BSD Bergen op Zoom: ‘Kweek medicinale wiet in pand Philip Morris’ (BNdestem)

Admin   maart 5, 2015   Geen reacties
BERGEN OP ZOOM – Het idee is niet nieuw. Een lid van D66 opperde al eens om de gebouwen van Philip Morris te gebruiken voor de teelt van medicinale wiet.

Veel bijval was er niet, maar die komt er nu wel vanuit de BSD. Die fractie omarmt het plan en ziet zelfs een

vooraanstaande rol voor Bergen op Zoom als kenniscentrum op het gebied van alternatieve pijnbestrijding. “Zo’n kenniscentrum is er nog niet en zou uniek in de wereld kunnen zijn”, oppert Louis van der Kallen. Bij de teelt van de medicinale wiet, onder streng toezicht van de overheid, zou tabaksfabrikant Philip Morris volgens hem een belangrijke rol kunnen spelen.

De BSD hoopt in elk geval dat het idee wordt opgepikt en leidt tot een landelijke of zelfs Europese discussie. Inzet daarbij is dat in elk geval de teelt van wiet voor medicinaal gebruik uit het criminele circuit wordt gehaald. Een volgende stap is de teelt van gecertificeerde wiet voor regulier gebruik, waar belasting over wordt geheven. Daarmee wordt niet alleen criminelen de wind uit de zeilen genomen, het levert de staat (belasting) en de regio (werkgelegenheid) ook wat op.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>