Cannabis uit coffeeshop niet fiscaal aftrekbaar (z24nl)

Admin   februari 24, 2015   Geen reacties

Kun je wiet aftrekken als bijzondere zorgkosten? Niet als je die uit de coffeeshop haalt (en daar geen bonnetjes krijgt), blijkt uit een recente uitspraak.

Een man met ernstige pijnklachten krijgt medicinale cannabis voorgeschreven door zijn arts. Hij haalt een deel van die wiet bij de apotheek, maar ook een deel bij coffeeshops. Dat is goedkoper, redeneert hij. In zijn belastingaangifte trekt hij specifieke zorgkosten af, waaronder kosten voor de cannabis.

Globale wietkosten

Hij heeft een globale berekening gemaakt van zijn wietkosten: anderhalve gram per dag à 10 euro, maal 365 dagen. In totaal 5.475 euro.  Als de belastinginspecteur alleen de bij de apotheek gehaalde ‘mediwiet’ wil vergoeden, tekent hij bezwaar aan bij de rechtbank. De rechtbank stelt de man in het ongelijk.

Lees meer

Dus vraag als je in de coffeeshop je mediwiet haalt altijd bonnetjes!

Nieuwe opiumwet per 1/3/2015

Nieuwe Opiumwet vanaf maart: voorbereiding hennepteelt strafbaar
 

23 februari 2015 – Landelijk Parket

Het Openbaar Ministerie (OM), politie, FIOD, Belastingdienst, gemeenten, provincies en het Rijk treden met ingang van 1 maart 2015 gezamenlijk op tegen facilitators van illegale hennepteelt. Per die datum is de nieuwe Opiumwet Artikel 11a van kracht, die voorbereidingshandelingen van illegale hennepteelt strafbaar stelt. Op diverse plekken vinden controles plaats.

Deze nieuwe wet biedt het OM en de politie de mogelijkheid strafrechtelijk in te grijpen, nog voordat er daadwerkelijk hennep wordt geteeld en gevaarlijke kwekerijen in werking zijn. De wet bestrijdt beroeps- en bedrijfsmatige illegale hennepteelt.

Lees meer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>