutische industrie en het criminele ciercuit, mensen met het hart op de juiste plaats worden kapot gemaakt en opgeofferd aan het grote geld.

  En de slachtoffers (de patiënten) zijn nog onvoldoende in staat hiertegen een vuist te vormen.

  Maar het tij zal keren daar ben ik van overtuigd. Maar dan zullen we ook op moeten staan voor onze overtuiging en onze rechten. Dat is niet gemakkelijk, maar het zal nodig zijn. We kunnen niet die enkelingen de kooltjes voor ons uit het vuur laten slepen.

  Begin eerst eens met het tekenen van de petitie https://petities.nl/petitie/erken-cannabis-als-medicijn.
  Het is beschamend dat in ruim 1 maand slechts 1370 handtekeningen zijn verzameld.
  Steek je kop niet in het zand en doe iets!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>