Bureau Medicinale Cannabis

Admin   februari 5, 2015   Geen reacties

Het Bureau Medicinale Cannabis is de overheidsorganisatie die zich ontfermt over de productie van cannabis voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden. Informatie folder voor patienten

Im-/Export procedures Bedrocan

Aangezien we ook veel vragen krijgen over het verkrijgen van Bedrocan producten in het buitenland en het meenemen naar het buitenland, voor Nederlandse patiënten, hierbij een overzicht van hoe en wat. Indien de autoriteiten van het buitenland een importvergunning verstrekken aan een apotheek/groothandel in het land zelf bestaat de mogelijkheid voor patiënten aldaar om medicinale cannabis te bestellen. Apotheken in Italië, Finland en Duitsland importeren zo al medicinale cannabis uit Nederland voor patiënten.

Als u als Nederlands patiënt staat geregistreerd en u wilt naar het buitenland, vraag dan op tijd de juiste documenten aan voor de reis. U moet hiervoor een Schengenreisverklaring hebben o.a., dan wel een verklaring van uw arts dat u cannabis medicinaal gebruikt! Voor niet Schengenlanden gelden weer andere regels. Hierbij informatie over import en export van Bedrocan producten.

Bedrocan levert nu in Europa aan Duitsland, Finland en Italie. (Deze landen hebben reeds een vergunning bij de apothekers liggen. Wil jij als Europeaan in aanmerking komen, ga eerst naar je behandelend arts en laat hem alles over het BMC en Bedrocan doornemen.

Als patiënt heb je een uitzonderingspositie in het verkeer, deze is ongewijzigd gebleven, lees het hier

wet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>