Boekpresentatie: De kwaal is erger als het middel (noodzaak legalisering drugs)

Admin   februari 23, 2017   Reageren uitgeschakeld

Vandaag was de boekpresentatie georganiseerd door Frederik Polak.

Boekpresentatie De kwaal is erger dan het middel

Over de noodzaak van legalisering van drugs.

Boekpresentatie in boekhandel Gianotten Mutsaers, Tilburg, op donderdag 23 februari 2017 om 16.00 uur. De eerste exemplaren worden in ontvangst genomen door ex-premier Dries van Agt en Tweede Kamerlid Vera Bergkamp.

Ons onverstandige drugsbeleid schaadt de maatschappij.

Pamflet: tien opstellen van specialisten onder redactie van ex-psychiater Freek Polak. Met medewerking van Hulya Cigdem, Edward Tellegen, Hedy d’Ancona, Kaj Holleman, Peter Cohen, Victor Everhardt en Cees Maris.

‘De drugsbestrijding levert maatschappelijk meer schade op dan de middelen waartegen ze wordt ingezet,’ aldus Freek Polak. ‘Het drugsverbod is onnodig onrechtvaardig, onwerkzaam en ondermijnend.’ Of het nu gaat om gezondheidsrisico’s, overbelasting van rechters en het OM, onveiligheid in woonwijken met plantages, of weggegooid overheidsgeld, vermeerderd met gederfde belastinginkomsten – ons drugsbeleid blijkt desastreus. Het merendeel van de bevolking wil van het verbod af, het merendeel van de Tweede Kamerleden ook. In dit pamflet leggen deskundigen uit dat de argumenten van de droogleggers onhoudbaar zijn en dat drugshandel dus moet worden vrijgegeven – en hoe dan. Nu nota bene zelfs de VS een federaal gedoogbeleid voor cannabis hebben, is het de hoogste tijd om het Nederlandse beleid te veranderen.

Ex-psychiater Freek Polak is medeoprichter en bestuurder van de Stichting Drugsbeleid (DSB) en van het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC). Tevens vertegenwoordigde hij van 2007 tot 2013 als bestuurslid de European Coalition for Just and Effective Drug Policies (ENCOD) bij internationale conferenties en vergaderingen van de VN en de EU.

Bron

IMG_6399IMG_6395 IMG_6404

IMG_6408