Cannabis-extract kan de frequentie van epileptische aanvallen verminderen

Admin   mei 23, 2015   Geen reacties

En je wordt er niet high van!

Een extract van cannabis zonder psychoactieve stoffen heeft aangetoond dat het aantal aanvallen verminderd bij kinderen met ernstige epilepsie.

De studie, uitgevoerd door onderzoekers in de VS, gevolgd 137 deelnemers met een gemiddelde leeftijd van 11, die ernstige epileptische aanvallen ervaren en die niet reageren op conventionele medicatie.

Elke dag gedurende 12 weken, werd iedere deelnemer gevraagd om een vloeibaar extract te nemen van een cannabisplant, die bekend staat als cannabidiol. Gedurende deze periode, daalde het aantal aanvallen ervaren door de deelnemers met gemiddeld 54 procent.

De resultaten, die op 22 april op de jaarlijkse bijeenkomst in Washington bij de American Academy of Neurology zal worden gepresenteerd, geven aan dat medicatie afgeleid van cannabis een potentiële behandeling voor bepaalde vormen van ernstige epilepsie zou kunnen zijn.

Bron

Nog een artikel in het Engels 

New data on GW Pharma’s cannabis-based epilepsy drug stokes hopes of success

Meer artikelen over epilepsie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>